fbpx

Ισπανία: Στο Ριάντ για τον τίτλο του Σούπερ Καπ

Σούπερ Καπ

Στη Σαουδική Αραβία… μετακομίζει τις επόμενες ημέρες η «αφρόκρεμα» του ισπανικού ποδοσφαίρου, ενόψει της διεξαγωγής του Σούπερ Καπ. Η πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα, η κυπελλούχος Ρεάλ, η Ατλέτικο, καθώς και η Οσασούνα (ως φιναλίστ του περσινού Copa del Rey) θα διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στο Ριάντ, όπου θα διεξαχθούν και τα τρία παιχνίδια της διοργάνωσης.

Η αυλαία ανοίγει αύριο (10/1) με τον πρώτο ημιτελικό, που φέρνει αντιμέτωπες τις δύο ομάδες της Μαδρίτης. Ρεάλ και Ατλέτικο ξεκινούν ένα… γαϊτανάκι τριών αναμετρήσεων μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, αφού θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα (18/1) ο μεταξύ τους αγώνας για τη φάση των «16» του κυπέλλου στο «Μετροπολιτάνο» και στις αρχές Φεβρουαρίου το ντέρμπι πρωταθλήματος στο «Μπερναμπέου». Οι «ροχιμπλάνκος» επικράτησαν 3-1 στην πρώτη φετινή συνάντηση των δύο ομάδων στη La Liga κα αυτή παραμένει η μοναδική ήττα των «μερένγκες» τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.

Το βράδυ της Πέμπτης (11/1) θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός, όπου η Μπαρτσελόνα έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στην Οσασούνα, η οποία θα μετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Σούπερ Καπ. Οι Καταλανοί είναι οι πολυνίκες του θεσμού με 14 τρόπαια και οι κάτοχοι του τίτλου από πέρυσι, αλλά δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αγωνιστικά και το Σούπερ Καπ αποτελεί μία ευκαιρία να ανακάμψουν. Οι «μπλαουγκράνα» αντιμετώπισαν την Οσασούνα στις αρχές της σεζόν στην Παμπλόνα και τη νίκησαν δύσκολα (2-1), χάρη σε ένα πέναλτι του Λεβαντόφσκι στα τελευταία λεπτά.

Οι νικητές των δύο ημιτελικών θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Σούπερ Καπ, στον τελικό που θα γίνει το βράδυ της Κυριακής (14/1, 9 μ.μ. ώρα Ελλάδας).

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σούπερ Καπ Ισπανίας:

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης 10/1

Μπαρτσελόνα-Οσασούνα 11/1

ΤΕΛΙΚΟΣ (14/1)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο