fbpx

Λάτσιο-Ρόμα 1-0: Στα ημιτελικά οι «αετοί»

Λάτσιο Ρόμα

Την πρόκριση τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ιταλίας εξασφάλισε η Λάτσιο, νικώντας με 1-0 την συμπολίτισα Ρόμα. Βασικός ο Χρήστος Μανδάς.

Το εύστοχο χτύπημε πέναλτι του Ματία Ζακάνι στο 54′ ήταν αρκετό την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι, ώστε να πάρει την πρόκριση κόντρα στα ημιτελικά του Κυπέλου Ιταλίας στην ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο.

Μετά από την Φιορεντίνα (5-4 στα πέναλτι την Μπολόνια), η Λάτσιο έγινε η δεύτερη χρονικά ομάδα που πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Coppa Italia, με την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι να επικρατεί με 1-0 της Ρόμα του Ζοζέ Μουρίνιο στο απόλυτο ντέρμπι της αιώνιας πόλης και να κλείνει ραντεβού με μία εκ των Γιουβέντους ή Φροζινόνε με φόντο τον μεγάλο τελικό.

Η μάχη του “Ολίμπικο” είχε πάθος, ένταση και αποβολές και κρίθηκε από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ματία Τζακάνι στο 51ο λεπτό, με τον θρίαμβο των λατσιάλι να έχει έντονο ελληνικο άρωμα.

Και αυτό γιατί ο Μαουρίτσιο Σάρι έδωσε φανέλα βασικού στον Χρήστο Μανδά (είχε πυρετό ο Προβεντέλ), με τον 22χρονο κίπερ να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την Λάτσιο και να είναι θετικότατος, έχοντας μάλιστα μία σπουδαία διπλή επέμβαση στο 87′ όπου νίκησε κατά σειρά τους Αντρέα Μπελότι και Λορέντσο Πελεγκρίνι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο