fbpx

Μίλαν: Στο χείλος του… ευρωπαϊκού γκρεμού – Έτσι σώζουν τη σεζόν οι «ροσονέρι» (video)

Μίλαν

Η εντός έδρας ήττα στο «Σαν Σίρο» από την Μπορούσια Ντόρτμουντ (3-1), περιέπλεξε αρκετά τα δεδομένα για τη φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια της Μίλαν.




Με μια αγωνιστική να απομένει, για την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων του Champions League, οι πρωταθλητές Ιταλίας, δεν έχουν -ακόμα- αποκλειστεί, ωστόσο βρίσκονται στην τελευταία θέση στο «γκρουπ του θανάτου» και το ευρωπαϊκό τους, μέλλον και μετά το πέρας των ομίλων, δε βρίσκεται στα χέρια τους.

Πως λοιπόν, η Μίλαν θα μπορέσει είτε να προκριθεί στους «16» του Champions League, είτε θα πάρει την τρίτη θέση στον όμιλο, που οδηγεί στην πρώτη νοκ άουτ φάση του Europa League;

Προφανώς, θα πρέπει η ομάδα του Στέφανο Πιόλι να επικρατήσει στις 13 Δεκεμβρίου, μέσα στο «Saint Jame’s Park» της Νιουκάστλ, καθώς οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, πέρα της νίκης, αφήνει τη Μίλαν, στην 4η και τελευταία θέση του ομίλου.

Με ενδεχόμενη νίκη, η Μίλαν θα φτάσει τους 8 βαθμούς και θα περιμένει ένα… δώρο από την ήδη… περασμένη στους «16», Ντόρτμουντ, που με 10 βαθμούς έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, αλλά όχι την πρώτη θέση στον όμιλο.

Έτσι, εάν οι Γερμανοί επικρατήσουν των Γάλλων και φυσικά έχει κερδίσει η Μίλαν, η πρωταθλήτρια Ιταλίας θα προκριθεί ως δεύτερη στους «16» του Champions League. Ωστόσο, εάν έρθει ισόπαλο το παιχνίδι στο «Βεστφάλεν», τότε η Μίλαν θα συνεχίσει στο Europa League, λόγω της χειρότερης διαφοράς τερμάτων από την Παρί.

Αναλυτικά τα σενάρια για τη Μίλαν:

*Οι ροσονέρι θα συνεχίσουν στο Champions League εάν:

-Επικρατήσουν της Νιουκάστλ και η Ντόρτμουντ κερδίσει την Παρί

*Οι ροσονέρι θα συνεχίσουν στο Europa League εάν:

-Επικρατήσουν της Νιουκάστλ και έρθει ισοπαλία το Ντόρτμουντ-Παρί
-Επικρατήσουν της Νιουκάστλ και η Παρί κερδίσει την Ντόρτμουντ

*Οι ροσονέρι μένουν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, εφόσον δεν κερδίσουν μέσα στην Αγγλία τη Νιουκάστ΄λ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο