fbpx

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-4: «Καλπάζει» ο ΠΑΟΚ, πέρασε και από την Τρίπολη (video)

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-4: «Καλπάζει» ο ΠΑΟΚ, πέρασε και από την Τρίπολη (video)

Νικών συνέχεια για τον ΠΑΟΚ που πέρασε με άνεση από την πρωτεύουσα της Αρκαδίας με 4-1 επί του Αστέρα και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Δύο γκολ από Μουργκ και άλλα τόσα από τον Ντεσπόντοφ έφεραν τον ΠΑΟΚ στους 32 βαθμούς και στην πρώτη θέση μετά από 14 αγώνες, στο +1 από τον Παναθηναϊκό που έχει βέβαια ματς λιγότερο.

Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν ανώτερη και αφού εκμεταλλεύτηκε τα λάθη είτε της άμυνας του Αστέρα είτε του Παπαδόπουλου, έφτασε με άνεση στην επικράτηση. Σημείωσε έτσι την πέμπτη της σερί νίκη στο πρωτάθλημα αρχής γενομένης από το διπλό στον Πειραιά επί του Ολυμπιακού, και όγδοη σε εννιά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Ζουκάνοβιτς πέτυχε το γκολ του Αστέρα μειώνοντας προσωρινά σε 1-2 με τους Αρκάδες να μένουν στους 17 πόντους.

Το ματς

Ο Αστέρας μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και παρότι ήταν αμυντικά προσανατολισμένος ήταν εκείνος που έβγαλε μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο του αγώνα.

Αρχικά στο 5’ μετά από ωραία κυκλοφορία και πάσα του Μπαρτόλο, ο Μουνάφο σούταρε με δύναμη μέσα από την περιοχή για να εκτιναχτεί στη δεξιά του γωνία ο Κοτάρσκι και να παραχωρήσει κόρνερ. Αμέσως μετά, ο Καλτσάς έπιασε το σουτ, ο Κοτάρσκι απέκρουσε, ο Αλάγκμπε πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι στη μεγαλύτερη στιγμή του Αστέρα!

Ο ΠΑΟΚ βγήκε πιο δυναμικά μπροστά στη συνέχεια έχοντας τις στιγμές του με τον Σβαμπ (13’ σουτ) και τον Κουλιεράκη (21’ κεφαλιά) αλλά ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία ήρθε τελικά για τους γηπεδούχους. Παίζοντας την κόντρα επίθεση, ο Ζουγλής βγήκε σε πλάγιο τετ α τετ αλλά με το αδύναμο πλασέ του δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ αφού παρότι νίκησε τον Κοτάρσκι, ο Μουργκ πρόλαβε εύκολα πριν η μπάλα περάσει τη γράμμη.

Στο 27’ ο Ράσταβατς έκανε αναγκαστική αλλαγή με τον Γκος να παίρνει τη θέση του Μπαρτόλο, με τον «δικέφαλο» να ανοίγει το σκορ στο 34’ χωρίς να έχει κάποια ιδιαίτερη υπεροχή. Ο Κωσταντέλιας έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Μουργκ ο οποίος αφού πέρασε τον σαστισμένο Παπαδόπουλο πέταξε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Καθάρισε σε 10’

Σαν συνέχεια του πρώτου μέρους ξεκίνησε το δεύτερο με τους παίκτες του Λουτσέσκου να έχουν τον έλεγχο απειλώντας με τον Οζντόεφ (48’) που σούταρε πάνω στον Παπαδόπουλο.

Το 0-2 ήρθε στο 59’ με τον Σαμάτα να γίνεται κάτοχος της μπάλας λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και αριστερά, να βγάζει γλυκιά σέντρα από το ύψος της περιοχής και τον Ντεσπόντοφ με προβολή στο δεύτερο δοκάρι να κάνει το 0-2.

Ήταν εκεί που ξεκίνησε το δεκάλεπτο… της τρέλας, αφού στο 63’ ο Αστέρας απάντησε εκμεταλλευόμενος το λάθος του Κοτάρσκι. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ προσπάθησε να μπλοκάρει χωρίς επιτυχία το κόρνερ του Άλβαρες, η μπάλα έφτασε στον Ζουκάνοβιτς που με σουτ μείωσε σε 1-2.

Οι Αρκάδες λίγο έλειψε να φέρουν το ματς στα ίσια στο 67’ αλλά το δυνατό σουτ του Ζουγλή μετά από σέντρα του Καλτσά και απόκρουση της άμυνας, κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ πήρε και πάλι απόσταση ασφαλείας, χάρη σε ένα τραγικό λάθος του Άλβαρες. Ο Αργεντινός γύρισε άσχημα προς τον Παπαδόπουλο, ο τελευταίος πρόλαβε και έδιωξε προ του Σαμάτα αλλά ο Μουργκ που έγινε κάτοχος της μπάλας έφτασε με την άνεσή του μέχρι την ανυπεράσπιστη εστία πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό γκολ για το 1-3.

To «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε στο 90ό λεπτό, μετά το κακό διώξιμο του Παπαδόπουλου που έστειλε την μπάλα πάνω στον Σαμάτα, εκείνος τροφοδότησε τον Τζίμα που είχε περάσει πριν από λίγο στο παιχνίδι και ωραία σέντρα από δεξιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντεσπόντοφ για το 1-4.

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Καρμόνα, Άλβαρες, Μουνάφο (77′ Βαλιέντε), Αλάγκμπε, Μπαρτόλο (27′ Γκος), Καλτσάς (90+1′ Γιούμπα), Ζουγλής (77′ Σίτο), Μιριτέλο.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (73′ Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (73′ Μεϊτέ), Σβαμπ, Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (81′ Κωνσταντέλιας), Μουργκ, Σαμάτα (89′ Τζίμας).

Δείτε ΕΔΩ τα στιγμιότυπα του ματς

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο