fbpx

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 2-2: Χοντρή γκέλα για την Ένωση, μόνος πρώτος ο ΠΑΟΚ

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 2-2: Χοντρή γκέλα για την Ένωση, μόνος πρώτος ο ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ έπαιξε με τη φωτιά στο Αγρίνιο και τελικά… μισοκάηκε. Η Ενωση στο 14’ προηγήθηκε με 0-2 και όλα έδειχναν πως θα έκανε περίπατο.

Ο Παναιτωλικός όμως αντέδρασε και έφτασε στην ισοφάριση (2-2) κόβοντας δύο βαθμούς από τον αντίπαλο του. Με τον βαθμό της ισοπαλίας οι κιτρινόμαυροι έπιασαν τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας στην κορυφή τον ΠΑΟΚ.

Ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το ματς με τον Άγιαξ. Άλλαξε τους ακραίους αμυντικούς, καθώς ξεκινούν βασικοί οι Μοχαμάντι και Σιντιμπέ, ενώ επέστρεψε και ο Γκατσίνοβιτς. Η μεγαλύτερη έκπληξη στην ενδεκάδα ήταν η χρησιμοποίηση του Ζίνι στο πλάι του Λιβάι Γκαρσία.

                     Γκολ από τα αποδυτήρια

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 2’. Ο Σιντιμπέ έκανε τη σέντρα, η άμυνα του Παναιτωλικού απομάκρυνε, ο Λιβάι Γκαρσία έπιασε το σουτ, ο Λιάβας έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Στο 4’ ο Γκαρσία έστρωσε στον Γκατσίνοβιτς, αυτός έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 7’ σουτ του Φρεντ Ντουάρτε, η μπάλα βρήκε τον Βίντα και κατέληξε κόρνερ.

                 Υπέροχο τελείωμα

Στο 14’ ο Ελίασον πήρε την μπάλα από δεξιά, συνέκλινε στον άξονα και με υπέροχο τελείωμα από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Ο Δικέφαλος απέκτησε… μαξιλαράκι ασφαλείας δύο γκολ νωρίς νωρίς, αλλά ένα ματς δεν τελειώνει στο 15’.

Στο 24’ ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ δίνοντας πάσα στον Ζίνι μέσα στην περιοχή. Ο Ανγκολέζος έκανε το σουτ, αλλά ο Καπίνο τον σταμάτησε.

                       Πέναλτι

Στο 34’ ο Μουκουντί κλώτσησε μέσα στην περιοχή τον Μλάντεν και με τη… βοήθεια του VAR δόθηκε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Στο 37’ ο Ζοάο Πέδρο νίκησε τον Αθανασιάδη. Ο Πορτογάλος εκτέλεσε με καθυστέρηση την εσχάτη των ποινών, έδωσε ύψος στην μπάλα και αυτή κατέληξε στα δίχτυα, αφού πρώτα βρήκε στο δοκάρι (2-1).

Στο 44’ ο Γκατσίνοβιτς έπιασε μονοκόμματο σουτ με την μπάλα να βρίσκει τον Τορεχόν και να αλλάζει πορεία.

                     Χωρίς ρυθμό

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι δύο ομάδες επιχειρούσαν να δημιουργήσουν φάσεις από στημένα. Σταδιακά όμως ανέβασαν στροφές και έγιναν αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Στο 53’ ο Πέδρο πάτησε ωραία στον Χουάνπι, το σουτ του οποίου έφυγε άουτ. Την ίδια τύχη είχε στο 57’ το σουτ του Γκατσίνοβιτς. Στο 59’ ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ, ο Μοχαμάντι πήρε την κεφαλιά, χωρίς να βρει στόχο.

Η Ενωση πίεζε για το τρίτο γκολ και στο 61’ ο Καπίνο απέκρουσε σουτ του Γκατσίνοβιτς.

Στο 63’ απείλησαν οι γηπεδούχοι. Ο Χουάνπι εκτέλεσε φάουλ, ο Ντουάρτε που έφυγε από οριακή θέση πήρε την κεφαλιά, με τον Οικονόμου να μην μπορεί να σκοράρει με προβολή από πλεονεκτικό σημείο.

                          Ισοφάριση

Στο 65’ έγινε το 2-2. Ο Λιάβας έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Σιμάνσκι απομάκρυνε αδύναμα και το σουτ του Πέδρο κόντραρε στον Βίντα. Η μπάλα έφτασε στον Μπαλντασάρα που έπιασε συνατό σουτ νικώντας τον Αθανασιάδη (2-2) που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Στο 80’ σέντρα – σουτ του Τσούμπερ έφυγε άουτ και στο 83’ η Ενωση έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τους Γκατσίνοβιτς, Μάνταλο. Στο 90’ κεφαλιά του Βίντα πέρασε άουτ, ενώ στο 95’ ο Καπίνο απέκρουσε το σουτ του Γιόνσον.

Στο 98’ έγινε εξέταση από το VAR για πέναλτι στον Βίντα, αλλά κρίθηκε πως δεν υπάρχει παράβαση.

Γκολ: 37’ πεν. Ζοάο Πέδρο, 65’ Μπαλντασάρα / 2’ Λιβάι Γκαρσία, 14’ Ελίασον / Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Κίτρινες: Φ. Ντουάρτε, Μπ. Ντουάρτε, Οικονόμου, Τορεχόν, Καρέλης /

Παναιτωλικός: Καπίνο, Οικονόμου, Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας, Μπαλντασάρα, Χατζηθεοδωρίδης (81’ Μπελεβώνης), Χουάνπι (64’ Μπαλντασάρα), Πέδρο (90’ Τσιγγάρας), Φρ. Ντουάρτε.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (68’ Ρότα), Βίντα, Μουκουντί (87’ Μήτογλου), Μοχαμάντι (83’ Φαν Βέερτ), Σιμάνσκι (68’ Γιόνσον), Ελίασον, Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς, Ζίνι (68’ Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο