fbpx

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 4-0: Διέλυσε στο χαλαρό τους Κρητικούς και παρέμεινε μόνος στην κορυφή (video)

Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στο ματς με τον ΟΦΗ, τον οποίο φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ (4-0) και με τη νίκη του στη λήξη του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος βρίσκεται μόνος στην κορυφή.

Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατά διαστήματα πρόσφεραν θέαμα και λόγω της πληρότητας του ρόστερ της ομάδας είναι σίγουρο πως και φέτος θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Κόντρα στον ΟΦΗ πέτυχαν τέσσερα γκολ, χωρίς να λάμψουν με την απόδοση τους.




Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι και στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς να μπορέσουν να δημιουργήσουν αρκετές φάσεις. Τελικά το γκολ ήρθε από την άσπρη βούλα.

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε για τους κρητικούς. Στο 2’ ο Ντίκο πάτησε περιοχή, σούταρε, αλλά ο Λοντίγκιν με δυσκολία αποσόβησε τον κίνδυνο.

Στο 6’ σουτ του Τζούρισιτς απέκρουσε ο Μπάουμαν, ενώ στο 9’ σουτ του Παλάσιος κόντραρε στον Αμπάντα.

Στο 16’ ο Βιλένα εκτέλεσε φάουλ, ο Αράο πήρε την κεφαλιά, όμως δεν βρήκε στόχο.




Στο 27’ ο Βιλένα έκλεψε την μπάλα, έφτασε έξω από την περιοχή του ΟΦΗ, σούταρε, αλλά κι αυτός ήταν άστοχος.

                  Πέναλτι

Οι γηπεδούχοι στο 30’ κέρδισαν πέναλτι όταν ο Πασαλίδης ανέτρεψε τον Ιωαννίδη. Ο διεθνής φορ ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και άνοιξε το σκορ (1-0).

Ο Πασαλίδης έγινε αλλαγή στο 40’ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να λάβει περαιτέρω ιατρική φροντίδα για το πρόβλημα που αποκόμισε στην μύτη όταν ανέτρεψε τον Ιωαννίδη.




Στο 43’ ο Αμπάντα γέμισε από αριστερά με τον Μαρινάκη να μην μπορεί να βάλει την προβολή.

Στις καθυστερήσεις ο Αϊτόρ εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

                Μουδιασμένος

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ήταν αδικαιολόγητα μουδιασμένοι και έπαιξαν με τη φωτιά. Δεν είχαν καθαρό μυαλό και έκαναν αρκετά λάθη, χωρίς να έχουν ιδιαίτερη πίεση. Από τα χειρότερα τους γλίτωσε ο Λοντίγκιν. Στο 58’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μεγιάδο, ο Φελίπε έπιασε την κεφαλιά, όμως ο τερματοφύλακας του τριφυλλιού αποσόβησε τον κίνδυνο. Δεύτερη σημαντική επέμβαση για τον «άσο» του τριφυλλιού.







               «Καθάρισε» ο Αϊτόρ

Η ευκαιρία του Φελίπε αφύπνισε τους πράσινους που έβγαλαν αντίδραση και σκόραραν με τον Αϊτόρ. Ο Ισπανός επιθετικός δείχνει πως βρίσκει και πάλι τον καλό του εαυτό, μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε.

Στο 61’ ο Σένκεφbελντ πάσαρε στον Παλάσιος, αυτός τροφοδότησε τον Αϊτόρ που μπήκε περιοχή, «άδειασε» τον Βούρο και εκτέλεσε για το 2-0.




                    Παλάσιος

Το μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού στην επίθεση είναι ο Φώτης Ιωαννίδης, ο οποίος στο 69’ έδωσε ασίστ στον Παλάσιος, ο οποίος με διαγώνιο σουτ έκανε το 3-0.




Στο 73’ το τριφύλλι έχασε μεγάλη ευκαιρία. Η μπάλα μετά από κεφαλιά του Ιωαννίδη στρώθηκε στον Βιλένα, ο οποίος σούταρε με δύναμη, αλλά ο Μπάουμαν έκανε μία εξαιρετική επέμβαση και του στέρησε το γκολ.

Στο 76’ ο Παλάσιος έβγαλε συρτή σέντρα, ο Ιωαννίδης σούταρε στην κίνηση με τον Μπάουμαν να πραγματοποιεί άλλη μία σπουδαία επέμβαση.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 91’.

Ο Λοντίγκιν με βολέ έβγαλε στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ τον Ιωαννίδη, ο οποίος από θέση τετ-α-τετ πλάσαρε στο δοκάρι, αλλά πήρε το ριμπάουντ και σε κενή εστία έκανε το 4-0.




Γκολ: 34’ πεν., 91’ Ιωαννίδης, 61’ Αϊτόρ, 69’ Παλάσιος

Διαιτητής:Θ. Τζήλος (Λάρισας)

Κίτρινες: Βέρμπιτς/Αμπαντα, Καρώ, Μεγιάδο, Ντίκο, Βούρος, Λάρσον

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (71’ Χουάνκαρ), Πέρεθ (78’ Ζέκα), Βιλένα, Τζούριτσις (64’ Μπερνάρ), Παλάσιος (78’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης, Αϊτόρ (64’ Μαντσίνι).

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Θοράρισον, Πασαλίδης (40’ Καρώ), Βούρος, Αμπάντα, Μαρινάκης (65’ Λάρσον), Γκλάζερ, Μεγιάδο (79’ Νέιρα), Γκαγέγκος (66’ Τοράλ), Ντίκο (67’ Ριέρα), Λουίς Φελίπε.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο