fbpx

Κηφισιά-ΑΕΚ 1-1: Μπλόκο και τιμωρία στο φινάλε (vid)

Κηφισιά-ΑΕΚ 1-1: Μπλόκο και τιμωρία στο φινάλε (vid)

Η ΑΕΚ είχε σωρεία ευκαιριών στην Καισαριανή αλλά η νεοφώτιστη και μαχητική Κηφισιά όχι μόνο άντεξε αλλά έκοψε και βαθμούς από την νταμπλούχο Ένωση (1-1) στην 10η αγωνιστική της Super League.

Από το ξεκίνημα του ματς η ΑΕΚ (παρά τις πολλές αλλαγές του Αλμέιδα καθώς ακολουθεί την ερχόμενη Πέμπτη το παιχνίδι με την Μαρσέιγ) όπως αναμενόταν κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο με την Κηφισιά (που είχε κι αυτή αρκετές απουσίες) να περιμένει πίσω και να ψάχνει την ξαφνική αντεπίθεση.

Μόλις στο 1ο λεπτό ο Οζέγκοβιτς έκανε το σουτ αλλά μπλόκαρε ο Αθανασιάδης, ενώ στο 8’ γκολ του Πόνσε ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ του Τσούμπερ που του έκανε την πάσα, σε ένα ματς που είχε πολύ γρήγορο ρυθμό…

Στο 16’ ο Αναγνωστόπουλος έκανε τεράστια απόκρουση σε δυνατή κεφαλιά του Πόνσε και στο 28’ ήταν σειρά του Ελίασον από μπαλιά του Γιόνσον να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά και αυτό το γκολ ακυρώθηκε από το VAR για οφσάιντ του σκόρερ.

Στο β’ μέρος η ΑΕΚ έγινε πολύ πιο πιεστική αλλά η Κηφισιά είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους. Παρ όλα αυτά απείλησε πολλές φορές τον Αναγνωστόπουλο κυρίως από στημένες φάσεις. Τον γόρδιο δεσμό έλυσε τελικά στα 58’ ο… Σνάιντερλαν των γηπεδούχων!

Ο Σιντιμπέ μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα, η μπάλα βρήκε στον Σνάιντερλαν που στην προσπάθειά του να διώξει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του (0-1). Το γκολ έδιωξε το όποιο άγχος από τον «δικέφαλο» που στο 68’ έχασε μεγάλη ευκαιρία αφού ο Αναγνωστόπουλος έσωσε από κοντά με το πόδι το δυνατό σουτ του Γκαρσία.

Η είσοδος των Αμραμπατ, Πινέδα και Λιβάι Γκαρσία άλλαξε άρδην την εικόνα της ΑΕΚ που άρχισε να παίζει γρήγορα και να δημιουργεί με μεγάλη ευκολία πλέον απανωτές ευκαιρίες. Στο 72’ πάλι ο Αναγνωστόπουλος, ξανά με το πόδι έσωσε κοντινό πλασέ, αυτή τη φορά του Ελίασον.

Όσο όμως παρέμενε το 0-1 η Κηφισιά ήλπιζε και για αυτό μετά το 80’ βγήκε πιο μπροστά μήπως και βρει το γκολ της ισοφάρισης. Και το βρήκε στο 85’ «παγώνοντας» την Ένωση.

Μετά από κόρνερ του Μπιφουμά και κόντρες την περιοχή του «δικεφάλου» πετάχτηκε ο Βαφέας και με σουτ από κοντά ισοφάρισε 1-1.

Στο 89’ η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λαντρ στον Γκαρσία (στη συνέχεια της φάσης πέτυχε γκολ ο Αμραμπατ αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ). Μετά το έλεγχο του VAR δόθηκε συνέχεια στο ματς…

Η ομάδα του Αλμέιδα προσπάθησε στις καθυστερήσεις να σώσει τη νίκη αλλά ο Αναγνωστόπουλος είχε διαφορετική άποψη που έσωσε στο 92’ βολίδα του Γαλανόπουλου.

Και λίγο έλειψε στο 90’+5’ ο Μασούρας με ατομική προσπάθεια να γυρίσει τούμπα το ματς αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ και το 1-1 έμεινε ως το τέλος…

Ο Τσαγκαράκης “κιτρίνισε” τους Λαντρ, Μοχαμάντι.

ΚΗΦΙΣΙΑ: Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Γκόμπελιτς (89’ Αντούνες), Λαντρ, Βαφέας, Σνάιντερλαν, Ιπαλίμπο, Πρίτσας (72’ Μπιφουμά), Αντερέγκεν (89’ Πέιος), Παρράς (83’ Λούμορ), Οζέγκοβιτς (72’ Τετέι).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Κάλενς (83’ Πήλιος), Μήτογλου, Μοχαμάντι, Γιόνσον (62’ Πινέδα), Γαλανόπουλος, Πισάρο (62’ Αμραμπατ), Ελίασον, Πόνσε (62’ Λ. Γκαρσία), Τσούμπερ (83’ Μάνταλος).




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο