fbpx

Άρης – ΑΕΚ 1-1 (στα πέναλτι 4-2): Ο Κουέστα οδήγησε τους «κίτρινους» στους «8» του κυπέλλου (video)

Κουέστα ΑΕΚ

Στα προημιτελικά του κυπέλλου θα συνεχίσει ο Άρης που απέκλεισε την ΑΕΚ. Το 90λεπτο και η παράταση τελείωσαν 1-1 και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι (0-0 το ματς στην Opap Arena).

Ο Κουέστα απέκρουσε δύο πέναλτι, η ομάδα του επικράτησε με 4-2 και πέρασε στους «8» της διοργάνωσης.

Τα πέναλτι:

Άρης: Φαμπιάνο, 1-0

ΑΕΚ: Βίντα, απόκρουση Κουέστα

Άρης: Μορόν, 2-0

ΑΕΚ: Φαν Βέερτ, 2-1

Άρης: Φετφατζίδης, άουτ η μπάλα

ΑΕΚ: Πόνσε, απόκρουση Κουέστα

Άρης: Νταρίντα, 3-1

ΑΕΚ: Πινέδα, 3-2

Άρης: Βερστράτε, 4-2




Το πρώτο δεκάλεπτο του ματς ήταν αναγνωριστικό και στην συνέχεια η Ενωση έγινε πιο απειλητική. Στο 10’ ο Μάνταλος εκτέλεσε έξυπνα φάουλ, αλλά ο Τσούμπερ δεν έπιασε καλά το σουτ και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Στο επόμενο λεπτό η Ένωση σκόραρε με τον Βίντα, αλλά το γκολ σωστά δεν μέτρησε. Ο Κριάτης ήταν οφσάιντ στην κεφαλιά –πάσα του Μήτογλου.

Στο 15’ οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν την μπάλα, ο Πινέδα πάτησε περιοχή, αλλά ο Νταρίντα την τελευταία στιγμή του πήρε την μπουκιά από το στόμα και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 20΄ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Βίντα έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μπράμπετς ωραία με το τακουνάκι απομάκρυνε την μπάλα πριν φτάσει στην εστία.

Στο 23’ ο Μορόν έκλεψε την μπάλα από τον Γιόνσον, ο Σαβέριο την πήρε στην περιοχή, σούταρε με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 26′ ο Μορόν βγήκε μπροστά έφτασε απέναντι από τον Αθανασιάδη, έσκαψε την μπάλα και «είδε» δίχτυα, αλλά σηκώθηκε το σημαιάκι για οφσάιντ. Κι αυτή ήταν σωστή απόφαση.

Στην συνέχεια η ΑΕΚ πίεσε για το γκολ και έχασε σημαντικές ευκαιρίες. Στο 33’ ο Βίντα παρέμεινε ψηλά, βγήκε απέναντι από τον Κουέστα από πλάγια θέση, με τον Ισπανό να απομακρύνει σε κόρνερ το σουτ του Κροάτη ποδοσφαιριστή.

Στο επόμενο λεπτό ο Βίντα απείλησε και πάλι. Μέσα από την περιοχή έπιασε δυνατό σουτ με την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 35’ ο Μορόν πέρασε κάθετη στον Νταρίντα, αυτός έβαλε την προβολή αλλά δεν βρήκε εστία.

Το 16ο γκολ

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Μήτογλου πήρε την κεφαλιά, το σουτ του Γιόνσον κόντραρε στα σώματα αμυνόμενων και ο Γκατσίνοβιτς με γυριστό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Αυτό ήταν το 16ο φετινό γκολ της Ένωσης που ξεκινάει από στημένη φάση.




Ο Άκης Μάντζιος στο 52’ έριξε στο ματς τους Φετφατζίδη, Ζαμόρα για να παίξει πιο επιθετικά η ομάδα του, καθώς έπρεπε να σκοράρει για να πάει το παιχνίδι έστω στην παράταση.

Μορόν

Και το γκολ των γηπεδούχων ήρθε από στημένη φάση. Στο 58’ ο Σουλεϊμάνοφ εκτέλεσε φάουλ, ο Μορόν ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε σε 1-1.




Στο 60’ ο Σουλεϊμάνοφ πάσαρε στον Νταρίντα, αυτός έκανε το βήμα παραπάνω στην περιοχή και ο Βίντα του έκλεψε την μπάλα πριν εκτελέσει τον Αθανασιάδη.

Στο 61′ πλασέ του Γκατσίνοβιτς, μπλόκαρε η μπάλα σε αμυνόμενο και έτσι απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για τους γηπεδούχους.

Στο 68’ ο Μάνταλος βρήκε ελεύθερο χώρο, πάτησε περιοχή, σούταρε, όμως ο Κουέστα αποσόβησε τον κίνδυνο. Στο επόμενο λεπτό σουτ από μακρινή απόσταση από τον Φετφατζίδη, αρκετά μέτρα άουτ.

Στο 72’ εκτέλεση φάουλ από τον Μάνταλο, ο Τσούμπερ έπιασε την κεφαλιά χωρίς να απειλήσει τον Κουέστα.

Αλλαγές

Στο 74’ ο Μ. Αλμέιδα πέρασε στο παιχνίδι τους Αραούχο, Πόνσε κυνηγώντας το γκολ της πρόκρισης στο 90λεπτο. Στο 82’ ο Πινέδα πάσαρε στον Άμραμπατ, αυτός έπιασε δυνατό σουτ, χωρίς να βρει στόχο.

Στο επόμενο λεπτό ο Γκατσίνοβιτς βρέθηκε μέσα στην περιοχή σε πλάγια θέση, σούταρε, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 85’ ο Φετφατζίδης έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Σουλεϊμάνοφ, αυτός βρέθηκε πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο από μαρκάρισμα του Πήλιου με τον ρέφερι να δείχνει «παίζεται». Μαζί του συμφώνησε και ο VAR.




Παράταση

Στο 105’ ο Πόνσε σούταρε με τους παίκτες της ΑΕΚ να φωνάζουν για χέρι του Ρόουζ. Η φάση εξετάστηκε από το VAR, χωρίς να δοθεί παράβαση.

Σε ποστάρισμα της η Ένωση ανέφερε: «105’ Ο Πόνσε κάνει σουτ, ο Ρόουζ σταματά τη μπάλα όχι με το χέρι στήριξης αλλά με το άλλο, όμως διαιτητής και VAR αποφασίζουν να συνεχιστεί το παιχνίδι».




Στο 111’ σέντρα σουτ του Πινέδα, μπλόκαρε την μπάλα ο Κουέστα. Στο 121’ ο Φερνάντες εκτέλεσε κόρνερ, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά και ο Κουέστα μπλόκαρε την μπάλα. Και η παράταση τελείωσε 1-1 με την πρόκριση να κρίνεται στα πέναλτι.

Γκολ: 58’ Μορόν/45’+1 Γκατσίνοβιτς

Διαιτητής: Νικόλα Νταμπάνοβιτς

Κίτρινες: Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο / Σιμπιντέ, Ρότα, Πήλιος, Μάνταλος, Πισάρο, Μήτογλου.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς (39’ Ρόουζ), Μοντόγια, (105’Φεράρι) Τζούρασεκ (91’ Βερστράτε), Ντουκουρέ (52’ Ζαμόρα), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (52’ Φετφατζίδης), Μορόν.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (74’ Αραούχο), Μήτογλου, Βίντα, Σιντιμπέ (64’ Πήλιος), Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (106’ Φαν Βεερτ), Άμραμπατ (83’ Πισάρο), Μάνταλος (83’ Π. Φερνάντες), Τσούμπερ (74’ Πόνσε).

**Οι δύο ομάδες κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κώστα Παπαϊωάννου, μια από τις θρυλικές μορφές του Άρη.




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο