fbpx

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-0: Τι κι αν έχασε δύο πέναλτι, είχε Ντεσπόντοφ και συνεχίζει ακάθεκτος! (video)

Ο Ντεσπόντοφ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει και το 2024 το νικηφόρο βιολί του και με το άνετο 4-0 επί του ΟΦΗ (κι ας έχασε δύο πέναλτι που απέκρουσε ο Μπάουμαν!) παρέμεινε μόνος πρώτος στη κορυφή της βαθμολογίας μετά την 16η αγωνιστική της Super League.

Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές φάσεις, με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας και τους κρητικούς να αρκούνται σε σποραδικές αντεπιθέσεις. Τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ την έχασαν οι γηπεδούχοι στο 23’ όταν κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Βούρου αλλά την εκτέλεση του Σβαμπ απέκρουσε ο Μπάουμαν. Κι ενώ το ματς δεν είχε πολλές συγκινήσεις ξαφνικά μέσα σε ένα τρίλεπτο ο «δικέφαλος» βρήκε δύο φορές το δρόμο για τα δίχτυα με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μπάμπα και Ντεσπόντοφ. Στο 39’ μετά από σέντρα του Μπάμπα ο Ντεσπόντοφ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0) και στο 41’ οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Από μπαλιά του Ντεσπόντοφ ο Μπάμπα από κοντά έκανε το 2-0…

Η ομάδα του Λουτσέσκου πήρε για τα καλά μπροστά και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου κέρδισε δεύτερο πέναλτι σε ανατροπή του Σαμάτα από τον Λαμπρόπουλο. Το εκτέλεσε ο Σαμάτα αλλά ο Μπάουμαν απέκρουσε και πάλι!

Η προηγούμενη φορά που ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει δύο πέναλτι στο ίδιο ματς και αστόχησε και στα δύο (ο Στοχ) ήταν την σεζόν 2013-14 στο ματς με την Μακάμπι Χάιφα (3-2).

Στο 2ο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ έριξε πολύ τον ρυθμό καθώς ακολουθεί και το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Αρη εκτός έδρας και περισσότερο έκανε διαχείριση του 2-0 παρά κυνήγησε ένα τρίτο γκολ. Στο ίδιο διάστημα ο ΟΦΗ δεν έδειξε απειλητικός και αρκέστηκε σε κάποια σουτ που έφυγαν άουτ ή μπλόκαρε εύκολα ο Κοτάρσκι.

Στο 87’ το δίδυμο Μπάμπα – Ντεσπόντοφ συνεργάστηκε και πάλι αλλά το σουτ του Βούλγαρου άσου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Και δύο λεπτά αργότερα (89’) ο Μάρκος Αντόνιο που ε΄χιε μπει τρια λεπτά πριν στο ματς πήρε την ασίστ του Ντεσπόντοφ κι έγραψε το 3-0. Όπως και στο πρώτο ημίχρονο όμως, ο ΠΑΟΚ τρία λεπτά μετά πέτυχε κι άλλο γκολ (4-0 στο 90’+2’), δίνοντας διαστάσει θριάμβου στη νίκη του με σουτ του Τόμας που επίσης μπήκε αλλαγή στο παιχνίδι…

Ο Τσέτσιλας έδειξε κίτρινες κάρτες στους Βούρο, Νέιρα, Λαμπρόπουλο, Σάστρε.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (66’ Οζντόεφ), Σβαμπ (76’ Μεϊτέ), Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (66’ Τάισον), Μουργκ (86’ Μ. Αντόνιο), Σαμάτα (76’ Τόμας).

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Αμπάντα, Μεγιάδο, Τοράλ, Μπάκιτς (62’ Μοσκέρα), Ριέρα (62’ Θοράρινσον), Νέιρα (74’ Ντίκο), Φελίπε.

Δείτε τα στιγμιότυπα του ματς ΕΔΩ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο