fbpx

Βόλος – Ολυμπιακός 2-2: Γκέλα, διακοπή και δακρυγόνα (videos)

Βόλος Ολυμπιακός

Στο απίστευτο επεισοδιακό θρίλερ στο Πανθεσσαλικό στάδιο στο φινάλε του α’ γύρου (13η αγωνιστική) της Super League, Βόλος και Ολυμπιακός ήρθαν ισόπαλοι 2-2. Ηταν ένα ματς που είχαμε 6 γκολ όπου μέτρησαν τα τέσσερα, δύο αποβολές, τρία πέναλτι, επτά κίτρινες κάρτες, διακοπή στο φινάλε για σχεδόν 50 λεπτά και δακρυγόνα! Τελικά οι ομάδες ξαναβγήκαν στον αγωνιστικό χώρο να τελειώσουν το ματς και το σκορ δεν άλλαξε. Ένα ματς το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει και το τέλος του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον πάγκο των Πειραιωτών…

Ο Ολυμπιακός φανερά σοκαρισμένος από τη συντριβή στη Γερμανία, μπήκε στο ματς με στόχο το γρήγορο γκολ αλλά ήταν εμφανές στις κινήσεις των παικτών του ότι το άγχος κυριαρχούσε σε όλες τις γραμμές. Είχε την υπεροχή σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο όπου κάθε γκελ της μπάλας είχε απρόβλεπτη πορεία, με τον Βόλο να ψάχνει με βαθιές μπαλιές την αντεπίθεση. Σε μια μάλιστα από αυτές που έκανε ο Μύγας, ο Γκαρσία έφυγε μόνος του στην πλάτη της άμυνας, ο Ρέτσος τον ανέτρεψε λίγο πριν πλασάρει τον Πασχαλάκη και αφού ο Παπαπέτρου κλήθηκε από το VAR να δει τη φάση στο μόνιτορ, έδωσε πέναλτι και αποβολή. Ο Μωραίτης εκτέλεσε το πέναλτι, ο Πασχαλάκης απέκρουσε αλλά ο φορ του Βόλου πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ στο 20’.




Με 10 παίκτες ο Ολυμπιακός πείσμωσε και άρχισε να βγαίνει πιο ορθολογικά μπροστά, όμως οι Βολιώτες έσπασαν κάθε ρεκόρ σκοπιμότητας, αφού σε κάθε επαφή έπεφταν τραυματίες στον αγωνιστικό χώρο, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των «ερυθρόλευκων». Μπάλα δεν παιζόταν με τις συνεχείς διακοπές και χρειάστηκε ένα στημένο για να κερδίσει πέναλτι στο 44’ και ο Ολυμπιακός. Φάουλ-σέντρα του Φορτούνη, ο Κόστιτς βγήκε να διώξει βρήκε μπάλα αλλά… ισοπέδωσε και τον προωθημένο Μπιανκόν. Το VAR κάλεσε πάλι τον ρέφερι να δει τη φάση και καταλογίστηκε το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ελ Κααμπί για το 1-1. Απόρροια των πολλών διακοπών ήταν τα 13 λεπτά καθυστερήσεων όπου ο Βόλος έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κόμπα το σουτ του οποίου έσωσε ο Πασχαλάκης. Και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βόλος έμεινε κι αυτός με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Μύγας με 2η κίτρινη κάρτα.







Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο δραματικό τρόπο που εξελίχθηκε το πρώτο. Στο 51’ ο Ιμπόρα ανέτρεψε τον Κόμπα και το νέο πέναλτι που καταλογίστηκε εκτέλεσε εύστοχα ο Γκαρσία για το 2-1 του Βόλου. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα και στο 54’ από σέντρα του Ροντινέι ο Καλογερόπουλος στη προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του (2-2).







Και στο 60’ οι Πειραιώτες από ωραία κομπίνα σε φάουλ και ασίστ του Φορτούνη ο Μασούρας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε από το VAR που φώναξε τον ρέφερι  να δει τη φάση. Το γκολ ακυρώθηκε παρά τις διαμαρτυρίες για οφσάιντ και το 2-2 παρέμεινε.







Ο Βόλος απείλησε με τους Κόμπα και Αλχο στο 72’ και στο 83’ και ο Ολυμπιακός με κεφαλιά του Ελ Κααμπί στο 84’. Οι Πειραιώτες πίεσαν ασφυκτικά αλλά άγχος και κούραση δεν τους άφησαν να έχουν καθαρό μυαλό. Νέο φάουλ και σέντρα του Φορτούνη στο 89’ κεφαλιά πάσα του Ελ Αραμπί στον Ελ Κααμπί, νέα κεφαλιά του Μαροκινού για το 2-3 αλλά και αυτό το γκολ ακυρώθηκε για οριακό οφσάιντ του Ελ Αραμπί!







Διακοπή

Η νέα εξέλιξη έφερε και την οργισμένη αντίδραση των οπαδών του Ολυμπιακού που στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων άρχισαν να πετούν αντικείμενα και κροτίδες στις αστυνομικές δυνάμεις και προσπάθησαν να προχωρήσουν προς τα επίσημα.










Επεσαν δακρυγόνα και η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική αναγκάζοντας τον Παπαπέτρου να διακόψει προσωρινά το ματς κι ενώ οι φανατικοί του ολυμπιακού είχαν αποχωρήσει από τις εξέδρες.










Το ματς ξεκίνησε στο άδειο γήπεδο μετά από 50 λεπτά προκειμένου να παιχτούν τα τρία τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων, αλλαξαν πασουλες για δύο λεπτά και το ματς τελείωσε οριστικά…

Ο Παπαπέτρου απέβαλε τους Ρέτσο, Μύγα κι έδειξε κίτρινες στους Μασούρα, Κόστιτς, Τρουιγιέ, Ασλανίδη, Φορτούνη, Κόμπα, Κορνέτ.

ΒΟΛΟΣ: Κόστιτς, Μύγας, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα (30’ Κίτσος), Γκλάβτσιτς, Τρουιγιέ, Άλχο, Κόμπα (77’ Κορνέτ), Μωραϊτης (58’ Ασλανίδης), Γκαρσία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Μπιανκόν, Ορτέγκα, Ιμπόρα, Καμαρά (72’ Καρβάλιο), Μπιέλ (23’ Εσε), Μασούρας (83’ Ελ Αραμπί), Φορτούνης, Ελ Κααμπί.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο