fbpx

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-2: Ντέρμπι – διαφήμιση, «αγκαλιά» με τον ΠΑΟΚ στην κορυφή το τριφύλλι (video)

ΑΕΚ - ΠΑΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Ο Παναθηναϊκός κρατούσε τη νίκη μέχρι το 96’ στην Opap Arena, αλλά ο Λιβάι Γκαρσία «μίλησε» τελευταίος και ισοφάρισε σε 2-2.

Το ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής ήταν διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο και οι πράσινοι με τον βαθμό της ισοπαλίας παρέμειναν στην κορυφή, έχοντας όμως μαζί τους τον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα και πήρε τον βαθμό, ενώ στο 98’ έχασε μοναδική ευκαιρία να αρπάξει τη νίκη.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν υπολόγιζε τους Χατζισαφί, Μοχαμάντι, Μουκουντί και Ζίνι, που βρίσκονται στις εθνικές τους ομάδες, ενώ στους πράσινους ο Φατίχ Τερίμ δεν είχε στη διάθεση του τους Τζούριτσιτς, Τσέριν, Παλάσιος και τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι που πλέον αποτελεί ξένο σώμα για το τριφύλλι. Εκπληξη αποτέλεσε στο αρχικό σχήμα η χρησιμοποίηση του Κώτσιρα ως αμυντικού μέσου.

Στο 3′ ο Τσούμπερ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Λοντίγκιν, άουτ η μπάλα. Την ίδια τύχη είχε στο 23’ δυνατό σουτ του Μπερνάρ.

Λιβάι

Το σκορ άνοιξε στο 24’. Ο Σιμάνσκι με μακρινή μπαλιά έβγαλε τον Λιβάι Γκαρσία τετ α τετ με τον Λοντίγκιν, τον οποίο νίκησε και άνοιξε το σκορ. Ο Γεντβάι έχασε τον σκόρερ της ΑΕΚ που σε ρυθμό προπόνησης έκανε το 1-0.




Έτσι, ο Δικέφαλος σκόραρε στην πρώτη φάση που δημιούργησε. Στο 27’ ο Μαντσίνι έκλεψε την μπάλα, σούταρε και την έστειλε στην εξωτερική πλευρά των δικτυών.

Γέντβαϊ

Η Παναθηναϊκός απάντησε σχεδόν άμεσα στο γκολ της ΑΕΚ. Στο 31’ ο Μπερνάρντ εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πήγε αριστερά αφού ο Σιντιμπέ δεν κατάφερε να την απομακρύνει, ο Χουάνκαρ ανενόχλητος γέμισε και ο Γεντβάι με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1!




Το γκολ ανέβασε ψυχολογικά τους πράσινους που είχαν άλλες δύο ευκαιρίες μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου. Στο 39, μετά από κόρνερ του Μαντσίνι, ο Γέντβαϊ «τρύπωσε» ξανά, έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 41’ χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Ιωαννίδης πάσαρε στον Μαντσίνι, αυτός έβγαλε συρτή σέντρα με τον Βέρμπιτς να πλασάρει άστοχα μέσα από την περιοχή.

Στο 48’ σουτ του Σιμάνσκι έξω από την περιοχή, δεν ανησύχησε ο Λοντίγκιν. Στο 55’ η μπάλα έφτασε μέσα στην περιοχή στον Βέρμπιτς, αυτός έπεσε στον αγωνιστικό χώρο μετά από μαρκάρισμα του Πινέδα, αλλά διαιτητής και VAR «είπαν» πως δεν υπάρχει παράβαση και το ματς συνεχίστηκε. Στο 57’ σέντρα του Αμραμπατ, κεφαλιά του Γκατσίνοβιτς, μπλόκαρε την μπάλα ο Λοντίγκιν.




Δεν μέτρησε

Στο επόμενο λεπτό ο Σιμάνσκι έκλεψε την μπάλα από τον Μπερνάρ, ο Πινέδα πάσαρε στον Τσούμπερ, αυτός πέρασε την κάθετη στον Λιβάι, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Λοντίγκιν και τον νίκησε.

Το γκολ, ωστόσο, δεν μέτρησε διότι μετά από εξέταση του βίντεο, ο ρέφερι σφύριξε φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης του Σιμάνσκι στον Μπερνάρ.




Νέα ευκαιρία

Στο 63’ ο Μαντσίνι έβγαλε συρτή σέντρα και ο αμαρκάριστος Ιωαννίδης δεν μπόρεσε με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Μεγάλη ευκαιρία από τον διεθνή φορ του τριφυλλιού.




Ολική ανατροπή

Ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 66’. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ, ο Κώτσιρας έδωσε ασίστ με το κεφάλι στον Αράο, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-2. Ολική ανατροπή από του πράσινους.




Στην συνέχεια, όπως ήταν αναμενόμενο, η Ένωση ανέλαβε περισσότερες πρωτοβουλίες για να πετύχει ένα γκολ. Στο 74’ ο Άμραμπατ σέντραρε, ο Λιβάι πήρε την κεφαλιά, αλλά ήταν άστοχος. Στο 77’ ο Σιντιμπέ γύρισε την μπάλα στον Λιβάι που σούταρε, χωρίς να βρει στόχο.

Στο 89’ ο Γιόνσον τροφοδότησε τον Σιντιμπέ, αυτός γύρισε την μπάλα προς την εστία του Λοντίγκιν, αλλά ο Λιβάι δεν μπόρεσε να μπει με προβολή στην πορεία της μπάλας.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Κώτσιρας αγωνίστηκε ως τρίτος στόπερ και ο Παναθηναϊκός έπαιξε με σύστημα 5-4-1 με μοναδικό προωθημένο τον Σπόραρ.

Στο 92’ οι παίκτες της ΑΕΚ ζήτησαν πέναλτι όταν η μπάλα μετά από σουτ του Λιβάι χτύπησε στο χέρι του Ζέκα. Ο ρέφερι είδε το βίντεο και σφύριξε πέναλτι υπέρ της Ένωσης. Στο 96΄ο Λιβάι εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και ισοφάρισε σε 2-2.




Στο 98’ ο Λοντίγκιν απομάκρυνε σουτ του Μάνταλου και στην συνέχεια ο Βαγιαννίδης έπεσε στα πόδια του Αραούχο και του πήρε την μπουκιά μέσα από το στόμα.




Γκολ: 24’, 96’ πεν. Λιβάι Γκαρσία / 31’ Γεντβαϊ, 66’ Αράο

Διαιτητής: Αλ Χακίμ Μοχαμέντ (Σουηδία)

Κίτρινες: Γκατσίνοβιτς, Κάλενς, Σιμάνσκι / Μαντσίνι, Ιωαννίδης.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι (79’ Γιόνσον), Πινέδα (62’ Μάνταλος), Άμραμπατ (79’ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (62’ Αραούχο), Τσούμπερ (79’ Πισάρο), Λιβάι Γκαρσία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ (78’ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας, Βιλένα, Μπερνάρ (78’ Ζέκα), Μαντσίνι (74’ Μαντσίνι), Βέρμπιτς (74’ Λημνιός), Ιωαννίδης (85’ Σπόραρ).




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο