fbpx

Αγιαξ – ΑΕΚ 3-1: Ο Αθανασιάδης «κρέμασε» την Ενωση που αποκλείστηκε (video)

Αγιαξ – ΑΕΚ 3-1: Ο Αθανασιάδης «κρέμασε» την Ενωση που αποκλείστηκε (video)

Στη Γιόχαν Κρόιφ Αρένα ο Τσούμπα Άκπομ με δύο γκολ εκτέλεσε την ΑΕΚ και οδήγησε τον Αγιαξ σε νίκη με σκορ 3-1 και στην πρόκριση στο Conference League.

Μεγάλη ευθύνη στα δύο γκολ του Αγγλου φορ έχει ο Γιώργος Αθανασιάδης που βρέθηκε σε κακή βραδιά. Η Ενωση μετά την ήττα της αποκλείστηκε από την Ευρώπη, παρά τις καλές εμφανίσεις της στον όμιλο. Είχε πρόβλημα στο σκοράρισμα και στη θέση «Νο1» κι αυτό της στοίχισε.

Στο 3’ ο Μάνταλος έκλεψε την μπάλα, ο Τσούμπερ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ του κόντραρε στον Χάτο και η ευκαιρία χάθηκε.

Στο 4’ ο Βίντα λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ μετά από σουτ του Μπρόμπεϊ, όμως ο Αθανασιάδης απομάκρυνε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του, ο Ελληνας γκολκίπερ έκανε άστοχη έξοδο και ο Άκπομ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0). Τραγικό λάθος από τον Αθανασιάδη.




Λιβάι

Η Ενωση ισοφάρισε στο 11’. Ο Ελίασον εκτέλεσε φάουλ και ο Λιβάι Γκαρσία με γυριστή κεφαλιά έκανε το 1-1.




Στο 18’ η ΑΕΚ έφτασε κοντά στην ανατροπή του σκορ. Ο Ρότα έσπασε στον Τσούμπερ, ο οποίος έπιασε μονοκόμματο σουτ από το όριο της περιοχής, με τον Ραμάι να πραγματοποιεί εκπληκτική επέμβαση.

Στην επόμενη φάση οι γηπεδούχοι πέτυχαν δεύτερο γκολ. Στο 20’ ο Χάτο κέρδισε μια κόντρα από τον Σιμάνσκι και έστρωσε στον Τέιλορ, ο οποίος με άψογο τελείωμα μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.




Στο 34′ ο Μπρόμπεϊ πάτησε περιοχή, έφτασε κοντά στον Αθανασιάδη, αυτός έκλεισε τη γωνία του και απέκρουσε το πλασέ. Στο 37’ ο Άκπομ βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά ήταν άστοχος.

Αντεπίθεση

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο κυνηγώντας την ισοφάριση. Στο 48’ σουτ του Τσούμπερ μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 51΄σουτ του Ελίασον, ο Ραμάι είχε σωστή τοποθέτηση και μπλόκαρε την μπάλα.

Η αντεπίθεση της Ενωσης όχι μόνο δεν είχε συνέχεια, αλλά δέχθηκε και τρίτο γκολ. Στο 56’ ο Μάρτα πέρασε κάθετη πάσα στον Άκπομ, αυτός σούταρε και ο Αθανασιάδης είδε την μπάλα να περνάει κάτω από το σώμα του. Νέο ολέθριο λάθος για τον Ελληνα τερματοφύλακα που «κρέμασε» την ομάδα του.




Στο 63’ ο Βίντα έστρωσε την μπάλα στον Λιβάι, το σουτ του οποίου έφυγε άουτ.

Στο 67’ ο Κροάτης αμυντικός έκανε τραγικό λάθος, ο Άκπομ βρέθηκε απέναντι από τον Αθανασιάδη, ο οποίος τον νίκησε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Αγγλος φορ σέντραρε με την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι.

Στο 85’ ο Άκπομ βγήκε και πάλι τετ α τετ με τον Αθανασιάδη, ο οποίος του έβαλε «στοπ».

Στο 88’ ο Ελίασον εκτέλεσε κόρνερ, ο Βίντα πήρε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε.

ΓΚΟΛ: 5’ , 56’ Τσούμπα Άκπομ, 20’ Τέιλορ / 11’ Λιβάι Γκαρσία
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κρεγκ Πόουσον (Αγγλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπρόμπεϊ, Σόσα, Χάτο, Σούταλο / Αμραμπατ, Bίντα, Μουκουντί.

Άγιαξ: Ραμάι, Ρενσχ (74’ Χόιγερ), Σούταλο, Χάτο, Σόσα, Ταχίροβιτς, Χλίνσον (86’ Mικελτάτζε), Τέιλορ, Άκπομ, Φορμπς (62’ Γκααεϊ), Μπρόμπεϊ (46’ Μάρτα).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί (83’ Γαλανόπουλος), Χατζισαφί, Σιμάνσκι (91’ Μοχαμάντι), Μάνταλος, Ελίασον, Άμραμπατ (61’ Πισάρο), Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (83’ Γιόνσον).




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο