fbpx

Αστέρας Τρίπολης – Άρης 3-2: Εντυπωσιακό ποδαρικό με το δεξί για τους Αρκάδες

Αστέρας Τρίπολης – Άρης 3-2: Εντυπωσιακό ποδαρικό με το δεξί για τους Αρκάδες

Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο μπήκε στις υποχρεώσεις του στο 2024 ο Αστέρας Τρίπολης για την 16η αγωνιστική, που νίκησε με ανατροπή τον Άρη (3-2) και έκανε ποδαρικό με το δεξί.

Οι Αρκάδες αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2 κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή περιορίζοντας τον Άρη και σκόραραν 3 γκολ σε διάστημα 15 λεπτών.

Ο Άρης έμεινε στους 24 βαθμούς και την 5η θέση της βαθμολογίας, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης σκαρφάλωσε στην 6η θέση με 23 πόντους.

Το ματς:

Ο Άρης πίεσε από το πρώτο λεπτό την άμυνα του Αστέρα και κατάφερε μόλις στο 8′ της αναμέτρησης να κάνει το 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μορόν.

Οι Θεσσαλονικείς μετά το γκολ έμειναν και πίεσαν ψηλά αφού ήθελαν να βρουν ένα δεύτερο τέρμα γρήγορα και τα κατάφεραμ στο 14′.

Ο Σαμόρα εκμεταλλεύθηκε τον κενό χώρο στην άμυνα των γηπεδούχων, έδωσε την πάσα στον Σουλεϊμάνοφ και εκείνος με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0.

Η αρχή της αντεπίθεσης

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε βρει τον τρόπο να σπάσει τις αμυντικές γραμμές του Αστέρα Τρίπολης και είχε την πρωτοβουλία στην μπάλα καθόλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Όμως στο 45+2′ ο Αστέρας μείωσε από την άσπρη βούλα με τον Μιριτέλο και έτσι οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά στο παιχνίδι.

Οι Αρκάδες με την ψυχολογία υπέρ τους από το γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, μπήκαν φουριόζιοι στην επανάληψη και έφτασαν στην ισοφάριση με τον Μιριτέλο που έκανε το 2-2 στο 50′.

Το σύνολο του Ράσταβατς πατούσε καλύτερα στο γήπεδο από ότι οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι είχαν εντελώς διαφορετική εικόνα από τα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα.

Ανατροπή και «καλή χρονιά»

Κάτι που βοήθησε τον Αστέρα Τρίπολης να εκμεταλλευτεί αυτήν την ανισορροπία των φιλοξενούμενων και να φτάσει στην ανατροπή, αφού ο Μουνάφο έκανε το 3-2 στο 60′ έπειτα από ασίστ του Ζουγλή.

Έκτοτε η ομάδα της Τρίπολης είχε τον έλεγχο του αγώνα και έβαλε πολύ δύσκολα στον Άρη, ο οποίος έψαχνε με μακρινές πάσες να βρει χώρο για να φτάσει στην περιοχή των αντιπάλων.

Οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να σπάσουν την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων που είχαν τον πλήρη έλεγχο και είχαν ρίξει τον ρυθμό του αγώνα στα μέτρα τους.

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε έτσι πήρε το πρώτο τρίποντο για το 2024 και μπήκε με το δεξί στην νέα χρονιά με εντυπωσιακό τρόπο αφού ανέτρεψε το εις βάρος του 0-2 σε υπέρ του 3-2.

Γκολ: Μορόν 8′ (Πεν), Σουλεϊμάνοφ 14′, Μιριτέλο 45+2′, 50′, Μουνάφο 60′

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Μουνάφο (Βαλιέντε 90′), Γκος (Αλάγκμπε 74′) , Καλτσάς, Ζουγλής (Πασκουάλ 75′), Ρεγκίς (Χριστόπουλος 90′), Μιριτέλο (Μάντζης 83′)

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Ουντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια (Φεράρι 83′), Ζαμόρα (Τζούρασεκ 53′) Εμβότνο, Πάρντο (Ρούπ 83′) Σουλεϊμάνοφ, Παναγίδης (Μενέντεθ 46′), Μορόν

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο