fbpx

Ολυμπιακός-Μπάτσκα Τόπολα 5-2: Με πεντάρα και πρόκριση το ντεμπούτο (video)

Ποντένσε και Ελ Αραμπί πανηγυρίζουν

Στο Conference League θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή διαδρομή ο Ολυμπιακός, καθώς συνέτριψε την Μπάτσκα Τόπολα με 5-2 στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League και κατέκτησε την πρόκριση. 

Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν έστω την ισοπαλία, αλλά κατάφεραν να σφραγίσουν το εισιτήριο προσφέροντας γκολ και θέαμα στο πρώτο παιχνίδι του Καρβαλιάλ ως προπονητή των Πειραιωτών. Οι Σέρβοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κούβελιτς στο 60’.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Ολυμπιακού χρησιμοποίησε στην αρχική 11αδα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Ντόι και Ορτέγκα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Έσε και Καμαρά τα δύο αμυντικά χαφ με τους Μασούρα και Ποντένσε στα άκρα. Ο Φορτούνης παρατάχθηκε πίσω από τον Ελ Κααμπί. 

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με πέντε στην άμυνα και δύο στην επίθεση, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ασκήσουν πίεση ψηλά και να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν, κάτι που δεν κατάφεραν. Τερματοφύλακας ήταν ο Ίλιτς και οι Κρστιτς, Στόιτς, Τσαλούσιτς, Πέτροβιτς και Ραντίν στην άμυνα. Κούβελιτς και Τσίρκοβιτς στα άκρα της μεσαίας γραμμής, ο Μιλοβάνοβιτς στον άξονα και οι Ντάκοβατς, Τσβέτκοβιτς στην επίθεση. 

Ακόμα μία ασίστ ο Ροντινέι, ακόμα ένα γκολ ο Ελ Κααμπί

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα λεπτά και στο 4’ ο Ποντένσε έφυγε στην αντεπίθεση, με τη σέντρα του να καταλήγει στην άλλη πλευρά του γηπέδου. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ανησύχησε η σέρβικη άμυνα και η τελευταία μέχρι τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να φτάσουν στην επίτευξη του γκολ. 

Συγκεκριμένα στο 21’ ο Ροντινέι πραγματοποίησε ακόμα μία σέντρα από τα δεξιά και ο Ελ Κααμπί ανάμεσα από αμυντικό και τερματοφύλακα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τον Ολυμπιακό ακόμα πιο κοντά στο Conference League.




Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και στο 2-0 στο 28’, ωστόσο το σουτ του Ποντένσε από καλή θέση ήταν αδύναμο και έδωσε την ευκαιρία στον Ίλιτς να μπλοκάρει. Ο Πορτογάλος στο 32’ δέχθηκε την εκπληκτική μπαλιά του Φορτούνη, έχασε το κοντρόλ και παράλληλα την ευκαιρία να βρεθεί μόνος απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα…

Το σόου του Ποντένσε συνεχίστηκε και μέσα σε λίγα λεπτά «καθάρισε» την υπόθεση νίκη μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Ο Πορτογάλος στο 40’ με εκπληκτικό αριστερό σουτ «σημάδεψε» το δεξί παραθυράκι της εστίας κάνοντας το 2-0, ενώ στο 42’ αξιοποίησε την ασίστ του Φορτούνη και με δεξί σουτ έγραψε το 3-0, διπλασιάζοντας τα προσωπικά του τέρματα. Ο Έλληνας άσος πλησίασε και αυτός το γκολ στο 45’ με την μπάλα να φεύγει ξυστά από το δοκάρι του Ίλιτς…







Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό στο 3-0 και τον Πασχαλάκη να είναι ο μοναδικός θεατής του αγώνα, καθώς ελάχιστα ήρθε σε επαφή με τη «στρογγυλή θεά» σε όλο το 45λεπτο.

Γκολ, αποβολή και θέαμα

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, ξεκίνησε και το δεύτερο, αλλά η μοναδική διαφορά ήταν πως γκολ κατάφεραν να πετύχουν και οι φιλοξενούμενοι, χωρίς να τα πανηγυρίσουν. Αρχικά στο 47’ ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Ρέτσος πιο ψηλά από όλους με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά ο Ίλιτς στάθηκε άτυχος και χρεώθηκε το αυτογκόλ. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Ορτέγκα έκανε το λάθος και έδωσε την ευκαιρία στον Ντάκοβατς να κλέψει και να πλασάρει τον Πασχαλάκη για το 4-1.




Ο Έλληνας γκολκίπερ στο 57’ πραγματοποίησε εκπληκτική επέμβαση, κρατώντας τη διαφορά στα τρία γκολ. Στο 60’ η Τόπολα έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Κούβελιτς αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα, αλλά παρόλο που είχε αριθμητικό μειονέκτημα μπόρεσε να μειώσει ακόμα περισσότερο στο σκορ. Από το φάουλ του Ολυμπιακού ο Τσίρκοβιτς έφυγε στην αντεπίθεση, έχοντας έξι αντιπάλους και μπόρεσε να τους νικήσει όλους στο τρέξιμο και με πλασέ να κάνει το 4-2… 




Ο Καρβαλιάλ θέλησε να τονώσει τη μεσοεπιθετική του γραμμή ρίχνοντας στο ματς τους Μπιέλ και Ελ Αραμπί στο 64΄ και ο τελευταίος τρία λεπτά αργότερα τον δικαίωσε. Ο Φορτούνης έδωσε ακόμα μία ασίστ και ο Μαροκινός με ένα άγγιγμα της «στρογγυλής θεάς» πέτυχε το 5-2, επιστρέφοντας μετά από καιρό στα γκολ.




Ο ρυθμός έπεσε, χωρίς ο Ολυμπιακός να χάσει την κατοχή της μπάλας. Ο Πορτογάλος τεχνικός συνέχισε τις αλλαγές, δίνοντας μάλιστα την ευκαιρία στον Ρίτσαρντς να πραγματοποιήσει την πρώτη του συμμετοχή με την «ερυθρόλευκη» φανέλα. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μόρτεν Κρογκ (Δανία)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 60΄ Κούβελιτς (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κούβελιτς, Ράντιν, Κρστιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε (72΄ Καρβάλιο), Καμαρά (86΄ Ρίτσαρντς), Ποντένσε, Φορτούνης (72΄ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (64΄ Μπιέλ), Ελ Κααμπί (64΄ Ελ Αραμπί)

ΜΠΑΤΣΚΑ ΤΟΠΟΛΑ (Ζάρκο Λάζετιτς): Ίλιτς, Κρστιτς, Στόγιτς, Τσάλουσιτς (87΄ Βλαλούκιν), Πέτροβιτς (56΄ Σος), Σβέτκοβιτς, Ράντιν (55΄ Βούλιτς), Κούβελιτς, Ντάκοβατς, Τσίρκοβιτς (72΄ Στάνιτς), Μιλοβάνοβιτς (55΄ Ράκονιατς)




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο