Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε χτες τα ξημερώματα τη μεταγραφή του Τάσου Μπακασέτα και «τάραξε τα νερά» στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου.
Ο ερχομός του Έλληνα μεσοεπιθετικού ήταν ένα προσωπικό στοίχημα του Γιάννη Αλαφούζου που μαζί με τον Φατίχ Τερίμ τον έπεισαν στο να επιστρέψει στην πατρίδα του κάνοντάς all in και στο οικονομικό σκέλος αλλά και στο θέμα της ποδοσφαιρικής τους αξίας.
Αυτή η μεταγραφή για πολλούς συγκαταλέγεται στις κορυφαίες πέντε που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός επί εποχής Αλαφούζου.
Το Apexsports λοιπόν έκανε ένα Top 5 στο οποίο σας παρουσιάζει τα μεγαλύτερα πράσινα μεταγραφικά «μπαμ» τις τελευταίας 10ετίας.
1. Μάρκους Μπεργκ
Τον Ιούλιο του 2013 o Παναθηναϊκός βρισκόταν σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικά δρόμο αφού τα χρέη ήταν υπέρογκα με τον Γιάννη Αλαφούζο να δίνει τα κλειδιά της ομάδας στον συνονόματό του Γιάννη Αναστασίου.
Ο Αναστασίου βλέποντας ότι τα νεαρά παιδιά είχαν αρκετό ταλέντο ήθελε έναν παίκτη στην επίθεση που θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε επιτυχίες.
Λίγες μέρες μετά ο Παναθηναϊκός ανακοινώνει τον Μάρκους Μπέργκ, και η ιστορία είναι γνωστή. Ο Σουηδός είναι ίσως ο κορυφαίος φορ της δεκαετίας για το τριφύλλι αφού σε 114 ματς πέτυχε 98 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.
2. Τάσος Μπακασέτας
Ναι, ο Τάσος Μπακασέτας είναι ίσως μετά τον Μπεργκ η πιο «ηχηρή» μεταγραφή του Παναθηναϊκού επί εποχής Γιάννη Αλαφούζου.
Είναι αυτή την στιγμή ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας και ο παίκτης που θα τραβήξει το πράσινο κάρο στις δύσκολες στιγμές.
Τα γκολ του και η αξία του αδιαμφισβήτητη. Στην Τράμπζονσπορ λατρεύτηκε αυτά τα χρόνια σαν θεός αφού ήταν από τους πρωταγωνιστές της κατάκτησης του πρωταθλήματος τη σεζόν 2021-22 όταν και η ομάδα της Τραπεζούντας ανέβηκε στον τουρκικό θρόνο μετά από 35 χρόνια.
Nα σημειωθεί πως ο 30χρονος διεθνής έχει κατακτήσει και στην Ελλάδα το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ τη σεζόν 2017-18.
3. Μπερνάρ
Στις 22 Αυγούστου του 2022 ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει μια κίνηση που έδειχνε ότι επέστρεψε στην ελίτ των μεταγραφών στην Ελλάδα μετά από μια δύσκολη τριετία με έσοδα έξοδα.
Ο Γιάννης Αλαφούζος κινείται με άκρα μυστικότητα και ανακοινώνει τον Μπερνάρ. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ήταν ίσως το «μπαμ» του καλοκαιριού αφού έχει παραστάσεις από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου.
Δεν είναι και λίγο για έναν παίκτη να έχει στην πλάτη του κοντά στις 60 συμμετοχές στην Premier League ενώ με την Σαχτάρ είχε παίξει πολλά ματς και στο Champions League.
Aυτή την στιγμή είναι στο ρόστερ των πρασίνων έχοντας συνολικά 34 συμμετοχές με 5 γκολ με το συμβόλαιό του πάντως να είναι στο τελευταίο του εξάμηνο με… τον Μπακασέτα να φαίνεται πως θα τον φέρει το ερχόμενο καλοκαίρι εκτός Λεωφόρου.
4. Ροντρίγκο Μολέδο
Στον Παναθηναϊκό μετά τον Χένρικσεν ενώ πέρασαν πολλοί κεντρικοί αμυντικοί με πολύ δυνατά βιογραφικά και παραστάσεις δεν έβρισκαν ένα ογκόλιθο στην άμυνα.
Τον βρήκε τον Ιανουάριο του 2016 όταν ο Αντρέα Στραματσόνι βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας. Ο Ιταλός τεχνικός είχε στη λίστα του τον Βραζιλιάνο στόπερ που ήρθε αθόρυβα στην χώρα μας όμως η πορεία του έκανε κρότο.
Ο Μολέδο είχε 65 συμμετοχές με το τριφύλλι σε όλες τις διοργανώσεις πετυχαίνοντας 6 τέρματα ενώ σε αυτά τα 2,5 χρόνια παρουσίας του η άμυνα του τριφυλλιού ήταν από τις καλύτερες του πρωταθλήματος.
Όμως τα οικονομικά προβλήματα τον έφεραν στην έξοδο το καλοκαίρι του 2018 ως ελεύθερο επιστρέφοντας στη χώρα του και την Ιντερνασιονάλ που βρίσκεται μέχρι και σήμερα.
5. Βίκτορ Ιμπάρμπο
Η λίστα κλείνει με έναν παίκτη που μπορεί από αγωνιστικής πλευράς να μην απέδωσε αφού υπήρξε μέλος της Παναθηναϊκής οικογένειας μόλις για 6 μήνες αλλά το βιογραφικό του ήταν πάμπλουτο.
Ο Βίκτορ Ιμπάρμπο ήρθε το καλοκαίρι του 2016 ως δανεικός από την Κάλιαρι, όμως πριν τον Παναθηναϊκό είχε βρεθεί σε ομάδες όπως η Ρόμα και η Γουότφορντ ενώ με την Κολομβία στο Μουντιάλ το 2014 ήταν από τους βασικούς πυλώνες που οι «Καφετέιρος» είχαν φτάσει μέχρι τους «8» του θεσμού.
Και αν το ξεκίνημά του ήταν πολύ δυνατό αφού με ΑΙΚ και Σταντάρ Λιέγης για τα προκριματικά του Europa League βρήκε δίχτυα η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο.
Τσακωμούς με προπονητή και συμπαίκτες, απουσίες από προπονήσεις ήταν μερικά περιστατικά που έγιναν εκείνο το εξάμηνο και τον έφεραν στην έξοδο.
Από εκείνη τη σεζόν η καριέρα του πήρε την κατιούσα αφού αγωνίστηκε χωρίς επιτυχία σε Ιαπωνία και Κολομβία.