fbpx

Τα καλύτερα Χριστούγεννα του ΠΑΟΚ

Τα καλύτερα Χριστούγεννα του ΠΑΟΚ

Μέρες Δεκεμβρίου της σεζόν 2018-19 όπου στο τέλος της κατέκτησε τον 3ο τίτλο του, ξαναζεί ο «δικέφαλος του βορρά», που φέτος σαρώνει με όλες τις ομάδες του, σε όποιο πρωτάθλημα συμμετέχει, αφού και οι πέντε κορυφές, σε άντρες, γυναίκες και ακαδημίες Κ19, Κ17, Κ15, είναι δικές του!

Απίστευτο κι όμως αληθινό και με τον μεγαλομέτοχο Ιβάν Σαββίδη να βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά…

Φέτος ο «δικέφαλος» του βορρά είναι ανίκητος το τελευταίο δίμηνο είτε εντός είτε εκτός συνόρων σπάζοντας τα ρεκόρ του συλλόγου το ένα μετά το άλλο!

Κι εννοείται πως οι επιτυχίες δεν αφορούν μόνο την ομάδα του Λουτσέσκου αλλά όλες τις μικρές και μεγάλες κατηγορίες όπου ο ΠΑΟΚ είναι παντού πρώτες. Και τότε Λουτσέσκου στο τιμόνι της πρώτης ομάδας και τώρα Λουτσέσκου…

-Μετά την ήττα στην OPAP Arena με 2-0 από την ΑΕΚ την 9η αγωνιστική της Super League στις 30 Οκτωβρίου, ο ΠΑΟΚ «τρέχει» ένα σερί εννέα αγώνων παιχνιδιών σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας μόλις μία εντός έδρας ανώδυνη ισοπαλία κόντρα στην Αμπερντίν στον όμιλο του Conference League.

-Νίκησε εκτός έδρας τους «αιώνιους» και μάλιστα με εμφατικό τρόπο: 3-1 τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και 4-2 τον Ολυμπιακό στο Ν. Φάληρο αφού είχε προηγηθεί 4-0!

-Παραμένει 12 σερί ματς στην Ευρώπη αήττητος. Με 4 νίκες και δύο ισοπαλίες στους τρεις προκριματικούς γύρους (με Μπεϊτάρ 0-0 και 4-1, με Χάιντουκ 3-0 και 0-0 και Χαρτς 2-1 και 4-0). Με πέντε νίκες και μόλις μια ισοπαλία (με την Αμεπρντίν στην Τούμπα και δύο νίκες επί της ‘Αιντραχτ Φρανκφούρτης και άλλες δύο επί της Ελσίνκι) και βρέθηκε απευθείας στους «16» του Conference League! Συνολικά σε 12 αγώνες η ομάδα του Λουτσέσκου έχει φέτος στην Ευρώπη: 9 νίκες, τρεις ισοπαλίες και 29-12 τέρματα! Πέτυχε γκολ στα 10 από τα 12 παιχνίδια του, ενώ σκόραρε σε όλα τα ματς στον όμιλο του…

-Προκρίθηκε πρώτος από τον όμιλο του στους «16» του Conference league κάνοντας νέο ρεκόρ συγκομιδής βαθμών (16 επί συνόλου 18) κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ ελληνική ομάδα σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό όμιλο.

-Εχει τρεις σερί εκτός έδρας νίκες στην Ευρώπη (Ελσίνκι, Αμπερντίν, Αϊντραχτ), επίσης ρεκόρ μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

-Είναι πρώτος στο πρωτάθλημα μετά από 15 αγωνιστικές με τους τρεις του τέως ΠΟΚ να τον ακολουθούν κατά πόδας. Και το 2018 ήταν πρώτος μετά από 14 αγωνιστικές οκτώ βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό.

Τα κορίτσια του

Στο πρωτάθλημα γυναικών, η πανίσχυρη ομάδα του «δικεφάλου» δείχνει και φέτος ότι δεν έχει αντίπαλο καθώς προηγείται στη βαθμολογία μετά από 9 αγωνιστικές με ισάριθμες νίκες (27β.) και εντυπωσιακό απολογισμό 36-1 τέρματα! Προπονητής της ομάδας είναι ο Θαλής Θεοδωρίδης, με βοηθό του τον Θαν. Δαλιανά κι έφορο τον Κων. Βαρδαλή.

Το μέλλον του

 Και πάμε και στις ακαδημίες του συλλόγου εκεί που ο σύλλογος «χτίζει» το μέλλον του:

-Πρωτάθλημα Κ19: Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος μετά από 12 αγωνιστικές με 30 βαθμούς. Προπονητής είναι ο Π. Τσιαπακίδης και team manager ο παλιός άσος του Αρη, Γιώργος Θεοδωρίδης.

-Πρωτάθλημα Κ17: Πρώτος κι εδώ ο ΠΑΟΚ στον ΣΤ’ όμιλο της Β’ φάσης με έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες (18β.). Προπονητής ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης.

-Πρωτάθλημα Κ15: Πρώτος ο «δικέφαλος» στον Β’ όμιλο με έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες (18β.). Προπονητής της ομάδας ο Αλ. Αποστολόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι γενικός διευθυντής των τμημάτων υποδομής του ΠΑΟΚ, είναι ο παλιός τερματοφύλακας της ομάδας, Β. Πουρλιοτόπουλος και τεχνικός διευθυντής ο παλαίμαχος άσος του, Γ.Χ. Γεωργιάδης. Ενώ το τμήμα scouting απαρτίζεται από τους Ι. Αβραμίδη, Κ. Λαγωνίδη, Στ. Μπορμπόκη, Δ. Ταξίδη, Αλ. Θεοδωρίδη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο