fbpx

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 0-1: Τρίποντο με Τσούμπερ από νωρίς (video)

ΑΕΚ

Ένα γκολ του Τσούμπερ στο 7ο λεπτό και πολλές χαμένες ευκαιρίες ήταν ο απολογισμός της ΑΕΚ στους «Ζωσιμάδες» και στάθηκε αρκετός για να πάρει τη νίκη με 1-0 απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στην 12η αγωνιστική της Super League.

Με το θερμόμετρο λίγο πάνω από το μηδέν, η ΑΕΚ χωρίς καθαρό σέντερ φορ αφού ο Αλμέιδα προτίμησε να κρατήσει αρχικά στον πάγκο τους Πόνσε και Φαν Βέερτ και να παίξει με ψευτοεννιάρι τον Τσούμπερ, μπήκε δυνατά στο ματς για να επιβάλει από την αρχή τον ρυθμό της. Κι αφού απείλησε δύο φορές με Τσούμπερ και Γκατσίνοβιτς, στο 7ο λεπτό άνοιξε το σκορ μετά από εντυπωσιακό συνδυασμό των Σιντιμπέ – Ελίασον – Πινέδα και τον  Μεξικανό να βρίσκει με τη μία τον Τσούμπερ που με ιδανικό πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1.

Ο ΠΑΣ μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό προσπάθησε άμεσα να αντιδράσει και στο 10’ έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Μπάλαν πλάσαρε από κοντά τον Στάνκοβιτς που απέκρουσε προσωρινά αλλά παρότι είχε εξουδετερωθεί, ο Παμλίδης έστειλε με πλασέ την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Ανάλογη διπλή ευκαιρία είχε και η ΑΕΚ στο 26’ με τον Τσούμπερ. Η κεφαλιά του Ελβετού βρήκε στο δοκάρι με τη βοήθεια του Κλέιμαν και στην επιστροφή ο ίδιος την έστειλε ψηλά άουτ. Στο 32’ ο γκολκίπερ του ΠΑΣ έσωσε σουτ του Μάνταλου και ο Γκατσίνοβιτς σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα άουτ…

Στο β’ μέρος η ΑΕΚ μπήκε στο ματς δυνατά όπως και στο πρώτο ημίχρονο με σκοπό να πετύχει γρήγορα δεύτερο γκολ και να καθαρίσει το παιχνίδι. Μετά το 60’ πάντως ο ρυθμός έπεσε με τον «δικέφαλο» να κυριαρχεί πάντως στο ματς και τον ΠΑΣ να προσπαθεί να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο. Στο 75’ ο Αλμέιδα προχώρησε σε τετραπλή αλλαγή προκειμένου να φρεσκάρει την ενδεκάδα του αλλά οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση αφού έβλεπαν ότι το σκορ παρέμενε εύθραυστο. Όμως δεν μπόρεσαν αν απειλήσουν και η ΑΕΚ ΠΉΡΕ ένα άνετο τρίποντο…

Ο Διαμαντόπουλος «κιτρίνισε» τους Κάλενς, Ριένστρα.

ΠΑΣ Γιάννινα: Κλέιμαν, Πανάγου, Εραμούσπε, Παντελάκης, Τσαούσης, Καραχάλιος (94′ Μπακαδήμας), Ριένστρα, Τζίμας (66’ Λεό), Παμλίδης, Ροσέρο (85’ Κόντε), Μπάλαν (66’ Γκάρο).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς (82’ Μήτογλου), Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Πινέδα (75’ Γαλανόπουλος), Ελίασον (75’ Αμραμπατ), Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος (75’ Πισάρο), Τσούμπερ (75’ Πόνσε).

Δείτε τις καλύτερες φάσεις ΕΔΩ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο