fbpx

La Liga: Το «πρόβλημα» και η 76η θέση της Μπαρτσελόνα

La Liga: Το «πρόβλημα» και η 76η θέση της Μπαρτσελόνα

Μία ακόμη «γκέλα» στη σεζόν έκανε η Μπαρτσελόνα το βράδυ του Σαββάτου (16/12).

Το σύνολο του Τσάβι «κόλλησε» στην έδρα της Βαλένθια και αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1. Ένα αποτέλεσμα που βάσει ευκαιριών ήταν… άδικο!

Όμως σε ένα… άδικο άθλημα, επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση.

Τι εννοούμε;

Για μία ακόμη φορά οι Καταλανοί δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και αντί να τις μετουσιώσουν σε γκολ, τις σπατάλησαν όλες!

Ναι, θα πείτε έβαλαν ένα τέρμα, αλλά βάσει των προβλεπόμενων (xG) που δημιούργησαν, θα «έπρεπε» να σκοράρουν 3.40! Δηλαδή τρία ή τέσσερα, ανάλογα την (αν)αποτελεσματικότητά τους.

Κάτι που ο προπονητής του, Τσάβι Ερνάντεθ, το γνωρίζει…

«Χάσαμε δύο βαθμούς, οι πιθανότητες που είχαμε να μην κερδίσουμε ήταν πολύ ξεκάθαρες, ο βαθμός μας αφήνει πολύ δυσαρεστημένους, είναι ανεπαρκής.

Το γκολ της Βαλένθια είναι λάθος, ναι, αλλά αν αυτό που συνέβη πρέπει να επικεντρωθούμε σε κάτι, αυτό είναι η αποτελεσματικότητα. Αυτό είναι που μας λείπει αυτή τη σεζόν.

Δεν είμαστε καλοί από άποψη αποτελεσματικότητας», τόνισε μεταξύ άλλων.

Χωρίς να σταθούμε στην παραδοχή του λάθους στην αμυντική λειτουργία, η οποία είναι μία άλλη εφετινή… πληγή τους, το ότι υπάρχει πρόβλημα στο γκολ είναι κάτι που αντιλαμβάνονται άπαντες στους Μπλαουγκράνα.

Και γίνεται χειρότερο…

H Μπαρτσελόνα έχει δημιουργήσει 44 μεγάλες ευκαιρίες ως τώρα, όμως έχει το 76ο (!) καλύτερο ποσοστό μετατροπής τους σε τέρματα σε όλη την Ευρώπη!

Αυτό είναι 31%, για την ομάδα που έχει «φτιάξει» τις περισσότερες όχι μόνο στη La Liga, αλλά στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα!

Στη δεύτερη θέση είναι η Τσέλσι και τρίτη η Μπάγερν Μονάχου.

Καμία τους βέβαια δεν είναι όπως οι Καταλανοί…

YouTube video

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο