fbpx

Παναθηναϊκός: Το στατιστικό που δείχνει… τίτλο

Παναθηναϊκός: Το στατιστικό που δείχνει… τίτλο

Ο Παναθηναϊκός δείχνει έτοιμος και φέτος να πάει μέχρι τέλους στην κούρσα του πρωταθλήματος με ένα όπλο που του το στέρησε πέρυσι.

Το τριφύλλι, αν και αγχώθηκε, νίκησε τον Παναιτωλικό με 2-1 ανεβαίνοντας προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας. Εκεί όμως παρέμεινε μετά το πέρας της 17ης αγωνιστικής αφού στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο Άρης νίκησε τον ΠΑΟΚ.

Τα δύσκολα όμως για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ τώρα ξεκινούν. Συνεχόμενα ντέρμπι σε Superleague και Κύπελλο, δύο στόχους που ο Τούρκος τεχνικός θέλει να κατακτήσει.

Και αν πέρυσι υπήρχε η ταύτιση ότι ο Παναθηναϊκός θα πάει σε αυτά τα ματς για το 1-0 και αν δεν του βγει θα ηττηθεί, φέτος αυτή η συνθήκη φαίνεται πως δεν υπάρχει.

Αφού οι πράσινοι σε 17 ματς έχουν σκοράρει 45 τέρματα ενώ έχουν δεχθεί μόλις 12. Και αν το δεύτερο νούμερο δεν παραξενεύει κανένα το πρώτο είναι το φετινό τους όπλο.

Τα 45 τέρματα είναι μόλις δύο λιγότερα από όσα πέτυχε πέρυσι το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε όλη τη σεζόν στη Superleague (47).

Άρα ο Παναθηναϊκός έχει 18 αγωνιστικές για να δείξει ότι το περσινό κόλλημα στο επιθετικό κομμάτι που του στέρησε σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο ανήκει στο παρελθόν και πάει φουλ για τίτλο.

Αν τα καταφέρει, αυτός ο στόχος θα έχει επιτευχθεί λόγω της επιθετικής συνέπειας που έδειξαν οι πράσινοι στα ματς όχι μόνο με τους «μικρούς» αλλά και στα ντέρμπι τίτλου.

Και επειδή μία εικόνα ισούται με 1000 λέξεις δείτε σε νούμερα το φετινό πράσινο επίτευγμα:

Πέρυσι:

Φέτος:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο