fbpx

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1: Η πρόκριση θα παιχτεί στον Πειραιά (video)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ

Το ντέρμπι των «αιωνίων» στη Λεωφόρο στον πρώτο αγώνα μεταξύ τους για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας έληξε ισόπαλο 1-1 και τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη (17/1) στο «Καραϊσκάκη».

Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό την ομάδα που θα περάσει από το ζευγάρι ΑΕΛ – Ατρόμητος (1-1 το πρώτο ματς στη Λάρισα, στις 16/1 η ρεβάνς).

Σε πέντε αλλαγές προχώρησε ο Φατίχ Τερίμ δίνοντας φανέλα βασικού μεταξύ άλλων και στον Γιάννη Κώτσιρα, ενώ μεγάλες εκπλήξεις επεφύλαξε στην 11άδα του Ολυμπιακού ο Κάρλος Καρβαλιάλ, καθώς άφησε στον πάγκο τους Καμαρά, Φορτούνη και Ποντένσε και πέρασε στις θέσεις τους, τους Αλεξανδρόπουλο, Καρβάλιο και τον Ρίτσαρντς σε θέση εξτρέμ μπροστά από τον Ορτέγκα, αφού ο Μάρτινς είναι ανέτοιμος και άλλος εξτρέμ δεν είναι διαθέσιμος…

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβληθούν στη μεσαία γραμμή όπου υπήρξαν πολλές δυνατές μονομαχίες.

Με την πάροδο του χρόνου ο Ολυμπιακός έδειχνε να πατάει καλύτερα στο ντέρμπι και ήταν εκείνος που είχε τις δύο καλές ευκαιρίες για γκολ με πρωταγωνιστή τον Μασούρα.

Στη πρώτη βγήκε μόνος στην επίθεση από λάθος της πράσινης άμυνας αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν δυνατό και ο Λοντίγκιν μπλόκαρε ενώ στη δεύτερη φάση μετά από εντυπωσιακή επίθεση του Μασούρα, έβγαλε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Κώτσιρας πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Ρίτσαρντς που ετοιμαζόταν να πλασάρει από κοντά τον γκολκίπερ των γηπεδούχων.




Στο ίδιο διάστημα οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους την αντίπαλη περιοχή και παρέμειναν εγκλωβισμένοι περιμένοντας σχεδόν τα πάντα από τις ατομικές προσπάθειες του Ιωαννίδη και τα μακρινά πολύ άστοχα σουτ των Μπερνάρντ και Αϊτόρ.

Η ανωτερότητα των ερυθρόλευκων» καρποφόρησε τελικά στο 45’. Κόρνερ του Καρβάλιο, οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσαν να διώξουν, η μπάλα έφτασε στον Αλεξανδρόπουλο που στόπαρε και με γυριστό σουτ την έστειλε στα δίχτυα της πρώην ομάδας του για το 0-1.

Μάλιστα ο νεαρός μέσος δεν πανηγύρισε το δεύτερο γκολ του με τους Πειραιώτες (είχε σημειώσει το καλοκαίρι το γκολ που χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό σε βάρος της Γκενκ στο Βέλγιο).




Στο 2ο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός με την είσοδο των Σπόραρ και Βέρμπιτς – καθώς ο Τερίμ πήρε το ρίσκο να παίξει με 4-4-2 – έγινε πιο επιθετικός και προσπάθησε να βρει γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης. Απείλησε μάλιστα δύο φορές με τους Μαντσίνι και Βέρμπιτς στο δίλεπτο 52’-53’.




Η πίεση των «πράσινων» έφερε αποτέλεσμα καθώς στο 66’ από κόρνερ του Μαντσίνι ο Ιωαννίδης στη καρδιά της άμυνας πήρε τη δυνατή κεφαλιά κι έκανε το 1-1.




Στο ίδιο διάστημα οι «ερυθρόλευκοι» (που δέχθηκαν ένα ακόμη γκολ φέτος από στατική φάση και μάλιστα ήταν το τρίτο σερί μετά τα δύο που δέχθηκε από την ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή) δεν απείλησαν καθόλου και αρκέστηκαν να αμύνονται χωρίς όμως να έχουν διάθεση να επιτεθούν και φυσικά το πλήρωσαν με την ισοφάριση.

Ο Καρβαλιάλ έριξε στο ματς και τους Καμαρά, Ποντένσε, Φορτούνη και ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το ματς και απείλησε με σουτ του Φορτούνη στο 85’. Όσο για τους «πράσινους» έχασαν την μεγάλη ευκαιρία στο 91’ αλλά το σουτ του Ιωαννίδη από πλεονεκτική θέση έφυγε ψηλά άουτ.







Ο Αυστριακός Τζούλιεν Βαϊνμπέργκερ έδειξε κίτρινες στους Αλεξανδρόπουλο, Ιωαννίδη, Ρέτσο, Καμαρά, Βέρμπιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Αράο, Γεντβάι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ (60’ Βαγιαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρντ (46’ Σπόραρ), Τζούρισιτς (37’ Μαντσίνι), Αϊτόρ (46’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόι, Ρέτσος, Ορτέγκα (60’ Κίνι), Αλεξανδρόπουλος (60’ Καμαρά), Έσε, Καρβάλιο, Μασούρας (73’ Φορτούνης), Ρίτσαρντς (56’ Ποντένσε), Ναβάρο (73’ Γιόβετιτς).




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο