fbpx

La Liga-12η αγωνιστική: Βίοι αντίθετοι για Ρεάλ και Μπαρτσελόνα

La Liga

Μετά το θρίαμβο της περασμένης εβδομάδας στο “clasico”, η Ρεάλ ξεκινά ένα σερί τεσσάρων αγώνων που της δίνει την ευκαιρία να αποσπαστεί στην κορυφή της La Liga.

Έχοντας βγάλει με ελάχιστες απώλειες ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έχει μπροστά της ως τις αρχές Δεκεμβρίου τρία εντός έδρας ματς με βατούς αντιπάλους κι ένα εκτός (με την Κάντιθ) και φιλοδοξεί να «χτίσει» ένα σερί νικών που θα την καταστήσει φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Η αρχή γίνεται την Κυριακή (5/11) στο «Μπερναμπέου», όπου οι Μαδριλένοι φιλοξενούν τη γειτονική Ράγιο Βαγεκάνο. Με νίκη, οι «μερένγκες» ενδέχεται να μείνουν μόνοι πρώτοι, καθώς η εκπληκτική Τζιρόνα, με την οποία ισοβαθμούν στην κορυφή, δοκιμάζεται το Σάββατο (4/11) στην Παμπλόνα απέναντι στην πάντα δυνατή στην έδρα της Οσασούνα.

Σε ό,τι αφορά τον μεγάλο ηττημένο του “clasico”, η Μπαρτσελόνα καλείται να αφήσει πίσω της την «πικρή» ήττα στο μεγάλο ντέρμπι και να περάσει χωρίς απώλειες το Σάββατο (4/11) από το Σαν Σεμπαστιάν, όπου την περιμένει η ισχυρή Σοσιεδάδ. Οι περσινοί πρωταθλητές βρίσκονται ήδη τέσσερις βαθμούς μακριά από την κορυφή, έχοντας υποχωρήσει στην τέταρτη θέση της κατάταξης, και το επόμενο διάστημα πρέπει να βρουν τρόπο να μείνουν «ζωντανοί» στην καταδίωξη της Ρεάλ, καθώς μέχρι τα Χριστούγεννα τους περιμένουν δύσκολα παιχνίδια.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της La Liga:

Λας Πάλμας-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1
Οσασούνα-Τζιρόνα 4/11
Μπέτις-Μαγιόρκα 4/11
Θέλτα-Σεβίλη 4/11
Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα 4/11
Αλαβές-Αλμερία 5/11
Βαλένθια-Γρανάδα 5/11
Βιγιαρεάλ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 5/11
Ρεάλ Μαδρίτης-Ράγιο Βαγεκάνο 5/11
Χετάφε-Κάντιθ 6/11

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες)

Ρεάλ Μαδρίτης 28
Τζιρόνα 28
Ατλέτικο Μαδρίτης 25 -10αγ.
Μπαρτσελόνα 24
Σοσιεδάδ 19
Αθλέτικ Μπιλμπάο 18
Μπέτις 17
Ράγιο Βαγεκάνο 17
Βαλένθια 15
Λας Πάλμας 14
Οσασούνα 13
Βιγιαρεάλ 12
Χετάφε 12
Σεβίλλη 10 -10αγ.
Κάντιθ 10
Μαγιόρκα 9
Αλαβές 9
Θέλτα 6
Γρανάδα 6
Αλμερία 3

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο