fbpx

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 2-1: Με σκόρερ τον Σπόραρ έπιασε… 13άρι στις νίκες (video)

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 2-1: Με σκόρερ τον Σπόραρ έπιασε… 13άρι στις νίκες (video)

Ο Άντραζ Σπόραρ επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ως αλλαγή, πέτυχε δύο γκολ και οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μία επαγγελματική νίκη επί του μαχητικού Παναιτωλικού (2-1). Αυτή ήταν η 13η νίκη για το Τριφύλλι στο πρωτάθλημα που έφτασε τους 40 βαθμούς.

Οι πράσινοι έπαιξαν πάντως με τη φωτιά, στο 1-0 ο Γιούρι Λοντίγκιν πραγματοποίησε μία δύσκολη επέμβαση, ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στη τελευταία φάση του αγώνα.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού είχε πέντε αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, τρεις μέρες νωρίτερα.

Οι Λοντίγκιν, Χουάνκαρ, Ζέκα, Τσέριν, Τζούριτσιτς πήραν θέση στο αρχικό σχήμα αντί των Μπρινιόλι, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Μπερνάρ και Αϊτόρ.

Η πρώτη φάση δημιουργήθηκε μόλις στο 2’. Ο Βαγιαννίδης σέντραρε, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά που πέρασε άουτ.

Στο 11’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία όταν το σουτ του Μαυρία, εκτός περιοχής, πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 14′ ο Ιωαννίδης πάσαρε στον Τζούρισιτς, αυτός έκανε το γύρισμα, ο Μαντσίνι μπήκε στην φάση, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Καπίνο. Στο 18’ σουτ του Καρέλη, η μπάλα στα χέρια του Λοντίγκιν.

Στο 24’ ο Χουάνκαρ έβγαλε κάθετη πάσα στον Βιλένα, αυτός σέντραρε παράλληλα με τον Βαγιαννίδη να μην μπορεί να βάλει την προβολή σε κενή εστία.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και στο 35’ σουτ του Μαντσίνι μέσα από την περιοχή πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Καπίνο. Στο 41’ σουτ του Ιωαννίδη ήταν και πάλι άστοχο.

Διαμαρτυρίες

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μαυρίας διεκδίκησε την μπάλα από τον Τζούρισιτς, και έπεσε στην περιοχή του Λοντίγκιν με τους παίκτες του Παναιτωλικού να ζητούν πέναλτι. Ο Φωτιάς και ο Περράκης (VAR) όμως είχαν άλλη άποψη.

Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά επιθετικά ήταν φλύαροι και ο Παναιτωλικός κατάφερε σχετικά εύκολα να κρατήσει το μηδέν στην εστία του.




Aλλαγές και γκολ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τερίμ προχώρησε σε δύο αλλαγές, προφανώς γιατί δεν ήταν ικανοποιημένος από την επιθετική λειτουργία της ομάδας του. Στο ματς πέρασαν οι Σπόραρ, Αϊτόρ που αντικατέστησαν τους Μαντσίνι και Βιλένα.

Ο Σπόραρ δικαίωσε μάλιστα τον προπονητή του, αφού στο 51’, μετά από σέντρα του Χουάνκαρ, με κεφαλιά έκανε το 1-0.




Ο Παναιτωλικός προσπαθούσε να «χτυπήσει» στην κόντρα και ο προπονητής του Γ. Πετράκης μετά το 1-0 έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές για να ρίξει «φρέσκα» πόδια στο παιχνίδι.

Στο 67’ ο Βαγιαννίδης σέντραρε με τον Ιωαννίδη να μην προλαβαίνει να πάρει την κεφαλιά.

Οι πράσινοι δεν δέχτηκαν πίεση από τους αντιπάλους τους, ωστόσο δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις για το δεύτερο γκολ που θα τους εξασφάλιζε το «τρίποντο». Κι όσο το σκορ ήταν στο 1-0, τόσο το αποτέλεσμα ήταν ρευστό.

Δύσκολη επέμβαση

Στο 74’ ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Λοντίγκιν να «απογειώνεται» στο «Γ» της εστίας του και να αποκρούει με δυσκολία την κεφαλιά του Πέδρο Ζοάο. Μεγάλη επέμβαση από τον γκολκίπερ του Τριφυλλιού.




Δοκάρι

Στο 80’ οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να κλειδώσουν τη νίκη, αλλά το σουτ του Τσούρισιτς σταμάτησε στο δοκάρι του Καπίνο.




Στο 88’ ο Σπόραρ βρέθηκε απέναντι από τον Καπίνο, ο οποίος αποσόβησε τον κίνδυνο. Στην επόμενη φάση το.. σκηνικό επαναλήφθηκε με τον φορ του Παναθηναϊκού να σκοράρει για δεύτερη φορά (2-0).




Ο Παναιτωλικός με την απόδοση του άξιζε ένα γκολ και το πέτυχε στο 92’ με σουτ του Σενγκέλια μέσα από την περιοχή (2-1). Στο 96’ ο σκόρερ της ομάδας του Αγρινίου εκτέλεσε φάουλ με τον Λοντίγκιν να απομακρύνει την μπάλα.







Γκολ: 51’, 89’ Σπόραρ / 92’ Σενγκέλια

Δοκάρι: 80’ Τσούρισιτς

Διαιτητής: Β. Φωτιάς (Πέλλας)

Κίτρινες: Τσούρισιτς, Γεντβάι / Πέρες, Μλάντεν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Αράο, Γεντβάι, Χουάνκαρ (91’ Φικάι), Ζέκα, Τσέριν, Μαντσίνι (46’ Σπόραρ), Τζούριτσις (91’ Γερεμέγεφ), Βιλένα (46’ Αϊτόρ), Ιωαννίδης (75’ Μπερνάρ).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Καπίνο, Μλάντεν, Οικονόμου, Μαλής, Μαυρίας (78’ Μπελεβώνης), Λιάβας, Μπαλντασάρα (73’ Τσιγγάρας), Πέρες (63’ Φρ. Ντουάρτε), Χατζηθεοδωρίδης (63’ Πέδρο Ζοάο), Καρέλης (62’ Χουάνπι), Σενγκέλια.




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο