fbpx

Λαμία – Παναθηναϊκός 1-2: Οι πράσινοι λυτρώθηκαν από τον Σπόραρ (vid)

Λαμία – Παναθηναϊκός 1-2: Οι πράσινοι λυτρώθηκαν από τον Σπόραρ (vid)

Με λυτρωτή στο 90’ τον Αντραζ Σπόραρ ο Παναθηναϊκός πέρασε από την έδρα της Λαμίας (2-1), η οποία έβαλε δύσκολα στον αντίπαλο της, αλλά δεν κατάφερε να του κόψει βαθμούς.

Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου ισοφάρισε το Τριφύλλι, πέτυχε κι άλλο γκολ που δεν μέτρησε και στο τέλος δέχθηκε ένα τέρμα από τον Σλοβένο φορ και ηττήθηκε. Ο Σπόραρ στο 99′ έχασε και πέναλτι.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην όγδοη νίκη τους στην Σούπερ Λίγκα, παρ’ ότι από το 83’ έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω (λανθασμένης) αποβολής του Αράο. Κι αυτό το «τρίποντο» τους κρατάει στην κορυφή…

                              Δοκάρια

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα οι πράσινοι είχαν χάσει δύο ευκαιρίες, στη δεύτερη είχαν και δοκάρι.

Στα 20 δευτερόλεπτα επικίνδυνο γέμισμα του Μαντσίνι από δεξιά, στο ύψος του πέναλτι η μπάλα, ωστόσο δεν βρέθηκε κανένας συμπαίκτης του να μπει στην πορεία της για αν την σπρώξει στα δίκτυα.

Στην συνέχεια ο Ιωαννίδης πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, «άδειασε» τον Τζανετόπουλο, σούταρε, αλλά «σημάδεψε» το δοκάρι του Κοσέλεφ.

Στο 3’ ο Καρλίτος σέντραρε, ο Μαρτίνεθ κέρδισε την κεφαλιά, όμως δεν βρήκε στόχο.

Στο 9’ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να έχουν δοκάρι. Ο Καρλίτος πάσαρε στον επερχόμενο Τσιλούλη σε φάση αντεπίθεσης, αυτός σούταρε με την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Μπιρινόλι, ενώ στην συνέχεια ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έδιωξε σε νέα προσπάθεια του Ισπανού φορ.

Το ματς είχε αρκετές διακοπές για τραυματισμούς και ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος έκανε το ακόλουθο τουίτ:

«Πέρυσι στην Λαμία είχαμε έξι τραυματίες και οι πέντε κατέληξαν στο νοσοκομείο… καμία κόκκινη κάρτα. Ελπίζω να μην έχουμε πάλι τραυματισμούς».

Στο 28’ o Ιωαννίδης έχασε νέα ευκαιρία. Ο Τσέριν εκτέλεσε κόρνερ, ο διεθνής στράικερ πήρε την κεφαλιά με τον Κοσέλεφ να αποσοβεί τον κίνδυνο.

                           Γκολ με… σουτάρα

Το σκορ άνοιξε στο 31’. Λάθος πάσα του Κυριάκου Παπαδόπουλου, ο Μαντσίνι συνεργάστηκε άψογα με τον Τζούρισιτς, έκανε την συρτή σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Μλαντένοβιτς έξω από την περιοχή κι αυτός με ένα απίθανο σουτ νίκησε τον Κοσέλεφ για το 0-1.

Η Λαμία έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 39’. Ο Σίντκλεϊ σέντραρε από αριστερά, η μπάλα «έσκασε» στο έδαφος, ο Μαρτίνεθ ανενόχλητος έβαλε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής και αστόχησε! Στο 41’ ο Ισπανός μεσοεπιθετικός βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής, χωρίς να απειλήσει τον Μπρινιόλι.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ιωαννίδης σούταρε με καλές προϋποθέσεις, χωρίς να μπορέσει να νικήσει τον Κοσέλεφ.

Στο πρώτο μέρος η κατοχή μπάλας ήταν στο 70% για τους πράσινους, ωστόσο και η Λαμία είχε τις στιγμές της και θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα γκολ.

Στο 58’ ο Τσέριν εκτέλεσε κόρνερ, ο Αράο πήρε την κεφαλιά με τον Κοσέλεφ να μπλοκάρει την μπάλα.

Οι γηπεδούχοι κέρδιζαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 61’ ο Μαντσίνι πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα πριν εκτελέσει ο Σίντκλεϊ.

                                Καρλίτος

Το 1-1 ήρθε στο 64’. Ο Τσιλούλης από αριστερά έκανε γύρισμα προς τον Καρλίτος ο οποίος έπιασε το σουτ, η μπάλα βρήκε ελάχιστα στον Μλαντένοβιτς, πήρε περίεργα φάλτσα και νίκησε τον Μπρινιόλι ισοφαρίζοντας το ματς.

Το γκολ του Ισπανού φορ ξύπνησε τους πράσινους. Στο 68’ απείλησαν με τον Ιωαννίδη και στο 72’ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Παλάσιος από τον Κ. Παπαδόπουλο.

Μετά από εξέταση της φάσης από το VAR δόθηκε οφσάιντ, καθώς την μπάλα είχε ακουμπήσει ο Ιωαννίδης πριν πάει στον Παλάσιος.

Στο 78’ ο Τόσιτς εκτέλεσε φάουλ και ο Τσιλούλης με απίθανο πλασέ πέτυχε το 2-1. Η φάση εξετάστηκε από το VAR και το γκολ δεν μέτρησε.

                          Λανθασμένη αποβολή

Στο 83’ ο Μανούχος απέβαλε λανθασμένα με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Αράο, ο οποίος δεν ήρθε καν σε επαφή με τον Ακούνια.

«Η ομάδα μας μένει με 10 ποδοσφαιριστές αφού ο Αράο αντικρίζει δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ που δεν έχει κάνει», ανέφερε η ανάρτηση του τριφυλλιού.

Στο επόμενο λεπτό η Λαμία έφτασε κοντά στην ανατροπή του σκορ, αλλά ο Τζανετόπουλος ήταν άστοχος.

                   Λυτρωτής

Εκεί που όλα έδειχναν πως ο Παναθηναϊκός έχει παραδοθεί, ήρθε η λύτρωση από τον Σπόραρ. Στο 90’ ο Μπερνάρ έβγαλε την σέντρα και ο Σλοβένος με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Στο 97’ σε αντεπίθεση του Τριφυλλιού ο Κοσέλεφ ανέτρεψε τον Παλάσιος και δόθηκε πέναλτι. Ωστόσο, ο Σπόραρ στο 99’ ήταν άστοχος από τα 11 βήματα και το αποτέλεσμα έμεινε στο 2-1.

Γκολ: 64’ Καρλίτος /31’ Μλαντένοβιτς, 90’ Σπόραρ

Δοκάρια: 9’ Τσιλούλης / 1’ Ιωαννίδης

Διαιτητής; Μανούχος (Αργολίδας)

Κόκκινη: 83’ Αράο

Κίτρινες: Σιμόν, Τσιλούλης /Βαγιαννίδης, Σπόραρ, Μλαντένοβιτς, Αϊτόρ.

Λαμία: Κοσέλεφ, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ (92’ Λόνγκο), Τζανδάρης, Νούνιες (76’ Σαντάνα), Μαρτίνεθ (65’ Τόσιτς), Σλίβκα (92’ Αμαράλ), Τσιλούλης, Καρλίτος (76’ Ακούνια).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (67’ Κώτσηρας), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Τζούριτσιτς (82’ Αϊτόρ), Μαντσίνι (67’ Παλάσιος), Βέρμπιτς (69’ Μπερνάρ), Ιωαννίδης (82’ Σπόραρ).




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο