fbpx

Β. Γραμμένος: «Κακή διαχείριση της ΕΠΟ στο θέμα Πογέτ»

Γραμμένος

Κριτική στη διοίκηση Μπαλτάκου άσκησε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος με αφορμή το θέμα Πογέτ. «Δεν είναι καλή αυτή η εικόνα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένα εσωτερικό ζήτημα της Ομοσπονδίας που θα έπρεπε να λυθεί «εντός των τειχών», αναγκάζει τον προπονητή να βγει και να το πει δημοσίως και η ΕΠΟ να απαντήσει, επίσης, δημοσίως», ανέφερε αρχικά ο Γραμμένος στην εκπομπή «Η Δίκη». Και πρόσθεσε:

«Αν δεν έχει ελληνικό ΑΦΜ, προφανώς δεν μπορεί να πληρώσει η Ομοσπονδία, πώς θα πληρώσεις κάποιον που παρέχει υπηρεσία στη χώρα σου όταν αυτός δεν έχει ΑΦΜ; Επί 8 μήνες θα έπρεπε να έχει λυθεί το ζήτημα αλλά επιμένω ότι είναι εσωτερικό το θέμα και θα έπρεπε να παραμείνει στους «κόλπους» της, δηλαδή μεταξύ των υπηρεσιών και του ομοσπονδιακού προπονητή. Και το θέμα βγαίνει παραμονές ενός αγώνα που όλος ο φίλαθλος κόσμος της Ελλάδας θέλει να τον παρακολουθήσει, τον αγώνα με τη Γαλλία. Δεν είναι το πιο όμορφο πράγμα που μπορεί να βλέπει κανείς στους κόλπους της ΕΠΟ».

-Για ποιους λόγους τα είπε τώρα ο Γκουστάβο Πογέτ: «Το πιο παράδοξο είναι ότι οι δηλώσεις αυτές, επαναλαμβάνω, γίνονται παραμονές ενός αγώνα με μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα όπως είναι οι Γάλλοι. Δεν μπορώ να προδικάσω την αιτία για το οποίο γίνεται αυτό. Ίσως να οφείλεται και στον αυθορμητισμό του κ. Πογέτ ο οποίος τον διακρίνει. Πάλι όμως, παραμονές ενός τέτοιου αγώνα στην Αθήνα δεν δικαιολογούνται τέτοιου είδους δηλώσεις, ένθεν κακείθεν. Έπρεπε να λυθεί «εντός των τειχών» και όχι να βγαίνουμε τώρα στα media και να λέμε γιατί δεν πληρώνεται ο προπονητής, δεν έχει ΑΦΜ. Αυτά είναι ζητήματα που μπορούν να λυθούν.

-Αν η διοίκηση της ΕΠΟ έπρεπε να χειριστεί αλλιώς το ζήτημα: «Αυτά τα ζητήματα πρέπει να λύνονται προτού να βγουν προς τα έξω. Όμως το μεγάλο χρονικό διάστημα των 8 μηνών γεννά απορίες, όχι μόνο σε εμένα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Κατ’ αντιστοιχία, κι εγώ είχα αντιμετωπίσει προβλήματα με κάποιους ξένους που ερχόταν είτε στην ΚΕΔ είτε στην Εθνική ομάδα όμως φροντίζαμε να τα λύνουμε χωρίς να μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι το κακό στην όλη υπόθεση. Δεν μπορείς να έχεις απλήρωτο επί 8 μήνες έναν συνεργάτη του εθνικού προπονητή. Και επί 8 μήνες να μην λύνεται το πρόβλημα, πόσο σοβαρό είναι; Και, εν πάση περιπτώσει, αν δεν έχει ΑΦΜ, είναι υποχρεωμένος να βγάλει. Από τη στιγμή που δεν βγάζει, εσύ τι πρέπει να κάνεις ως διοίκηση. Πρέπει να φωνάξεις τον ομοσπονδιακό προπονητή και να τον θέσεις προ των ευθυνών του το συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν μπορώ να έχω απλήρωτο συνεργάτη σου, αν όντως είναι έτσι τα πράγματα, γιατί αυτός δεν είναι συνεπής στην υποχρέωσή του απέναντι στην Ομοσπονδία. Τόσο απλό είναι. Εξακολουθώ να υπερασπίζομαι αυτό που είπα πριν, αυτά τα ζητήματα λύνονται έγκαιρα, γρήγορα και εντός του «κόλπου» της Ομοσπονδίας».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο