fbpx

Bundesliga-10η αγωνιστική: Τα βλέμματα στο Klassiker

Bundesliga

Το μεγάλο ντέρμπι της Ντόρτμουντ με την -κάτοχο του τίτλου- Μπάγερν Μονάχου, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως “Klassiker”, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το διάστημα 3-5 Νοεμβρίου η Bundesliga.

Η Μπορούσια υποδέχεται τους Βαυαρούς στο τελευταίο χρονικά ματς του Σαββάτου (4/11, 19:30), με τους δύο «μονομάχους», εκτός από το γόητρο, να χρειάζονται τους τρεις βαθμούς και για την… ουσία, η οποία είναι -στη χειρότερη περίπτωση- να διατηρήσουν την επαφή με την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν… ανάγκη τη νίκη στο ντέρμπι, καθώς προέρχονται από την ισοπαλία με την Άϊντραχτ στη Φρανκφούρτη, αποτέλεσμα που άφησε την ομάδα του Έντιν Τέρζιτς δύο βαθμούς πίσω από την Μπάγερν. Πάντως, η Μπορούσια παραμένει αήττητη στο εφετινό πρωτάθλημα (6-3-0), ενώ έχει την ευκαιρία να πάρει μια άτυπη… ρεβάνς για την απώλεια του περυσινού τίτλου στην Bundesliga. Όμως, και η ομάδα του Τόμας Τούχελ, η οποία είναι αήττητη φέτος στο πρωτάθλημα (7-2-0), χρειάζεται τους τρεις βαθμούς στο ντέρμπι, καθώς, μολονότι μετράει τρεις διαδοχικές νίκες στην Bundesliga, προέρχεται από τον αποκλεισμό-σοκ στο Κύπελλο από τη Ζααρμπρίκεν της Γ΄ κατηγορίας. Έτσι, οι Βαυαροί έχουν ανάγκη τη νίκη, προκειμένου να… ξεπλύνουν την ντροπή του αποκλεισμού, που στερεί από την Μπάγερν τη δυνατότητα να διεκδικήσει φέτος το νταμπλ.

Στο μεταξύ, η εντυπωσιακή Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο, η οποία είναι επίσης αήττητη στο πρωτάθλημα (8-1-0), αντιμετωπίζει το απόγευμα του Σαββάτου εκτός έδρας τη Χοφενχάιμ και, εφόσον πάρει τους τρεις βαθμούς, θα βρεθεί προσωρινά στο +5 από την Μπάγερν και το +7 από την Ντόρτμουντ, περιμένοντας την έκβαση της μεταξύ τους «μονομαχίας». Από την πλευρά της, η -δεύτερη της βαθμολογίας- Στουτγκάρδη έχει θεωρητικά εύκολη αποστολή, καθώς αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη «νεοφώτιστη» Χαϊντενχάιμ, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώνεται η 10η αγωνιστική.

Από εκεί και πέρα, η -εκ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League- Αϊντραχτ Φρανκφούρτης αναμετράται στο Βερολίνο με την Ουνιόν, ενώ η -εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού στο Europa League- Φράιμπουργκ υποδέχεται την Γκλάντμπαχ.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής στην Bundesliga και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Ντάρμστατ-Μπόχουμ 1-2
Ουνιόν Βερολίνου-Άϊντραχτ Φρανκφούρτης 4/11
Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ 4/11
Μάιντς-Λειψία 4/11
Κολωνία-Άουγκσμπουργκ 4/11
Χοφενχάιμ-Λεβερκούζεν 4/11
Ντόρτμουντ-Μπάγερν Μονάχου 4/11
Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 5/11
Χαϊντενχάιμ-Στουτγκάρδη 5/11

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες)

Λεβερκούζεν 25
Μπάγερν Μονάχου 23
Στουτγκάρδη 21
Ντόρτμουντ 21
Λειψία 20
Χοφενχάιμ 18
Άϊντραχτ Φρανκφούρτης 14
Φράιμπουργκ 13
Βόλφσμπουργκ 12
Άουγκσμπουργκ 11
Γκλάντμπαχ 9
Βέρντερ Βρέμης 9
Μπόχουμ 8
Χαϊντενχάιμ 7
Ντάρμστατ 7
Ουνιόν Βερολίνου 6
Κολωνία 4
Μάιντς 3

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο