fbpx

ΑΕΚ – Λαμία 3-0: Η Ενωση είχε ουσία και νίκησε εύκολα (video)

ΑΕΚ – Λαμία 3-0: Η Ενωση είχε ουσία και νίκησε εύκολα (video)

Η ΑΕΚ ήταν ουσιαστική και αποτελεσματική κόντρα στη Λαμία και αξιοποιώντας τις δύο από τις τέσσερις ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων στο σκορ και έβαλε τις βάσεις για μία εύκολη νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο έκανε διαχείριση του παιχνιδιού, στις καθυστερήσεις κέρδισε πέναλτι ο Μάνταλος, ο οποίος ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα (3-0).

Η Ενωση άνοιξε το σκορ με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Στο 11’ ο Ελίασον γέμισε στην περιοχή, η άμυνα της Λαμίας δεν κατάφερε να διώξει, ο Αραούχο πήγε να πιάσει ψαλιδάκι, χωρίς επιτυχία, η μπάλα στρώθηκε στον Λιβάι Γκαρσία που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Κοσέλεφ για το 1-0.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό χωρίς οι δύο ομάδες να μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να εκτελέσουν μέσα από την περιοχή. Στο 30’ σέντρα του Σίντκλεϊ, ο Παπαδόπουλος σούταρε στην κίνηση, αλλά ήταν εντελώς άστοχος.

Στο επόμενο λεπτό η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ. Ο Γκατσίνοβιτς πέρασε από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκοψε στον Λιβάι, αυτός έβαλε την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις δίπλα από το κάθετο δοκάρι!

Αραούχο

Στο 36’ έγινε το 2-0 σε μία φάση που οι γηπεδούχοι έκρυψαν την μπάλα. Ο Λιβάι πάσαρε μέσα στην περιοχή στον Βίντα, αυτός έστρωσε με τη μία την μπάλα στον Αραούχο, ο οποίος απελευθερώθηκε από το μαρκάρισμα του Παπαδόπουλου και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 40’ σουτ του Καρλίτος, η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 43’ χάθηκε νέα ευκαιρία για την ΑΕΚ. Έπειτα από λάθος στην άμυνα της Λαμίας, ο Αραούχο με ψηλοκρεμαστή μπαλιά βρήκε τον Ελίασον κι αυτός εκτέλεσε με το κεφάλι, αλλά ο Κοσέλεφ τον σταμάτησε.

Στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο Καρλίτος είδε την κίνηση του Τσιλούλη στην περιοχή και του πάσαρε την μπάλα με κάθετη, αλλά ο Στάνκοβιτς βγήκε γρήγορα και «καθάρισε» τη φάση.

Αλλαγές

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Λεωνίδας Βόκολος έκανε δύο αλλαγές χρησιμοποιώντας τους Τόσιτς, Τζανάρη ευελπιστώντας να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του. Η Λαμία δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνη, ενώ η ΑΕΚ έκανε διαχείριση στο παιχνίδι της. Είχε κατεβάσει ταχύτητα κι αυτό που είχε ως βασικό της μέλημα ήταν να μην δεχθεί κάποια φάση στην περιοχή της.

Στο 71’ ο Πισάρο τροφοδότησε τον Πόνσε, αυτός σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Τζανετόπουλο.

Φάση στην εκπνοή

Στο 89’ ο Σιμόν σέντραρε και ο αμαρκάριστος Τόσιτς έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Αυτή ήταν η σημαντικότερη ευκαιρία που έχασαν οι φιλοξενούμενοι στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πέναλτι

Στο 92’ η ΑΕΚ έφυγε στην κόντρα, ο Μάνταλος βρέθηκε απέναντι από τον Κοσέλεφ, ο οποίος απέκρουσε το σουτ. Η μπάλα επέστρεψε στον Έλληνα μέσο που τον ανέτρεψε ο Παπαδόπουλος και ο ρέφερι σφύριξε πέναλτι. Ο Μάνταλος ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Γκολ: 11’ Λιβάι Γκαρσία, 36’ Αραούχο, 94’ πεν. Μάνταλος
Διαιτητής: Κ. Τσέτσιλας (Kαστοριάς)
Κίτρινες: Αραούχο, Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι /Μαρτίνεθ, Λόνγκο.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (62’ Μάνταλος), Βίντα, Κάλενς, Μοχαμάντι (78’ Πήλιος), Σιμάνσκι, Πινέδα, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς (70’ Πισάρο), Αραούχο (70’ Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία (70’ Πόνσε).

Λαμία: Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ (46’ Τόσιτς), Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σιμόν, Αμαράλ, Σαντάνα, Σλίβκα (83’ Τσιλιανίδης), Μαρτίνεθ (74’ Λόνγκο), Τσιλούλης (46’ Tζανδάρης), Καρλίτος (74’ Μάλτσι).

**Ο Ντομαγκόι Βίντα υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Ο κόσμος που βρέθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια τον υποδέχθηκε με θερμό χειροκρότημα.




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο