fbpx

Μπαρτσελόνα: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Μπαρτσελόνα

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου θα μπορούσε μόνο να προκαλέσει την ικανοποίηση των συλλόγων που ανέκαθεν ενέκριναν το σχέδιο της European Super League, παρά την αντίθεση της UEFA, της FIFA και άλλων ομάδων. Αλλά η απόφαση του ΔΕΕ αλλάζει δραστικά όλα τα πρότυπα που είναι γνωστά για το διεθνές ποδόσφαιρο.

Μετά τα λόγια του Μπερντ Ράιχαρτ, διευθύνοντος συμβούλου της A22 Sports που φροντίζει άμεσα τα συμφέροντα της Super League, και του Φλορεντίνο Πέρεθ, προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης, μια επίσημη δήλωση ήρθε και από την Μπαρτσελόνα, την άλλη εταιρεία που ήταν πάντα παρούσα στο εγχείρημα της Super League.

Αφού αρχικά εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ), οι Καταλανοί υπογραμμίζουν:

«Από την ίδρυσή της το 1899 η Μπαρτσελόνα ήταν πάντα ένας πρωτοπόρος σύλλογος στον κόσμο του αθλητισμού, οδηγώντας την ώθηση προς πιο επαγγελματικές δομές τόσο σε εθνική όσο και σε διεθνή κλίμακα, τόσο σε αγώνες ανδρών όσο και γυναικών, σε ποικιλία αθλημάτων και από διαφορετικές κοινωνικές ανησυχίες. Ως εκ τούτου, όπως έχει υποστηρίξει τα τελευταία χρόνια, ο σύλλογος πιστεύει ότι η μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου συνεπάγεται την ανάγκη δημιουργίας μιας ιδέας στο μοντέλο της Super League που προτείνει η Α22».

«Ένα σύστημα αγώνων που θα αντιμετωπίζει ζητήματα όπως η υπερφόρτωση αγώνων και ο υπερβολικός αριθμός αγώνων μεταξύ των εθνικών ομάδων, το οποίο θα λειτουργεί για τη ρύθμιση του οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι μεταξύ των συμμετεχουσών ομάδων και το οποίο θα τοποθετεί τοπικούς και διεθνείς παίκτες και φιλάθλους στο κέντρο του. Αυτό το σύστημα πρέπει να σέβεται τις λειτουργίες και τη βιωσιμότητα των εθνικών αγώνων και θα πρέπει να είναι μια αξιοκρατία που βασίζεται κυρίως στα αποτελέσματα στο γήπεδο».

«Τη χρονιά που ο σύλλογος γιορτάζει την 125η επέτειό του, η “Μπάρτσα” επιθυμεί να συνεχίσει να προσφέρει την εμπειρία και τις γνώσεις της σε διάφορα αθλήματα για να προτείνει λύσεις στα τρέχοντα προβλήματα του ελίτ του αθλητισμού. Για το λόγο αυτό, δηλώνει τη στήριξή της στη Super League που προωθεί η Α22 και ενθαρρύνει μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ εθνικών και διεθνών ποδοσφαιρικών φορέων, κάτι που επιβεβαιώνεται πλέον με τη σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο