fbpx

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 2-0: Με ηγέτη και σκόρερ τον Αϊτόρ οι πράσινοι έμειναν σε θέση οδηγού (video)

Παναθηναϊκός

Ο Αϊτόρ ήρθε από τον πάγκο και με ένα γκολ και μία ασίστ, έσπρωξε τον «λαβωμένο» από τραυματισμούς Παναθηναϊκό στη νίκη με σκορ 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης και τον κράτησε στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι πράσινοι δεν έλαμψαν με την απόδοση τους, ωστόσο πέτυχαν μία επαγγελματική νίκη και συνεχίζουν την προσπάθεια τους από θέση οδηγού.




Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Αστέρα. Μετά το ημίωρο βελτιώθηκε, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να γίνει επικίνδυνος στην εστία του Γραμματικάκη. Σε αυτό το διάστημα οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ.

Στο 10’ δυνατό σουτ του Σπόραρ, ο Γραμματικάκης έδιωξε σε κόρνερ. Ο Μπερνάρ το εκτέλεσε, η μπάλα απομακρύνθηκε, έφτασε στον Πέρεθ το σουτ του οποίου ήταν άστοχο.

                     Το λάθος

Στο 14’ Λοντίγκιν και Γεντβάι μπερδεύτηκαν, ο Σουρλής πήρε την μπάλα και σούταρε σε κενή εστία, αλλά ήταν σε μακρινή απόσταση και το πλασέ του αδύναμο, με τον Βαγιαννίδη να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και να αποσοβεί τον κίνδυνο.

Στο 16’ η μπάλα στρώθηκε στον Κώτσιρα στο ύψος του πέναλτι, αλλά το τελείωμα του ήταν κάκιστο. Δεν είναι άλλωστε και επιθετικός…

Στο 18′ οι πράσινοι συνεργάστηκαν με αποδέκτη της μπάλας τον Μλαντένοβιτς, ο οποίος σούταρε μέσα από την αντίπαλη περιοχή, όμως ο Γραμματικάκης ήταν στη σωστή θέση και γλίτωσε την ομάδα του.

Στο 26’ ο Γκαρθία σούταρε από ευνοϊκή θέση, χωρίς να απειλήσει.

                 Λοντίγκιν

Στο 28’ ο Σίτο σέντραρε, ο Καλτσάς έπιασε σουτ στην κίνηση με τον Λοντίγκιν να αποκρούει την μπάλα. Σπουδαία επέμβαση από τον γκολκίπερ του τριφυλλιού που με τις εμφανίσεις του έχει κάνει τους φίλους της ομάδας του να… ξεχάσουν στον Μπρινιόλι.

Στο 31′ σέντρα του Μλαντένοβιτς, κεφαλιά του Σπόραρ, που πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γραμματικάκη.

Στο 34′ ο Μαντσίνι έφυγε στην αντεπίθεση, γύρισε την μπάλα με τον Μπερνάρ να σουτάρει και οι αμυνόμενοι να απομακρύνουν. Στην εξέλιξη της φάσης ο Αϊτόρ σούταρε με τον

Γραμματικάκη να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 43’ ούτε ο Σπόραρ «είδε» δίκτυα, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ και ήταν άστοχος.

                Λύτρωση

Την λύση για τον Παναθηναϊκό έδωσε ο Αϊτόρ. Στο 50’ ο Μαντσίνι σέντραρε και ο Ισπανός με σουτ στη κίνηση άνοιξε το σκορ (1-0).

Στο 61’ αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο ο Σπόραρ και ο Τερίμ υποχρεώθηκε να χρησιμοποιήσει τον Τσοκάι, αφού ο Λημνιός ήταν στο πάγκο, αλλά δεν μπορεί να παίξει ακόμα με μεγάλη ένταση στο παιχνίδι του. Ετσι για το τελευταίο ημίωρο του αγώνα οι γηπεδούχοι έπαιξαν με σέντερ φορ τον Μπερνάρ και στα άκρα της επίθεσης του Μαντσίνι, Αϊτόρ.

                 Γεντβάι

Ο Αϊτόρ μετά το γκολ έβγαλε και την ασίστ για το 2-0. Στο 74’ ο Μαντσίνι εκτέλεσε κόρνερ, ο Γεντβάι βρήκε λίγο την μπάλα κι αυτή πέρασε προς τα πίσω, Νέα σέντρα του Αϊτόρ, νέο άλμα και κεφαλιά του Γεντβάι, που αυτή τη φορά νίκησε τον Γραμματικάκη για το 2-0!

Στο 84’ ο Κρέσπι δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Λοντίγκιν. Στο 90’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Αλάγκμπε.

Γκολ: 50’ Αϊτόρ, 74’ Γεντβάι /

Διαιτητής: Τ. Παπαπέτρου (Αθηνών)

Κόκκινη: 90’ Αλάγκμπε

Κίτρινες: Αϊτόρ/Τζουκάνοβιτς, Μάντζης, Κρέσπι, Ζουγλής.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (86’ Λημνιός), Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Πέρεθ (86’ Ακαϊντίν), Μπερνάρ (86’ Ζέκα), Βέρμπιτς (27’ Αϊτόρ), Μαντσίνι, Σπόραρ (61’ Τσοκάι).

ΑΣΤΕΡΑΣ: Γραμματικάκης, Χουχούμης (86’ Αλβαρες), Χριστόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Γκαρθία, Σουρλής (58’ Ζουγλής), Αλάγκμπε, Μουνάφο (73’ Γιαμπλόνσκι), Σίτο (46’ Κρέσπι), Μάντζης, Καλτσάς (73’ Μπαρτόλο).

**Ο Βίτορ Ούγκο, ο οποίος θα αποτελέσει την τέταρτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού, από το αεροδρόμιο πήγε απευθείας στη Λεωφόρο για να παρακολουθήσει το παιχνίδι της νέας του ομάδα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο