fbpx

Champions League: Νέο ρεκόρ για τον Λαμίν Γιαμάλ

Ισπανία

Τακτικό μέλος της ανδρικής ομάδας της Μπαρτσελόνα από τον Αύγουστο, ο Λαμίν Γιαμάλ συνεχίζει να εντυπωσιάζει με το πηγαίο ταλέντο του.

Ο νεαρός Ισπανός προσέφερε χθες (13/12) στον εαυτό του ένα νέο ρεκόρ, αυτή τη φορά στο Champions League και παρά την ήττα της ομάδας του στην έδρα της Αντβέρπ (2-3): έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής με ασίστ στην ιστορία της διοργάνωσης, σε ηλικία 16 ετών και 153 ημερών.

Με την επίδοσή του ο Γιαμάλ προσπέρασε ένα πρώην μέλος των «Μπλαουγκράνα» που κατείχε το ρεκόρ, από το 2007: τον Μπόγιαν Κρίκιτς, ο οποίος έδωσε ασίστ με την «Μπάρτσα» στο Champions League σε ηλικία 17 ετών και 91 ημερών.

Ο Λαμίν Γιαμάλ σημείωσε μάλιστα ένα ακόμη ισχυρότερο ρεκόρ, καθώς η ασίστ στον Φεράν Τόρες τον έκανε πρώτο 16χρονο παίκτη που συμμετείχε άμεσα σε γκολ στην κορυφαία ηπειρωτική διοργάνωση, σε επίπεδο συλλόγων.

Ήδη ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της Μπαρτσελόνα που ξεκίνησε αγώνα και ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της La Liga, ο Γιαμάλ έχει ήδη αφήσει το στίγμα του στην ιστορία του ποδοσφαίρου με τον δικό του τρόπο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο