fbpx

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 3-2: Απίστευτες γκέλες από τον Μπρινιόλι, οι πράσινοι έπεσαν από την κορυφή (video)

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 3-2: Απίστευτες γκέλες από τον Μπρινιόλι, οι πράσινοι έπεσαν από την κορυφή (video)

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι «έριξε» τον Παναθηναϊκό από την κορυφή του πρωταθλήματος! Ο Ιταλός τερματοφύλακας από φύλακας άγγελος της εστίας του τριφυλλιού έχει εξελιχθεί σε μέγα γκαφατζή.

Στο Περιστέρι κι ενώ η ομάδα του ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0, ο Μπρινιόλι έκανε μία αδιανόητη γκάφα και ο Ατρόμητος ισοφάρισε από το… πουθενά. Το 1-1 αποσυντόνισε τους πράσινους που στο δεύτερο ημίχρονο δέχθηκαν άλλα δύο γκολ, γνώρισαν την τρίτη ήττα τους στην Σούπερ Λίγκα 1 και έπεσαν από την κορυφή. Η νίκη των γηπεδούχων με τελικό σκορ 3-2 ήταν δίκαιη και ανέβηκαν στην 8η θέση της βαθμολογίας, όπου συγκατοικούν με τον ΟΦΗ.

Ο Παναθηναϊκός προέρχονταν από ήττα κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα και Ευρωπαϊκό αποκλεισμό που ήταν ένα σοκ για όλο το κλαμπ. Οι παίκτες του έπρεπε να αφήσουν πίσω τους την… μαύρη Πέμπτη και να διαχειριστούν το παιχνίδι με τους Περιστεριώτες. Τα κατάφεραν μέχρι που τους «κρέμασε» ο Μπρινιόλι.

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι πράσινοι είχαν τον έλεγχο του και την κατοχή μπάλας, χωρίς όμως να μπορέσουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να εκτελέσουν. Πέρασε το ημίωρο χωρίς να έχει γίνει φάση μπροστά από τις δύο εστίες, δείγμα της ποιότητας του αγώνα.

Πρώτη απειλή

Ο Μπρινιόλι κράτησε ανέπαφη την εστία του στο 31’ με εντυπωσιακή και δύσκολη επέμβαση. Ο Κούντε σέντραρε, ο Βαλένσια πήρε την κεφαλιά με τον Ιταλό τερματοφύλακα να αποκρούει με το ένα χέρι.

Στο 34’ ο Παναθηναϊκός έχασε μοναδική ευκαιρία. Αρχικά ο Τσιντώντας είπε «όχι» στον Παλάσιος στο τετ α τετ που βγήκε απέναντί του από εξαιρετική κάθετη πάσα του Κώτσιρα. Στην συνέχεια ο Βιλένα σούταρε με τον Κούντε να απομακρύνει την μπάλα.

Πέναλτι

Η φάση του Βαλένσια χτύπησε το καμπανάκι στους φιλοξενούμενους που έβγαλαν αντίδραση. Μετά τη διπλή ευκαιρία, κέρδισαν πέναλτι στο 37’ σε ανατροπή του Παλάσιος από τον Κεσχρίντα. Ο Ιωαννίδης ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και έκανε το 0-1.

Επική γκάφα

Ο Παναθηναϊκός, χωρίς να δημιουργήσει φάση ο Ατρόμητος, δέχθηκε την ισοφάριση! Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Κούντε εκτέλεσε φάουλ, ο Μπρινιόλι έχασε τη φάση και ο Γκονζάλες σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίκτυα (1-1). Και η νέα γκάφα του Μπρινιόλι είναι επική με αποτέλεσμα οι πράσινοι να δεχθούν άλλο ένα αστείο γκολ. Τα λάθη του Ιταλού γκολκίπερ είναι αδιανόητα.

Ανατροπή

Ο Ατρόμητος στο 50’ έφτασε στην ανατροπή του σκορ. Ο Ασεβέδο σέντραρε και ο Βέργος που νίκησε στον αέρα τον Γεντβάϊ, με κεφαλιά έκανε το 2-1. Ευθύνη στο δεύτερο γκολ εκτός από τον Κροάτη έχει και ο Μπρινιόλι.

Στο 54’ ο Μαντσίνι σέντραρε, αλλά η κεφαλιά του αμαρκάριστου Παλάσιος πέρασε άουτ. Στο 63’ ο Χουάνκαρ γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή, όμως ο Αργεντινός ήταν και πάλι άστοχος.

Στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο γκολ. Ο Γκονζάλες πέρασε εξαιρετική μπαλιά στον Ρομπάιγ, αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Μπρινιόλι και με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 3-1.

Στο 76’ ο Αράο έκανε το γύρισμα, αλλά κανένας συμπαίκτης του δεν βρέθηκε στη πορεία της μπάλας για να την στείλει στα δίκτυα.

Στο 89’ ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι. Ο Μαντσίνι πήρε την μπάλα από αριστερά, πάτησε στην περιοχή, έπιασε δυνατό σουτ και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα.

Στο 90’ ο Ιωαννίδης βρέθηκε σε θέση βολής, εκτέλεσε με το αριστερό, όμως ο Τσιντώτας έδιωξε με τα πόδια.

Πέναλτι

Στο 92’ οι πράσινοι κέρδισαν δεύτερο πέναλτι, αυτή τη φορά για χέρι του Ντε Μποκ. Ο Ιωαννίδης ήταν εύστοχος και πάλι μειώνοντας το σκορ σε 3-2.

Γκολ: 45’+2’ Γκονζάλες, 50’ Βέργος, 64’ Ρομπάιγ /38’ πεν. , 93’ πεν. Ιωαννίδης
Δοκάρια: 89’ Μαντσίνι
Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Κίτρινες: Κουντέ, Κεσχρίντα / Πέρεθ, Βιλένα, Κλεϊνχέισλερ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κούντε, Καμαρά (87’ Φριντγιόνσον), Έντερ Γκονζάλες (94’ Ιμερέκοφ), Ρομπάιγ (87’ Γιουμπιτάνα), Βέργος, Βαλένσια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας (68’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γέντβαϊ (68’ Αράο), Χουάνκαρ (88’ Κλεϊνχέισλερ), Βιλένα, Πέρεθ, Μπερνάρ, Παλάσιος (68’ Σπόραρ), Ιωαννίδης, Μαντσίνι.

Δείτε ΕΔΩ τα στιγμιότυπα του αγώνα

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο