fbpx

Ρεν – Παναθηναϊκός 3-1: Πλήρωσε το κακό δεύτερο ημίχρονο (video)

Ρεν – Παναθηναϊκός 3-1: Πλήρωσε το κακό δεύτερο ημίχρονο (video)

Η Ρεν αν και αγωνίστηκε με 10 παίκτες από το 35ο λεπτό κατάφερε να επωφεληθεί από το κακό 2ο ημίχρονο του Παναθηναϊκού και να τον νικήσει με 3-1 στο “Ροαζόν Παρκ” για την 4η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Europa League.

Το ματς ξεκίνησε σε αναγνωριστικό τέμπο για τις δύο ομάδες, όμως στο 9ο λεπτό από εκτέλεση φάουλ του Ρίντερ ο Μπρινιόλι έκανε τραγικό λάθος καθώς η μπάλα του γλίστρησε από τα χέρια, πέρασε κάτω από τα πόδια του και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Το γκολ δεν πτόησε τους «πράσινους» που βγήκαν μπροστά και κυριάρχησαν στο γήπεδο μετά το 15λεπτο. Η συνεχής πίεση της ελληνικής ομάδας με προεξέχοντες τους Ιωαννίδη, Μπερνάρ και Παλάσιος, απέφερε καρπούς στο 33’ όταν ο Ιωαννίδης ανατράπηκε στην περιοχή από τον Μπελοσιάν. Το VAR κάλεσε τον Σκωτσέζο ρέφερι να δει τη φάση στο μόνιτορ κι εκείνος έδωσε τελικά πέναλτι και απέβαλε παράλληλα τον αμυντικό της Ρεν. Ο Ιωαννίδης εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών και ισοφάρισε στο 34’ σε 1-1 με τους «πράσινους» να συνεχίζουν πλέον με παίκτη περισσότερο. Οι γηπεδούχοι πάντως απείλησαν δύο φορές τον Μπρινιόλι με τον Τεριέ στο 40’ και στο 44’.

Στο β’ μέρος ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς και τον Τζούρισιτς και ο Παναθηναϊκός πίεσε πολύ τη Ρεν αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει τη γαλλική άμυνα, ενώ η Ρεν που προσπαθούσε να βρει σε κάποια αντεπίθεση, γυμνή την άμυνα του «τριφυλλιού». Και την βρήκε στο 65’ με τον Σαλάχ που λίγο πριν είχε μπει αλλαγή και με πλασέ από κοντά έγραψε το 2-1. Όμως, πριν οι «πράσινοι» συνέλθουν από το σοκ, στο 67’ οι Γάλλοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μάτιτς από τον Βιλένα. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Μπλας κι έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στη Ρεν (3-1) στο 70’.

Ο Παναθηναϊκός αποδιοργανώθηκε εντελώς και στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού τα έπαιξε όλα για όλα και με την είσοδο των Μαντσίνι και Σπόραρ στο ματς και απείλησε μόλις το 85’ με δυνατό σουτ του Σπόραρ ελάχιστα άουτ. Στη τελευταία καλή φάση του ματς ο Μπλας σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι (90’+4’).

Ο Σκωτσέζος Γουίλιαμ Κόλουμ απέβαλε τον Μπελοσιάν και “κιτρίνισε” τους Βαγιαννίδη, Πέρεθ, Βου, Σανταμαρία.

ΡΕΝ: Γκαλόν, Ντουέ, Βου, Μπελοσιάν, Τεάτ, Μπουριζό (62’ Μπλας), Λε Φι, Τεριέ (62’ Σαλάχ), Ρίντερ (62’ Σανταμαρία), Μάτιτς (90’+3’ Ασινιόν), Καλιμουενγκό (35’ Τρουφέ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (79’ Σπόραρ), Γεντβάι, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ (79’ Αράο), Τσέριν (46’ Τζούρισιτς), Βιλένα, Μπερνάρ (72’ Αϊτόρ), Παλάσιος (72’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

*Στο άλλο ματς του ομίλου, η Βιγιαρεάλ νίκησε 1-2 την Μακάμπι στην ουδέτερη Λάρνακα με ανατροπή στο φινάλε (30’ Σεκ – 82’ Μπαένα, 86’ Σόρλοθ).

*Η βαθμολογία (4 αγώνες):

1.Ρεν……………………8-3….9

2.Βιγιαρεάλ………….3-3…..6

3.Παναθηναϊκός……4-5….4

4.Μακάμπι……………1-5….1




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο