fbpx

ΑΕΚ-Μπράιτον 0-1: Εξαιρετική εμφάνιση για την Ενωση, πλήρωσε την αστοχία της και τα επιπόλαια μαρκαρίσματα (video)

ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έπαιξε πάρα πολύ καλά απέναντι σε ομάδα Premier League, την Μπράιτον, αλλά τιμωρήθηκε από δύο πράγματα: Από την αστοχία στην εκτέλεση και τα επιπόλαια μαρκαρίσματα. Η Ενωση έχασε κλασικές ευκαιρίες και πληγώθηκε από τα 11 βήματα. Με την ήττα της (1-0) παρέμεινε στους 4 βαθμούς και πλέον θα παίξει για τη θέση του Europa Conference League στο ματς με τον Αγιαξ στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων. 

Η αγγλική ομάδα απείλησε μόλις στο 2’. Ο Φέργκιουσον έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Στάνκοβιτς τον σταμάτησε και στο ριμπάουντ η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Στο 7’ ο Βίντα έκανε κάκιστο γύρισμα και την τελευταία στιγμή ο Στάνκοβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ.







Νέα ευκαιρία για την Μπράιτον στο 10’. Ο Αντιγκρά πήρε την μπάλα και πάτησε στην περιοχή, προσποιήθηκε ότι θα σουτάρει, απέφυγε τον Χατζισαφί και εκτέλεσε σε δεύτερο χρόνο, αλλά ήταν άστοχος. 

Διαδοχικές ευκαιρίες 

Mετά το πρώτο δεκάλεπτο, η Ενωση όχι μόνο ισορρόπησε το παιχνίδι, αλλά ήταν πιο απειλητική από τον αντίπαλο της. Στο 13’ ο Χατζισαφί εκτέλεσε φάουλ, ο Μιτόμα απομάκρυνε, ο Πινέδα έπιασε το απευθείας σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. 




Στο 17’ σέντρα Άμραμπατ από δεξιά, κεφαλιά Πινέδα από τη μικρή περιοχή, η μπάλα πήρε ύψος και την μπλόκαρε εύκολα ο Βερμπρούγκεν. Στο επόμενο λεπτό ο Δικέφαλος έχασε νέα διπλή ευκαιρία. Ο Γκατσίνοβιτς σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Ντανκ και στην συνέχεια ο τερματοφύλακας της Μπράιτον απέκρουσε σουτ του Πινέδα. 




Στο 21’ η ΑΕΚ έφυγε στην αντεπίθεση, ο Γκατσίνοβιτς μπήκε στην περιοχή, σούταρε, χωρίς να βρει στόχο. 

Στο 30’ ο Μάνταλος έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Τσούμπερ, το σουτ του οποίου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Βερμπρούγκεν. Το κόρνερ το εκτέλεσε ο Χατζισαφί, ο Τσούμπερ πήρε την κεφαλιά, αλλά ήταν άστοχος. Στην πορεία της μπάλας κινήθηκε ο Γκατσίνοβιτς, χωρίς να προλάβει να κάνει την προβολή. 




Η ΑΕΚ έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, όμως το γκολ δεν ερχόταν. Στο 35’ ο Πινέδα κουβάλησε την μπάλα, πάτησε περιοχή, σούταρε, αλλά ήταν άστοχος. 

Σωτήριο τάκλιν 

Στο 39’ ο Πέδρο έκανε επέλαση και πριν σουτάρει μέσα από την περιοχή τον σταμάτησε με σωτήριο τάκλιν ο Βίντα. Αν ο 22χρονος επιθετικός περνούσε τον Κροάτη θα έβγαινε τετ α τετ με τον Στάνκοβιτς. 




Δοκάρι

Η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική μετά το 10’ και στο 44’ έχασε την σημαντικότερη ευκαιρία της. Ο Σιμάνσκι έκλεψε την μπάλα, στην αντεπίθεση ο Τσούμπερ μπήκε περιοχή, σούταρε, όμως η μπάλα τράνταξε το δοκάρι. Στην επαναφορά της ο Γκατσίνοβιτς έπιασε την κεφαλιά, χωρίς να βρει στόχο. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα κυριάρχησαν, δημιούργησαν φάσεις και το μόνο που τους έλειψε ήταν το γκολ. 




Μεγάλη επέμβαση 

Στο 51’ η ΑΕΚ έφυγε στην κόντρα, ο Μάνταλος έβγαλε συρτή σέντρα προς τον Γκατσίνοβιτς, αυτός σούταρε με δύναμη με τον Βερμπρούγκεν να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση με το ένα χέρι. 




Πέναλτι 

Στο 53’ ο Ζοάο Πέδρο έπεσε στην περιοχή της ΑΕΚ από μαρκάρισμα του Σιμάνσκι. Ο ρέφερι έκανε χρήση του VAR και σφύριξε πέναλτι, το τρίτο στα δύο ματς με την Ενωση. Ο 22χρονος φορ ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και άνοιξε το σκορ (0-1) κόντρα στη ροή του αγώνα. Αυτό ήταν το πέμπτο γκολ του Ζοάο Πέδρο στο Europa League. Τα τρία κόντρα στην ΑΕΚ από την άσπρη βούλα. 




Κόκκινη κάρτα 

Η ΑΕΚ δέχθηκε και δεύτερο «χτύπημα» μετά το 0-1. Στο 65’ ο Γκατσίνοβιτς μάρκαρε στην αντίπαλη περιοχή τον Φέλτμαν, δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη στο ματς και αποβλήθηκε. Επιπόλαιο μαρκάρισμα από τον Σέρβο μεσοεπιθετικό. Η Ενωση έμεινε με 10 παίκτες και η προσπάθεια της για ένα θετικό αποτέλεσμα έγινε ακόμα δυσκολότερη. 




Στο 73’ ο Φέργκιουσον βρέθηκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς, ο οποίος τον νίκησε και γλίτωσε την ομάδα του από το δεύτερο γκολ. Στην επόμενη φάση ο Αραούχο πέρασε κάθετη στον Πινέδα, το σουτ του οποίου έφυγε άουτ. 




Στο 90’ ο Ελίασον έβγαλε την σέντρα, ο Βίντα πήρε την κεφαλιά, αλλά ήταν άστοχος. 

Με τη νίκη της η Μπράιτον εξασφάλισε την πρόκριση της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. 

Γκολ: /55’ πεν. Ζοάο Πέδρο

Δοκάρι: 44’ Τσούμπερ 

Διαιτητής: Σάντρο Σέρερ (Eλβετία) 

Κόκκινη: 65’ Γκατσίνοβιτς 

Κίτρινες: Tσούμπερ /Φέλτμαν 

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Άμραμπατ (72’ Ελίασον), Σιμάνσκι, Πινέδα (83’ Πισάρο), Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος (72’ Αραούχο), Τσούμπερ (72’ Πόνσε). 

Μπράιτον: Βερμπρούγκεν, Χίνσελγουντ, Ίγκορ, Ντανκ, Φέλτμαν, Γκίλμουρ (88’ Μπαλέμπα), Γκρος, Μιτόμα (69’ Νταχούντ), Φέργκιουσον (88’ Ντούφους), Aντιγκρά, Ζοάο Πέδρο (77’ Μίλνερ).




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο