fbpx

ΠΑΟΚ – Ελσίνκι 4-2: Ομάδα – όνειρο ο Δικέφαλος, λάμπει στην Ευρώπη (video)

ΠΑΟΚ – Ελσίνκι 4-2: Ομάδα – όνειρο ο Δικέφαλος, λάμπει στην Ευρώπη (video)

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε νίκη γοήτρου επί της Ελσίνκι με 4-2 και γιόρτασε μαζί με τον κόσμο του στην Τούμπα τη σπουδαία πρόκριση του στους “16” του Conference League, την οποία σφράγισε με το 2-1 επί της Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη την 5η αγωνιστική.

Αυτό ήταν το 12ο φετινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, με τους ασπρόμαυρους να καμαρώνουν για το αήττητό τους, μετρώντας 9 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Ο Δικέφαλος με το τρίποντο απέναντι στην Ελσίνκι έφτασε τους 16 βαθμούς στον 7ο όμιλο του Conference League και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα με τόσο μεγάλη συγκομιδή σε φάση ομίλων οποιαδήποτε ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αιφνιδιασμός

Στο 1’ ο Κωνσταντέλιας επιτέθηκε κατά μέτωπο και πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, πλάσαρε, αλλά ο Μαένπα απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 6’ η φινλανδική ομάδα άνοιξε το σκορ. Ο Μπαντέ πέρασε κάθετη πάσα και ο Ραντούλοβιτς βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Κοτάρσκι για το 0-1.




Δοκάρι

Ο Δικέφαλος άγγιξε την ισοφάριση στο 14′. Ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Μιχαηλίδης σε κενή εστία από τα δύο μέτρα έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι. Ακολούθησε κοντινό πλασέ του Τόμας που απομακρύνθηκε.

Μετά το ημίωρο ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και κυνήγησε την ισοφάριση. Στο 31’ ο Μαένπα μπλόκαρε το σουτ του Ντεσπόντοφ και στο 34’ ο Κωνσταντέλιας εντελώς αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή έκανε κάκιστο τελείωμα.

Το 1-1 έγινε στο 37’. Ο Τάισον κατέβασε την μπάλα, πάσαρε στον Μεϊτέ, ο οποίος την γύρισε στο ύψος του πέναλτι και ο Οζντόεφ με δυνατό δεξί σουτ την έστειλε στα δίχτυα.




Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η Ελσίνκι έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Κέσκινεν.

Κωνσταντέλιας

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έδωσε προβάδισμα στο σκορ στον
ΠΑΟΚ. Στο 47’ ο Κέσκινεν έκανε «τσαφ» και ο νεαρός άσος δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το «δώρο», σκοράροντας με σουτ μέσα από την περιοχή (2-1). Αυτό ήταν το πρώτο γκολ στη φάση των ομίλων για τον Κωνσταντέλιας.




Στο 52’ ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Τόμας, αλλά ο Σοΐρι του πήρε την μπουκιά μέσα από το στόμα.

Προβάδισμα δύο γκολ

Το 3-1 έγινε στο 53’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα κατέληξε στον Μιχαηλίδη, αυτός σούταρε προς την εστία, ο Τοΐβιο μπήκε στην πορεία της και με το σώμα του την έστειλε την άλλη γωνία της εστίας.




Στο 56’ ο Τάισον σούταρε, αλλά ο Μαένπα αποσόβησε το κίνδυνο. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Κεντζιόρα στο 67’.

Το τέταρτο γκολ του Δικέφαλου ήρθε στο 85’ με πλασέ του Μουργκ.




Στο 89’ ο Μάρκος Αντόνιο ανέτρεψε τον Χετεμάι και ο ρέφερι σφύριξε πέναλτι. Ο Χετεμάι στο 92’ ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και έκανε το 4-2.

Γκολ: 37’ Οζντόεφ, 47’ Κωνσταντέλιας, 53’ αυτογκολ Τοϊβο, 85’ Μουργκ/6’ Ραντούλοβιτς, 92’ πεν. Χετεμάι
Δοκάρι: 14’ Μιχαηλίδης
Διαιτητής: Γκιόργκι Κρουασβίλι (Γεωργία)
Κίτρινες: Εκόνγκ /Χοστίκα

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (71’ Βιεϊρίνια), Τροστ-Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (72’ Ραχμάν Μπάμπα), Μεϊτέ, Οζντόεφ (71’ Μάρκος Αντόνιο), Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (75’ Μουργκ), Τάισον, Τόμας (81’ Τζίμας).

Ελσίνκι: Μαένπα, Τοΐβιο, Ντα Γκράκα, Χαμαλάινεν, Σοΐρι, Κανελλόπουλος (Μπένισαν), Λίνγκαμ (80’ Παανάνεν), Κέσκινεν (66’ Ολιλα), Χοστίκα (66’ Χετεμάι), Ραντούλοβιτς (65’ Ολουσάνια), Μπαντέ.




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο