fbpx

Ιδού το παρασκήνιο στην υπόθεση Πογέτ

Εθνική Ελλάδος

Ο Γουστάβο Πογέτ επανέφερε την Εθνική μας Ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών με την κατάκτηση της 1ης θέσης στο National League κι αυτή η πρωτιά της δίνει μία δεύτερη ευκαιρία για να προκριθεί στα τελικά του Euro 2024. O Ομοσπονδιακός προπονητής έκρινε πως είναι το κατάλληλο τάιμινγκ για να ζητήσει την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι τα μέσα του 2026, μέχρι δηλαδή τη διεξαγωγή του επόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το… αίτημα Πογέτ κατατέθηκε στη διοίκηση της ΕΠΟ μέσω του Κώστα Κωνσταντινίδη που είναι υπεύθυνος Εθνικών Ομάδων στην Ομοσπονδία. Ο πρόεδρος της Παναγιώτης Μπαλτάκος έκανε πως δεν… άκουσε, γιατί δεν είναι έτοιμος να μπει σε διαδικασία συζητήσεων με τον Πογέτ για μία τόσο μεγάλη επέκταση συμβολαίου. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι σε επτά μήνες η ΕΠΟ μπορεί να έχει άλλον πρόεδρο, ο οποίος να θέλει να επιλέξει τον δικό του προπονητή για την γαλανόλευκη.

                                 «Θα φύγω»

Η… αδιαφορία Μπαλτάκου εξόργισε τον Πογέτ, ο οποίος είπε στον Κωνσταντινίδη πως «θα φύγω μετά το ματς με την Γαλλία», προφανώς αν δεν έκλεινε θετικά το θέμα του. Ηταν μία ύστατη προσπάθεια του για να πει το «ναι» ο Π. Μπαλτάκος στην ανανέωση του συμβολαίου. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν άλλαξε τακτική και έλεγε πως «εμείς θα πάμε με τον Πογέτ στα μπαράζ του Μαρτίου και μετά βλέπουμε». Το «βλέπουμε» ήταν ότι σε περίπτωση πρόκρισης στο Euro, η ΕΠΟ θα επέκτεινε το συμβόλαιο του Πογέτ μέχρι και το τέλος της τελικής φάσης. Και τον ερχόμενο Ιούλιο ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ θα αποφάσιζε με ποιον προπονητή θα προχωρούσε η Εθνική στα επόμενα επίσημα και φιλικά παιχνίδια.

                          Νερό στο κρασί του

Από τις αρχές της εβδομάδας ο Κ. Κωνσταντινίδης προσπαθούσε να πείσει τον Γ. Πογέτ να μην ρίξει λάδι στη φωτιά, να διεξαχθεί το παιχνίδι με την Γαλλία και στην συνέχεια θα μιλούσαν με τη διοίκηση για το συμβόλαιο του Ομοσπονδιακού προπονητή. Ο Ουρουγουανός προπονητής θέλει να συνεχίσει στην Εθνική Ομάδα, όπως δήλωσε και γι’ αυτό τόνισε πως έχει προπληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού του μέχρι τον Μάιο του ’24. Ωστόσο, τον ενόχλησε η στάση Μπαλτάκου και γι’ αυτό ανέφερε στις κάμερες πως ο ένας βοηθός του, ο Μαουρίτσιο Ταρίκο, είναι απλήρωτος εδώ και οκτώ μήνες. Το ποσό της οφειλής είναι μόλις 10.200 ευρώ, όμως το είπε μόνο και μόνο για να εκθέσει την ΕΠΟ.

Ο Γ. Πογέτ έριξε τελικά νερό στο κρασί του και περιμένει από την ΕΠΟ να κάνει την επόμενη κίνηση. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα τον πάει βήμα βήμα. Δηλαδή, θα μείνει μέχρι τα μπαράζ του Μαρτίου κι αν η Εθνική πάει στα τελικά της Γερμανίας, τότε θα του ανανεωθεί το συμβόλαιο για άλλους τρεις μήνες!

                Τότε θα του κουνήσουν μαντίλι

Αν σε αυτό το διάστημα ο Γ. Πογέτ κάνει πάλι κάτι ακραίο, τότε η ΕΠΟ θα του κουνήσει μαντήλι με συνοπτικές διαδικασίες. Και όσο ο Φερνάντο Σάντος είναι ελεύθερος, κάποιοι στην Ομοσπονδία θα τον ήθελαν και πάλι στο πάγκο της γαλανόλευκης, θα ήταν μία κίνηση που θα συγκέντρωνε κυρίως θετικά σχόλια.

Το 2024 η ΕΠΟ αναμένεται να «τρέξει» και τις διαδικασίες για το προπονητικό κέντρο. Είναι αδιανόητο η Ομοσπονδία να μην έχει εγκαταστάσεις για τα 19 κλιμάκια των Εθνικών, τα οποία κάνουν προπονήσεις κυριολεκτικά όπου βρεθεί γήπεδο… ανοιχτό. 

Ο ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΣΙΟΣ 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο