fbpx

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Με γκολάρες το νικηφόρο ντεμπούτο του Τερίμ (video)

Νίκησε εύκολα ο Παναθηναϊκός

Στο ντεμπούτο του Τούρκου προπονητή Φατίχ Τερίμ ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα στην Λεωφόρο με σκορ 2-0 του ουραγού ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτή ήταν η δωδέκατη νίκη για τους πράσινους, η οποία προήλθε με εντυπωσιακά γκολ των Ιωαννίδη, Βιλένα.

Ο Τούρκος προπονητής δεν είχε στην διάθεσή του τους τραυματίες Μάγκνουσον, Πάλμερ-Μπράουν, Παλάσιος, Σένκεφελντ, αλλά και τον νεοαποκτηθέντα Λημνιό ενώ εκτός έμεινε τελευταία στιγμή και ο Χουάνκαρ ελέω ίωσης. Η ομάδα του διαθέτει πλούσιο ρόστερ και ο Τερίμ θέλει χρόνο για να διαπιστώσει τι μπορεί να του προσφέρει ο κάθε ποδοσφαιριστής του.

Οι πράσινοι μπήκαν στο παιχνίδι με το γκάζι στο πόδι, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ. Στο 5’ ο Παναθηναϊκός έκλεψε την μπάλα ψηλά, ο Μαντσίνι έβγαλε μπαλιά για τον Αϊτόρ μέσα στην περιοχή, εκείνος κοντρόλαρε και σούταρε, αλλά μπλόκαρε ο Κλέιμαν. Στο 8′ ατομική προσπάθεια του Ιωαννίδη, ο οποίος πάτησε περιοχή και εκτέλεσε, αλλά ο Κλέιμαν έπεσε και μπλόκαρε.




Στο 10’ τρίτωσαν οι ευκαιρίες για το Τριφύλλι. Ο Μπερνάρ πέρασε ωραία πάσα για τον Μαντσίνι, αυτός την έφερε στο δεξί και σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κλέιμαν έκανε μεγάλη επέμβαση.




Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 13’. Ο Μπερνάρ έδωσε στον Μαντσίνι, εκείνος στόπαρε την μπάλα και σούταρε, αλλά δεν βρήκε στόχο. Στο 17’ ο ΠΑΣ απείλησε για πρώτη φορά με τον Παμλίδη, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Μπρινιόλι.

Το σκορ άνοιξε στο 25’. Ο Μπερνάρ πέρασε υπέροχη κάθετη πάσα στον Ιωαννίδη που με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 1-0. Αυτό είναι το όγδοο τέρμα για τον Ελληνα διεθνή φορ που βρίσκεται στα καλύτερα του.




Το γκολ ήταν θέμα χρόνου για το Τριφύλλι που είχε μπει φουριόζο στο ματς, ωστόσο μέχρι το 25’ τις τελικές προσπάθειες τις «εξολόθρευσε» ο Κλέιμαν.

Στο 35’ σέντρα του Αϊτόρ, η μπάλα πέρασε απ’ όλους, ο Βαγιαννίδης την μάζεψε και εξαπέλυσε έναν κεραυνό μέσα από την περιοχή «σημαδεύοντας» το οριζόντιο δοκάρι. Ο Τερίμ στο δοκάρι του Βαγιαννίδη ρώτησε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού που είναι στο πάγκο, αν στο ελληνικό πρωτάθλημα εφαρμόζεται η goal line technology…




Το Τριφύλλι βρήκε δεύτερο γκολ στην έναρξη του δευτέρου μέρους με σκόρερ τον Τόνι Βιλένα. Σε κόρνερ από δεξιά η άμυνα του ΠΑΣ δεν απομάκρυνε σωστά, η μπάλα έφτασε στον Μλαντένοβιτς ο οποίος με το κεφάλι πάσαρε στον Ολλανδό, ο οποίος με σουτ στη κίνηση νίκησε τον Κλέιμαν για το 2-0.




Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν την πρώτη τους κλασική ευκαιρία στο 53’. Ο Ροσέρο βρέθηκε μέσα στην περιοχή μετά από σέντρα από αριστερά, ο Κολομβιανός επιθετικός προσπάθησε με διπλή προσπάθεια να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά την είδε να καταλήγει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι.

Στο 72′ υπέροχη πάσα του Ρούμπεν στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, ο Τζούρισιτς έκανε τον κοντρόλ και σούταρε, αλλά ο Κλέιμαν είχε βγει από την εστία του και με τα πόδια έδιωξε την μπάλα.

Στο τελευταίο 20λεπτο έπεσε ο ρυθμός του αγώνα. Οι πράσινοι είχαν την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφορούσαν σωστά και έκαναν διαχείριση του αγώνα. Στο 88’ ο ΠΑΣ έκανε υποδειγματική αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Γκάρο που ήταν στο ύψος του πέναλτι, όμως καθυστέρησε να σουτάρει και ο Αράο πρόλαβε και έσωσε την εστία της ομάδας του. Στο επόμενο λεπτό σουτ του Καραχάλιου, ο Μπρινιόλι μπλόκαρε την μπάλα.

Γκολ: 25’ Ιωαννίδης, 48 Βιλένα /

Δοκάρι: 35’ Βαγιαννίδης

Διαιτητής: Παναγιώτης Τσιάρας

Κίτρινες: Βέρμπιτς /Τζίνο

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Γεντβάι, Αράο, Βαγιαννίδης, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιλένα (80’ Ζέκα), Μπερνάρ (61’ Τζούρισιτς), Μαντσίνι (62’ Τσέριν), Αϊτόρ (62’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (86’ Γερεμέγεφ).

ΠΑΣ Γιάννινα: Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Καραχάλιος, Τζίνο, Ροσέρο (70’ Γκάρο), Παμλίδης (79’ Τζίμας), Ριένστρα (70’ Μπαπτίστ Λεό), Μπορταγκαράι, Μπακαδήμας, Μπαλάν (70’ Κόντε).




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο