fbpx

Γραμματικάκης: Το «Τείχος» του Αστέρα Τρίπολης

Γραμματικάκης: Το «Τείχος» του Αστέρα Τρίπολης

Ο Νίκος Γραμματικάκης έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Αστέρα κόντρα στον ΟΦΗ και ήταν ο πρωταγωνιστής των Αρκάδων.

Ο άσος του Αστέρα Τρίπολης είναι γεννημένος στις 26/05 του 2003 και «βγήκε» από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Το καλοκαίρι του 2021 εισήχθη ως ελεύθερος στην Κ19 του Αστέρα όπου εκεί μέτρησε 30 συμμετοχές και είχε δέκα ανέπαφες εστίες και 32 γκολ παθητικό.

Έτσι βοήθησε τα μέγιστα ώστε η Κ19 των Αρκάδων να βρεθεί στην 2η θέση εκείνη τη σεζόν, ενώ είχε αναδειχθεί και ο πολυτιμότερος του πρωταθλήματος.

Τη φετινή σεζόν, είδε το όνομα του στην πρώτη ομάδα, ως τρίτος στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων του Αστέρα και στην πρώτη του ευκαιρία έδειξε τις αρετές του κάτω από τα δοκάρια.

Αυτό καθώς κόντρα στον ΟΦΗ, φόρεσε την φανέλα του βασικού, και ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές των Αρκάδων.

Ο 20χρονος κατέβασε ρολά και διατήρησε ανέπαφη την εστία του, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να φύγει με το «διπλό».

Αποκορύφωμα η φάση στο 76′, όπου ο Φελίπε βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής των φιλοξενούμενων, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στον Γραμματικάκη, ο οποίος με εντυπωσιακό τρόπο του είπε «όχι».

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επέμβαση του 20χρονου τερματοφύλακα με το πόδι σε εξ επαφής πλασέ του μεσοεπιθετικού του ΟΦΗ.

Στο 84′ είχε ακόμη μια εντυπωσιακή επέμβαση, όταν ο Λαμπρόπουλος έκανε το σουτ από κοντά, η μπάλα κόντραρε και νεαρός γκολκίπερ σταμάτησε την μπάλα πριν πάει στα δίχτυα.

O 20χρονος Έλληνας πορτιέρε τελείωσε την αναμέτρηση με τους Κρητικούς έχοντας πέντε αποκρούσεις, 40 επαφές με την μπάλα και 26 μακρινές μεταβιβάσεις.

Μετά το τέλος του αγώνα με τους Κρητικούς, ο Γραμματικάκης γνώρισε την αποθέωση από τους συμπαίκτες του.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο