fbpx

Παναθηναϊκός: «Πρωταθλητής Χειμώνα» με τρεις βαθμούς λιγότερους και χαμένα ντέρμπι

Παναθηναϊκός: «Πρωταθλητής Χειμώνα» με τρεις βαθμούς λιγότερους και χαμένα ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός για δεύτερη συνεχή χρονιά ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος κοιτώντας τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου από την πρώτη θέση.

Ωστόσο, αυτή τη σεζόν, υπάρχουν αρκετές διαφορές σε σχέση με την περσινή αφού η απόσταση του δεύτερου είναι μικρότερη και οι νίκες στα ντέρμπι λιγότερες.

Το ξέφρενο ξεκίνημα

Οι “πράσινοι” την περασμένη σεζόν (22/23), ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με 10/10 και το σερί νικών σταμάτησε κόντρα στον Ολυμπιακό. Αυτό αφού έφεραν ισοπαλία μέσα στην έδρα της Λεωφόρου με 1-1.

Έπειτα πήραν τη νίκη με 1-0 εκτός έδρας κόντρα στον Παναιτωλικό και στην τελευταία στροφή του πρώτου γύρου κέρδισαν τον Ατρόμητο με 2-0.

Η συγκομιδή βαθμών

Ο Παναθηναϊκός σε αυτά τα 12 ματς συγκέντρωσε 34 βαθμούς εκ των οποίων οι 22 ήταν εντός έδρας και υπόλοιποι 12 εκτός Λεωφόρου.

Σε αυτόν τον γύρο είχε καταφέρει να νικήσει Άρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, έχοντας μόλις μία απώλεια δύο βαθμών. Αυτή δεν είναι άλλη από την ισοπαλία κόντρα στον Ολυμπιακό.

Όλα αναποδα αλλά και πάλι…. πρώτος

Την φετινή σεζόν, το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ξεκίνησε με 4/4, αφού η ΑΕΚ σταμάτησε το νικηφόρο σερί.

Η Ένωση κέρδισε μέσα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με 2-1 και έβαλε δύσκολα στο Τριφύλλι.

Ωστόσο ο Παναθηναϊκός σε 13 ματς στον πρώτο γύρο μάζεψε 31 βαθμούς με 10 νίκες, 2 ήττες και μια ισοπαλία.

Με αυτή την συγκομιδή βαθμών η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μετράει 4 λιγότερους σε σχέση με πέρσι.

Από τους 30 βαθμούς οι 13 εντός έδρας και οι υπόλοιποι 19 μακριά από το γήπεδο του. Επτά περισσότερους σε σχέση με τον περσινό πρώτο γύρο.

Οι διαφορές με πέρυσι

Η πρώτη πράξη του πρωταθλήματος ωστόσο είχε απώλεια βαθμών με ΑΕΚ και Άρη, κάτι που πέρσι ήταν αντίστροφα.

Όπως και τα ματς με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Εκεί οι πράσινοι νίκησαν τους Πειραιώτες και έφεραν Χ με τους Θεσσαλονικείς.

Την περσινή σεζόν νίκη με τον Δικέφαλο και ισοπαλία με τους “ερυθρόλευκους”.

Ο Παναθηναϊκός επομένως, έχει χάσει μόνο τρεις βαθμούς από το τσουβάλι του σε σχέση με πέρσι. Παρόλαυτα βλέπει ξανά το όνομα του πρώτο στον βαθμολογικό πίνακα αλλά με μια διαφορά.

Παναθηναϊκός

Το πρώτο μισό της σεζόν 22/23, ήταν στο +6 από τον δεύτερο της βαθμολογίας (ΑΕΚ), ενώ φέτος είναι μόλις στο +1 από την δεύτερη ΑΕΚ.

Ελπίζει σε καλύτερο ξεκίνημα

Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός είναι πάλι σε θέση ισχύος και έχει να διαχειριστεί τρία ματς με ομάδες που δεν βρίσκονται υψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Η αρχή γίνεται εκτός έδρας στον Βόλο με την ομώνυμη ομάδα και συνεχίζει με δύο αγώνες εντός με ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό.

Εκεί το Τριφύλλι ελπίζει να μην την «πατήσει» όπως την περσινή σεζόν που ξεκίνησε τον δεύτερο γύρο με δύο ισοπαλίες. Οι οποίες ήταν με Ιωνικό (1-1) και ΟΦΗ (1-1) εκτός και εντός έδρας αντίστοιχα.

Μάλιστα έδωσε το δικαίωμα στους διώκτες τους να μειώσουν τη διαφορά και να τη «σβήσουν» όταν έχασε δύο ντέρμπι σερί (ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) και απώλεσε βαθμούς και στην Τρίπολη (ήττα με Αστέρα).

Σε περίπτωση που καταφέρει να πάρει τα τρία πρώτα ματς θα έχει την ευκαιρία να μονομαχήσει με την ΑΕΚ στη ρεβάνς και να ξεφύγει.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο