fbpx

Ολυμπιακός: Οι αδυναμίες δεν κρύβονταν ούτε μετά από εύκολες νίκες

Ολυμπιακός: Οι αδυναμίες δεν κρύβονταν ούτε μετά από εύκολες νίκες

Μετά την εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού από την Φράιμπουργκ στο «Καραϊσκάκη» το apexsports.gr σας είχε προειδοποιήσει πως τα καλά αποτελέσματα και οι εύκολες νίκες των «ερυθρολεύκων» δεν πρέπει να ξεγελούν κανέναν στο ξεκίνημα της σεζόν, καθώς στο πρωτάθλημα η ομάδα του Μαρτίνεθ είχε ένα εύκολο ξεκίνημα με αδύναμους αντιπάλους και μάλιστα με πολλά παιχνίδια εντός έδρας…

Όμως στα δύσκολα ματς φάνηκαν οι αδυναμίες του Ολυμπιακού, τόσο στην αμυντική λειτουργία όσο και στο δημιουργικό κομμάτι της. Ποια ήταν τα δύσκολα; Αφήνω στην άκρη τα δυο πρώτα ματς της σεζόν με τη Γκενκ, με την αγχωτική και τυχερή νίκη στο Φάληρο αλλά και το σωτήριο γκολ του Αλεξανδρόπουλου στις καθυστερήσεις στο Βέλγιο που έσωσε τους Πειραιώτες από περιπέτειες και πάω παρακάτω.

Ισοπαλία εκτός έδρας με την ΑΕΚ, τυχερός στο πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο που έχανε μόνο 1-0. Ισοφάρισε στο ξεκίνημα του 2ου μέρους και το ματς διακόπηκε, οπότε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις αντιδράσεις των «αιωνίων» στη συνέχεια. Συντριβή με κάτω τα χέρι από τον ΠΑΟΚ που προηγήθηκε 4-0 στο «Καραϊσκάκη» αλλά έβαλε φρένο στη συνέχεια. Εντός έδρας ήττα από τη Φράιμπουργκ και ισοπαλία-αυτοκτονία με την πιο αδύναμη ομάδα την Μπάτσκα Τόπολα (2-2) στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Δύσκολες νίκες με κακές εμφανίσεις απέναντι σε Πανσερραϊκό, Αστέρα και Παναιτωλικό. Ακόμα και στις εύκολες υποτίθεται νίκες με Λαμία, Ατρόμητο, Άρη, τα χρειάστηκε, αφού οι αντίπαλοι έκαναν πολλές ευκαιρίες να πετύχουν γκολ αλλά τις έχασαν.

Αμυντικά ο Ολυμπιακός είναι τραγικός και ειδικά στα στόπερ έχει μια τεράστια τρύπα. Καλός για back up ο Ρέτσος αλλά μέχρι εκεί. Για τον Ντόη δεν ψήνομαι με ό,τι γράφουν και λένε οι «ειδικοί». Ταλέντο αλλά στάσιμο. Μηδέν πρόοδος ενώ θα έπρεπε ήδη να έχει ξεπεταχτεί. Για Φρέιρε και Πορόζο από την πρώτη φορά που τους είδα πίστευα και πιστεύω ότι είναι καλοί για μικρομεσαίες ελληνικές ομάδες με τον δεύτερο να μου θυμίζει έντονα κάτι μεταξύ Σισέ και Μπα.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει βοήθειες από πρωτοκλασάτα ονόματα όπως ο Ποντένσε (δεν είναι αυτός που ήταν τη πρώτη φορά) ή τον πανάκριβο Σολμπάκεν (αν αυτός ο παίκτης κοστίζει 6 εκατομμύρια ευρώ τότε ο Φορτούνης στα 31 του αξίζει τα τριπλάσια…) ή ο Μπιέλ που παραμένει άγνωστο τι θέλει και τι έχει πάθει και εξακολουθεί να είναι αόρατος στα ματς είτε ως βασικός είτε σαν αλλαγή. Τι μένει; Ο Φορτούνης! Κι όταν δεν αγωνίζεται ή βγαίνει αλλαγή ο Ολυμπιακός παύει να δημιουργεί.

Όλα αυτά ο Ντίεγκο Μαρτίνεθ δείχνει ότι δεν μπορεί να τα βάλει σε μια σειρά ή να τα αλλάξει. Και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός μπήκε στο χθεσινό ματς στη Γερμανία χωρίς αυτοσυγκέντρωση και πολύ χαλαρός με αποτέλεσμα να έχει δεχθεί δύο γκολ στο πρώτο 8λεπτο, έργο του προπονητή είναι.

Τα περισσότερα από αυτά τα σημεία, το apexsports.gr τα επεσήμανε μετά από εύκολες νίκες του Ολυμπιακού και όχι μετά από ανεπιτυχή αποτελέσματα. Και για αυτό δέχθηκε αρνητικά σχόλια περί πολέμου στην ομάδα κλπ. Και τελικά μετά από 21 εβδομάδες στον πάγκο, ο Μαρτίνεθ ετοιμάζεται να πει αντίο στο λιμάνι, βυθίζοντας τους πειραιώτες ξανά σε κλίμα περσινής εσωστρέφειας…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο