fbpx

Κύπελλο Ελλάδας – Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Στη ρουλέτα των πέναλτι η μπίλια κάθισε στο «πράσινο» (video)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟ

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής στη ρουλέτα των πέναλτι (7-6) και πήρε την πρόκριση στους «8» του κυπέλλου Ελλάδας στο «Καραϊσκάκη» από τον Ολυμπιακό, σε ένα ματς που δεν έλεγε να τελειώσει (0-0 στα 120 λεπτά) και χρειάστηκαν τελικά 14 πέναλτι για να αναδειχθεί ο νικητής.

Ο Ατρόμητος θα είναι ο επόμενος αντίπαλος των «πρασίνων» στην προημιτελική φάση. Αξιοσημείωτο ότι οι πέντε τελευταίες νίκες εντός έδρας του Ολυμπιακού εναντίον του Παναθηναϊκού έγιναν σε παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών Καραϊσκάκη!

Οι «αιώνιοι» παρατάχθηκαν με αλλαγές στο ντέρμπι σε σχέση με το πρώτο ματς στη Λεωφόρο. Ο Ολυμπιακός είχε τρεις και ο Παναθηναϊκός έξι…

Το παιχνίδι…

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες αρκετά επιφυλακτικές στο πρώτο δεκάλεπτο. Μετά το 10’ ο Παναθηναϊκός με πολύ πρέσινγκ πήρε την πρωτοβουλία στο ματς. Στο 14’ έχασε την μεγάλη ευκαιρία για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Μετά από σέντρα του Μαντσίνι ο αμαρκάριστος Σπόραρ έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε σωτήρια.

Μετά το 30′ ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει. Αντίθετα με τους «πράσινους». Συγκεκριμένα στο 39’ είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία με τον αμαρκάριστο Μαντσίνι να σουτάρει άουτ μέσα από την περιοχή. Γενικά ήταν ένα κακό πρώτο μέρος με ελάχιστες φάσεις και τους φιλοξενούμενους ελαφρά καλύτερους.




Στο 2ο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος με την καρφωτή κεφαλιά του Ντόι στην αγκαλιά του Λοντίγκιν, ενώ στο 57’ σουτ του Αλεξανδρόπουλου έφυγε λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έδιωξε σε κόρνερ τη βολίδα του Φορτούνη.

Μετά το 60’ οι «πράσινοι» ισορρόπησαν το ματς και με την είσοδο των Ζέκα και Πέρεθ άρχισαν να βγαίνουν και πάλι μπροστά παίρνοντας με τη σειρά του την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ο Λοντίγκιν στο κεφάλι μετά από σύγκρουση που είχε με τον Βαγιαννίδη και το παιχνίδι διακόπηκε για πέντε λεπτά στο 75′.

Ο Παναθηναϊκός στο 81′ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς. Από τακουνάκι του Κώτσιρα ο Σπόραρ βγήκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη, αλλά ο γκολκίπερ των «ερυθρολεύκων» έσωσε την εστία του. Στο 86’ ο Ολυμπιακός απάντησε με γυριστό σουτ του Μασούρα από πλεονεκτική θέση λίγο άουτ.

Το ντέρμπι άνοιξε για τα καλά και οι φιλοξενούμενοι είχαν την πολύ μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις των… καθυστερήσεων (90’+10΄) με το γυριστό του αμαρκάριστου την περιοχή Βέρμπιτς που έδιωξε εντυπωσιακά ο Πασχαλάκης κι έστειλε το ματς στην παράταση…




Η παράταση και τα πέναλτι στον Παναθηναϊκό

Η κούραση έπαιξε τον πρώτο ρόλο στην παράταση με τον Ολυμπιακό να έχει την καλή ευκαιρία στο 99’ με την καρφωτή κεφαλιά του Γιόβετιτς από σέντρα του Ποντένσε μόλις άουτ.

Ο Τερίμ προχώρησε σε αλλαγές βάζοντας τον νεοφερμένο στόπερ Ακαϊντίν σε θέση σέντερ φορ, αφού ο Σπόραρ αντικαταστάθηκε από κράμπες και στον πάγκο δεν υπήρχε άλλος φορ.

Στο 105’ ο Λοντίγκιν έσωσε σουτ του Ορτέγκα και στο β’ μέρος της παράτασης οι παίκτες εξαντλημένοι οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι:

Αϊτόρ 1-0

Ροντινέι 1-1

Πέρεθ 2-1

Μάρτινς 2-2

Αράο 3-2

Γιόβετιτς 3-3

Γέντβαϊ 4-3

Ποντένσε 4-4

Μλαντένοβιτς απόκρουση

Καρβάλιο απόκρουση

Κώτσιρας 5-4

Βρουσάι 5-5

Βαγιαννίδης 6-5

Ορτέγκα 6-6

Σένκεφελντ 7-6

Καμαρά άουτ




Ο Ολλανδός Χίγκλερ έδειξε κίτρινες κάρτες στους Μπερνάρντ, Καμαρά, Ποντένσε, Μαντσίνι, Πέρεθ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (115’ Ιμπόρα), Ντόι, Ορτέγκα, Έσε (99’ Καρβάλιο), Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (63’ Ποντένσε), Φορτούνης (115’ Βρουσάι), Μασούρας (91’ Γιόβετιτς), Ναβάρο (106’ Μάρτινς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ (96’ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας (66’ Πέρεθ), Βιλένα, Μπερνάρντ (66’ Ζέκα), Βέρμπιτς (98’ Αϊτόρ), Μαντσίνι (106’ Σένκεφελντ), Σπόραρ (106’ Ακαϊντίν).




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο