fbpx

Κηφισιά – Παναθηναϊκός 0-1: Αγχωτική νίκη, «καθάρισε» με Μαντσίνι και κράτησε τη διαφορά των 4 βαθμών από ΑΕΚ, Ολυμπιακό (video)

Κηφισιά – Παναθηναϊκός 0-1: Αγχωτική νίκη, «καθάρισε» με Μαντσίνι και κράτησε τη διαφορά των 4 βαθμών από ΑΕΚ, Ολυμπιακό (video)

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι «έσπασε» το μπλόκο της Κηφισιάς και με το γκολ που πέτυχε οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην ένατη νίκη του στο πρωτάθλημα (1-0). Το Τριφύλλι έφτασε τους 28 βαθμούς στην Σούπερ Λίγκα, αφήνοντας πίσω του με τέσσερις βαθμούς διαφορά τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ και με πέντε τον ΠΑΟΚ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε έξι αλλαγές στην ενδεκάδα του Τριφυλλιού, καθώς σε σχέση με το ματς κόντρα στη Ρεν μόνο οι Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ και Τσέριν παρέμειναν στο αρχικό σχήμα. Στην ενδεκάδα επέστρεψαν οι Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Μαντσίνι, Αϊτόρ, Τζούριτσιτς και Σπόραρ.

Στο 5’ σουτ του Κώτσιρα ήταν άστοχο, ενώ στο 11’ ο Αϊτόρ σκόραρε, αλλά στο ξεκίνημα της φάσης ήταν οφσάιντ ο Μαντσίνι.

Οι πράσινοι είχαν κυριαρχήσει στο παιχνίδι και ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μέχρι το πρώτο 20λεπτο είχαν κερδίσει 6 κόρνερ. Στο 20’ συρτό σουτ του Τσέριν, ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 25’ επικίνδυνη σέντρα του Αϊτόρ, δεν πρόλαβαν να μπουν στη φάση οι Σπόραρ, Μαντσίνι.

Δοκάρι

Ο Παναθηναϊκός ήταν φλύαρος επιθετικά και οι γηπεδούχοι κρατούσαν εύκολα το μηδέν στην εστία τους, ενώ στο 35’ έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Τεττέη έκανε επέλαση από δεξιά γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή στον Πρίτσα, αυτός σούταρε και ο Λοντίγκιν τον σταμάτησε. Στην επαναφορά ο Μασούρας σούταρε αλλά η μπάλα χτύπησε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και έφυγε άουτ.




Στο 38’ ο Μαντσίνι μπήκε από δεξιά γύρισε, αλλά ο Μποτία πρόλαβε τον Σπόραρ πριν εκτελέσει. Στο επόμενο λεπτό ο Μλαντένοβιτς σέντραρε στον Μαντσίνι, αυτός έστρωσε την μπάλα στον Κώτσιρα, ο οποίος ήταν άστοχος.

Απίθανη επέμβαση

Στο 42’ ο Αναγνωστόπουλος με δύσκολη επέμβαση εξουδετέρωσε μονοκόμματο σουτ του Τσέριν.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Τεττέη έφυγε στην αντεπίθεση, κέρδισε τον Σένκεφελντ στην μονομαχία, στην συνέχεια τον μάρκαρε ο Πέρεθ μέσα στην περιοχή, με τον Ισπανό να κερδίζει φάουλ και να λήγει την επικίνδυνη κατάσταση για την άμυνα του τριφυλλιού. Ο 22χρονος Γκανέζος ήταν ιδιαίτερα κεφάτος και δημιούργησε προβλήματα στους αντιπάλους του.

Λύση από Μαντσίνι

Στο 51’ ο Αϊτόρ έκανε ατομική προσπάθεια, γύρισε την μπάλα, αλλά την μπλόκαρε ο Αναγνωστόπουλος. Το σκορ άνοιξε στο 58’. Σέντρα του Τζούρισιτς, μπέρδεμα στην περιοχή της Κηφισιάς, η μπάλα στρώθηκε στον Μαντσίνι που εκτέλεσε στην κίνηση και έκανε το 0-1. Το γκολ του Αργεντινού επιθετικού απάλλαξε τους συμπαίκτες του από το άγχος και έδωσε ηρεμία στο παιχνίδι του Τριφυλλιού.




Στόπερ ο Ζέκα

Στο 64’ ο Γεντβάι τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Κι αυτός που τον αντικατέστησε ήταν ο Ζέκα, ο οποίος αγωνίστηκε κεντρικός αμυντικός, αφού δεν υπήρχε άλλος διαθέσιμος στόπερ. Στο 72’ ο Σένκεφελντ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την αντίπαλη περιοχή, σούταρε, αλλά ήταν άστοχος.

Ο Γιοβάνοβιτς ήθελε η ομάδα του να πετύχει και δεύτερο γκολ και γι’ αυτό χρησιμοποίησε ως αλλαγές τους Βάρμπιτς, Παλάσιος, Μπερνάρ και Ιωαννίδη, αλλά το σκορ δεν άλλαξε. Στο 87’ ο Βέρμπιτς έστρωσε την μπάλα στον Πέρεθ, αυτός σούταρε, αλλά ήταν άστοχος. Στο 92’ ο Παλάσιος έπιασε σουτ με τον Αναγνωστόπουλο να απομακρύνει τον κίνδυνο. Στην επόμενη φάση ο τερματοφύλακας της Κηφισιάς απέκρουσε σουτ του Ιωαννίδη.

Γκολ: 58’ Μαντσίνι

Διαιτητής: Σπύρος Ζαμπάλας (Ηπείρου)

Κίτρινες: Μποτία /Τζούρισιτς, Μλαντένοβιτς, Ιωαννίδης.

Δοκάρι: 35’ Μασούρας

Κηφισιά: Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Γκόμπελιτς, Λαντρ, Βαφέας, Σναιντερλάν (14’ Mποτία), Ιπαλίμπο, Πρίτσας (70’ Σάντος), Αντερέγκρεν (70’ Μπιφουμά), Παρράς (80’ Οζέγκοβιτς), Τεττέη (80’ Νίνης).

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γεντβάι (64’ Ζέκα), Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Τσέριν, Μαντσίνι (79’ Βέρμπιτς), Αϊτόρ (70’ Παλάσιος), Τζούριτσιτς (70’ Μπερνάρ), Σπόραρ (79’ Ιωαννίδης).




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο