fbpx

ΠΑΟΚ – Αμπερντίν 2-2: Γκέλα για τον Δικέφαλο, δυσκολεύει η πρωτιά στον όμιλο, αλλά είναι σίγουρα 2ος (video)

Conference League

O ΠΑΟΚ άρχισε με «3 στα 3» στους ομίλους του φετινού Conference League, αλλά η Αμπερντίν απέσπασε ισοπαλία στην Τούμπα (2-2).

Οι ασπρόμαυροι δεν βρέθηκαν στην καλύτερη τους ημέρα με εξαίρεση τον Τάισον, αλλά είχαν ευκαιρίες να πάρουν το «τρίποντο». Δεν τα κατάφεραν και έτσι δεν μπόρεσαν να αυξήσουν τις πιθανότητες τους να κατακτήσουν την πρώτη θέση στον όμιλο τους.

Tο σκορ άνοιξε στο 14’. Ο Ντέβλιν έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Κουλιεράκης απέτυχε να διώξει, η μπάλα έφτασε στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Λόπες με ωραία κίνηση και σουτ εκτέλεσε τον Κοτάρσκι.

Ο Δικέφαλος αντέδρασε και ισοφάρισε στο 23’ στη πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε στην αντίπαλη εστία. Ο Τάισον κινήθηκε κάθετα και τροφοδότησε τον Ντεσπόντοφ, ο Βούλγαρος γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Βραζιλιάνος με δεξί πλασέ νίκησε τον Ρος που δεν μπορούσε να αντιδράσει (1-1).

Στο 26′ σέντρα του Σίνι από αριστερά, προσπάθησε να βρει τον Λόπες, αλλά ο Κουλιεράκης έκοψε την προσπάθεια και η μπάλα κατέληξε στον Κοτάρσκι.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ανατροπή του σκορ στο 28’. Ο Μπάμπα έκανε το γύρισμα, ο Ρούμπεζιτς δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε κι αυτή χτύπησε στο δοκάρι της εστίας της ομάδας του.

Στο 37’ ο Τάισον γέμισε την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Σβαμπ δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή για να την στείλει στα δίκτυα. Ο Δικέφαλος ήταν καλύτερος και στο 42’ έχασε νέα ευκαιρία αυτή τη φορά με τον Τόμας το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Ρος.

Δύο ευκαιρίες

Στο 47’ ο Κωνσταντέλιας δοκίμασε το πόδι του με τον Ρος να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Το κόρνερ του εκτέλεσε ο Ντεσπόντοφ, ο Κουλιεράκης πλάσαρε, όμως και πάλι ο τερματοφύλακας της Αμπερντίν αποσόβησε τον κίνδυνο.

Η κατοχή μπάλας ήταν στο 72% για τον ΠΑΟΚ, όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Δύο Γκολ

Τελικά οι ασπρόμαυροι σκόραραν στο 67’. Ο Τάισον έκανε το γέμισμα, ο Εκόνγκ πήρε κεφαλιά και ο Σαμάτα, που είχε μπει δύο λεπτά νωρίτερα, πήρε δεύτερη κεφαλιά και έκανε το 2-1.

Η Αμπερντίν απάντησε σχεδόν αμέσως. Στο 70’ ο Μακγκράθ εκτέλεσε φάουλ, ο Κοτάρσκι καθυστέρησε να πέσει και η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα για το 2-2.

Στο 75’ δόθηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ για μαρκάρισμα στον Κουλιεράκη, αλλά με τη χρήση του VAR ο ρέφερι ανακάλεσε την απόφαση του.

Στο 80’ ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε κόρνερ, ο Σβαμπ κέρδισε την κεφαλιά, αλλά ήταν άστοχος.

Στο 86’ ο Ρος απέκρουσε σουτ του Τάισον και στο 91΄σουτ του Κωνσταντέλια έφυγε άουτ.

Γκολ: 23’ Τάισον, 67’ Σαμάτα /14’ Ντουκ, 70’ Μακγκράθ

Διαιτητής: Γιουτζίν Τζάτζα (Αλβανία)

Κίτρινες: Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Κουλιεράκης / Χέιζ

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (82’ Κετζιόρα), Κουλιεράκης, Εκόνγκ, Μπάμπα (85΄Ράφα Σοάρες), Τσιγγάρας (65’ Οζντόεφ), Σβαμπ, Ντεσπόντοφ (82’ Ζίφκοβιτς), Κωνσταντέλιας, Τάισον, Τόμας (65’ Σαμάτα).

Αμπερντίν: Ρος, Ντέβλιν, Μακένζι, Γκάρτενμαν, Ρούμπεζιτς, Γένσεν, Μακγκράθ (79’ Μιόβσκι), Μπάρον, Σάινι (61’ Πολβάρα), Ντούνκαν (61’ Χέιζ), Λόπες (85’ Σόκλερ).




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο