fbpx

Premier League-11η αγωνιστική: Δοκιμασία με Τσέλσι για την Τότεναμ

Premier League

Στο “Tottenham Hotspur Stadium” διεξάγεται το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το διάστημα 4-6 Νοεμβρίου η Premier League.

Εκεί η -πρωτοπόρος και αήττητη (8-2-0)- Τότεναμ του Άγγελου Ποστέκογλου υποδέχεται τη Δευτέρα (6/11, 22:00) τη «συμπολίτισσα» Τσέλσι, στο ντέρμπι του βορειοδυτικού Λονδίνου με το οποίο ολοκληρώνεται η 11η ημέρα. Οι «σπερς» έχουν πραγματοποιήσει εξαιρετική «εκκίνηση» στην εφετινή Premier League και το ντέρμπι κόντρα στην Τσέλσι αποτελεί μια δοκιμασία, αλλά και μια ευκαιρία για να πετύχουν την πέμπτη σερί νίκη τους και να… πιστοποιήσουν ότι συμπεριλαμβάνονται στους διεκδικητές του τίτλου. Από την πλευρά τους, οι «μπλε», παρά τον πακτωλό χρημάτων που δαπάνησαν για μεταγραφές το καλοκαίρι, δεν έχουν βρει ακόμη τον… βηματισμό τους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται κάτω από τη μέση της βαθμολογίας. Έτσι, το ντέρμπι με την Τότεναμ φαντάζει ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, προκειμένου να κάνει το… “restart”.

Το αποτέλεσμα του ντέρμπι ενδιαφέρει άμεσα την Άρσεναλ και την -κάτοχο του τίτλου- Μάντσεστερ Σίτι, οι οποίες βρίσκονται στο -2 από το… ρετιρέ. Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα, η οποία είναι αήττητη στην εφετινή Premier League (7-3-0), έχει δύσκολη εκτός έδρας αποστολή, καθώς κοντράρεται στο τελευταίο -χρονικά- ματς του Σαββάτου (4/11, 19:30) στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» με τη Νιούκαστλ, η οποία έχει απολογισμό τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία έξι παιχνίδια της στο πρωτάθλημα. Το «τρίποντο» είναι το… ζητούμενο για τους «κανονιέρηδες», όπως και για τους «σίτιζενς» του Πεπ Γκουαρντιόλα που υποδέχονται το απόγευμα του Σαββάτου (4/11, 17:00) την Μπόρνμουθ. Όπως είναι φυσικό, εάν Άρσεναλ και Σίτι (ή έστω μια από τις δύο) πάρουν τους τρεις βαθμούς, «σκαρφαλώνουν» -έστω και προσωρινά- στην κορυφή της κατάταξης και αυξάνουν την πίεση για νίκη στην Τότεναμ.

Στο μεταξύ, η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Λούτον, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία αποκλείστηκε μεσοβδόμαδα από το League Cup, θα προσπαθήσει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, αντιμετωπίζοντας το Σάββατο (4/11, 14:30) τη Φούλαμ στο «Κρέιβεν Κότατζ», στη συνάντηση που «ανοίγει την αυλαία» της 11ης ημέρας. Στο παιχνίδι αυτό θα γράψει ιστορία η Ρεμπέκα Γουέλτς, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα διαιτητής που ορίστηκε σε αναμέτρηση της Premier League. Η 39χρονη ρέφερι θα είναι η τέταρτη διαιτητής στο ματς.

Από εκεί και πέρα, εκτός έδρας αγωνίζονται το απόγευμα του Σαββάτου (4/11, 17:00) Μπράιτον και Γουέστ Χαμ. Οι «γλάροι», οι οποίοι είναι εκ των αντιπάλων της ΑΕΚ στον 2ο όμιλο του Europa League, αναμετρώνται με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» και θα επιδιώξουν να βάλουν τέλος σε ένα σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα (δύο ισοπαλίες και δύο ήττες). Από την πλευρά της, τα «σφυριά», τα οποία υποδέχονται στις 9 Νοεμβρίου τον Ολυμπιακό στο London Stadium, στο πλαίσιο του 1ου ομίλου του Europa League, αντιμετωπίζουν την Μπρέντφορντ στο ομώνυμο προάστιο του Λονδίνου με στόχο να επιστρέψουν στις νίκες, ύστερα από δύο διαδοχικές ήττες και συνολικά τρία ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής και η βαθμολογία στην Premier League έχουν ως εξής:

Φούλαμ-Μάντσεστερ Γ. 4/11
Μπρέντφορντ-Γουέστ Χαμ 4/11
Μπέρνλι-Κρίσταλ Πάλας 4/11
Έβερτον-Μπράιτον 4/11
Μάντσεστερ Σίτι-Μπόρνμουθ 4/11
Σέφιλντ Γιουν.-Γουλβς 4/11
Νιούκαστλ-Άρσεναλ 4/11
Νότιγχαμ Φόρεστ-Άστον Βίλα 5/11
Λούτον-Λίβερπουλ 5/11
Τότεναμ-Τσέλσι 6/11

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες)

Τότεναμ 26
Άρσεναλ 24
Μάντσεστερ Σίτι 24
Λίβερπουλ 23
Άστον Βίλα 22
Νιούκαστλ 17
Μπράιτον 17
Μάντσεστερ Γιουν. 15
Γουέστ Χαμ 14
Μπρέντφορντ 13
Τσέλσι 12
Γουλβς 12
Κρίσταλ Πάλας 12
Φούλαμ 12
Έβερτον 10
Νότιγχαμ Φόρεστ 10
Μπόρνμουθ 6
Λούτον 5
Μπέρνλι 4
Σέφιλντ Γιουν. 1

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο