fbpx

La Liga: Τεράστιο «διπλό» της Χιρόνα επί της Μπαρτσελόνα στη ματσάρα του «Μονζουίκ» – Τα αποτελέσματα

La Liga: Τεράστιο «διπλό» της Χιρόνα επί της Μπαρτσελόνα στη ματσάρα του «Μονζουίκ» – Τα αποτελέσματα

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Μπαρτσελόνα πέτυχε η Χιρόνα σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι για τη 16η αγωνιστική της La Liga, καθώς επικράτησε με 3-2 και σκαρφάλωσε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στο ντέρμπι κορυφής της αγωνιστικής στο ισπανικό πρωτάθλημα, η Χιρόνα δε «σκόνταψε» ούτε στο «Μονζουίκ» και έφυγε με το σημαντικό «τρίποντο», που τη διατηρεί στην πρώτη θέση με 41 βαθμούς, δυο περισσότερος από τη Ρεάλ που ακολουθεί. Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα έχασε πολύτιμο έδαφος και βρίσκεται στην 4η θέση με 34 βαθμούς, όσους έχει και η Ατλέτικο Μαδρίτης, που όμως έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν στο 12’ με ένα δυνατό σουτ του Ντόβμπικ. Η απάντηση των «μπλαουγκράνα» ήταν άμεση, με τον Λεβαντόφσκι να κάνει το 1-1 στο 19’ με ωραία κεφαλιά.

Στη συνέχεια οι ευκαιρίες εκατέρωθεν διαδέχονταν η μία την άλλη, αλλά ήταν η Χιρόνα αυτή που έφτασε και πάλι στο γκολ. Στο 41’ με μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια ο Γκουτιέρες έκανε το 1-2 και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια να προηγείται.

Ο καταιγιστικός ρυθμός συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς και οι δυο ομάδες πάλευαν για το γκολ. Ο Γκαζανίγκα ήταν πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους, καθώς, με την σωτήριες επεμβάσεις του σε αρκετές περιπτώσεις δεν επέτρεψε στους Καταλανούς να σκοράρουν ξανά.

Κι αφού η Μπαρτσελόνα έχανε την μια ευκαιρία μετά την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 1-3 στο 80’. ο Γκουντγκάν έδωσε ξανά ελπίδες στην μάδα του όταν μείωσε εκ νέου σε 2-3 στο 90+1’, αλλά στο 90+5’ ο Στουάνι διαμόρφωσε το τελικό 2-4 και «σφράγισε» τη μεγάλη νίκη για τη Χιρόνα.

Τα αποτελέσματα:

Χετάφε-Βαλένθια 1-0

Αλαβές-Λας Πάλμας 0-1

Μπέτις-Ρεάλ Μαδρίτης 1-1

Βιγιαρεάλ-Σοσιεδάδ 0-3

Μαγιόρκα-Σεβίλη 1-0

Ατλέτικο Μαδρίτης-Αλμερία 2-1

Γρανάδα-Αθλέτικ Μπιλμπάο -Διακοπή-

Κάντιθ-Οσασούνα 1-1

Μπαρτσελόνα-Χιρόνα 2-4

Ράγιο Βαγεκάνο-Θέλτα 11/12

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες)

Χιρόνα 41

Ρεάλ Μαδρίτης 39

Μπαρτσελόνα 34

Ατλέτικο Μαδρίτης 34 -15αγ.

Σοσιεδάδ 29

Αθλέτικ Μπιλμπάο 28 -15αγ.

Μπέτις 26

Λας Πάλμας 24

Χετάφε 22

Βαλένθια 19

Ράγιο Βαγεκάνο 19 -15αγ.

Βιγιαρεάλ 16

Αλαβές 16

Οσασούνα 16

Μαγιόρκα 14

Σεβίλη 13 -15αγ.

Κάντιθ 13

Θέλτα 9 -15αγ.

Γρανάδα 7 -15αγ.

Αλμερία 4

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο