fbpx

Αυτά θα δώσει αγωνιστικά στον Παναθηναϊκό ο Μπακασέτας

Παναθηναϊκός

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι από χτες ο Τάσος Μπακασέτας, που είναι ίσως στις πέντε πιο δυνατές μεταγραφές επί εποχής Αλαφούζου.

Όμως, αυτό το 24ωρο γράφτηκαν χιλιάδες λέξεις για το παρασκήνιο της μεταγραφής του, τους οικονομικούς όρους του συμβολαίου του και ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το τι θα προσφέρει εντός των αγωνιστικών χώρων.

Γκολ από τη γραμμή των μεσοεπιθετικών

Ο Τάσος Μπακασέτας είναι γνωστό ότι έχει πολύ καλά χτυπήματα με την μπάλα και με τα δύο πόδια. Ατού είναι τα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, που πολλές φορές είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν από τους αντίπαλους τερματοφύλακες.

Δεν είναι λίγα τα τέρματα που έχει πετύχει με αυτόν τον τρόπο, με μεγαλύτερο δείγμα τα γκολ με την Εθνική τα τελευταία χρόνια, με πιο όμορφο αυτό απέναντι στη Γαλλία για τα προκριματικά του Euro.




Έτσι, ο Φατίχ Τερίμ προσθέτει έναν «killer» στη φαρέτρα του που δεν είναι επιθετικός, κάτι που μπορεί να του δώσει γκολ σε κρίσιμα σημεία στα ματς, που είναι κομβικά για τον τίτλο.

Προσωπικότητα

Και αν τα γκολ είναι το πρώτο συστατικό για μια ομάδα ώστε να πετύχει τους στόχους της, το δεύτερο είναι η προσωπικότητα των παικτών της στα δύσκολα.

Αυτή την έχει και με το παραπάνω ο Μπακασέτας, αφού ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έχει οδηγήσει τις ΑΕΚ και Τραμπζονσπόρ στην κατάκτηση των πρωταθλημάτων τους το 2018 και 2022 αντίστοιχα.

Παράλληλα, θα παρακινεί και τους συμπαίκτες αφού έχει στοιχεία αρχηγικά και με την εμπειρία του θα είναι από τους πρωταγωνιστές και στα αποδυτήρια.

Ενδυνάμωση ελληνικού στοιχείου

Ο Φατίχ Τερίμ όταν ήρθε στην Ελλάδα ανέφερε στον Γιάννη Αλαφούζο ότι για να επιτευχθεί ο στόχος του πρωταθλήματος χρειάζεται αρκετούς Έλληνες παίκτες.

Έτσι, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ τον ρώτησε ποιον θα ήθελε ώστε να δυναμώσει αρκετά αυτή η πολύ σημαντική συνθήκη.

Η απάντηση ήταν ο Μπακασέτας. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός είναι από το πάνω ράφι της ελληνικής αγοράς και μαζί με τους Ιωαννίδη και Βαγιαννίδη θα αποτελέσουν τον αρχικό κορμό της ομάδας για τα επόμενα χρόνια.

Πάντως, καθρέφτης σε όλα αυτά είναι το γήπεδο, με τον Παναθηναϊκό και τον Φατίχ Τερίμ να έχουν κάνει ένα πρώτο… τζακ ποτ με την απόκτηση του Τάσου Μπακασέτα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο