fbpx

Το… ντέρμπι αιωνίων στην Επιτροπή Εφέσεων

Το… ντέρμπι αιωνίων στην Επιτροπή Εφέσεων

Οι δικηγόροι του Παναθηναϊκού καταθέτοντας τις θέσεις της ΠΑΕ για τη διακοπή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό επισήμαναν ότι ο αγώνας δεν ολοκληρώθηκε επειδή ο Χουάνκαρ θεωρήθηκε πως είναι τραυματίας.

Από την πλευρά οι δικηγόροι της Πειραϊκής ΠΑΕ αμφισβήτησαν τη συμπληρωματική έκθεση του διαιτητή Φ. Μαρέσκα που ήταν στον επίμαχο αγώνα.

Στην επανεκκίνηση της διαδικασίας ο πρόεδρος της έδρας Αντώνης Μελισσινός είπε ότι «αν υπέστη βλάβη ο ποδοσφαιριστής και αν υπέστη, αν αυτή η βλάβη συνετέλεσε στο να διακοπεί ο αγώνας. Αυτό είναι η ουσία, δεν χρειάζεται να μιλάμε για ώρες».

Οι δικηγόροι του Ολυμπιακού ανέφεραν:

Γιάννης Χατζησαββάογλου : «Δεν θεωρούμε ότι η συμπληρωματική έκθεση του διαιτητή μπορεί να ληφθεί υπόψη. Ο συντάκτης του είναι αμφίβολος, δεν πιστοποιεί ότι ο πραγματικός συντάκτης είναι ο Μαρέσκα, δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη γιατί εισφέρει νέο λόγο. Δεν προκύπτει από πουθενά σωματική βλάβη ικανή για να μην συνεχιστεί ο αγώνας. Η συμπληρωματική έκθεση δεν θα μπορούσε να ληφθεί υπόψη. Απαγορεύεται από τον κανονισμό να ληφθεί υπόψη».

Δημήτρης Καρπετόπουλος: Δεν μνημονεύονται ρητά οι λόγοι που οδήγησαν τον διαιτητή στη διακοπή του αγώνα. Στην συμπληρωματική έκθεση του επαναλαμβάνει τις ίδιες δικαιολογίες, αυτά που ήταν ασαφή τα επαναλαμβάνει εκ νέου. Παρόλα αυτά, αυτή η απάντηση θεωρείται επαρκής. Αυτό όλο είναι παράλογο».

Οι δικηγόροι του Τριφυλλιού υποστήριξαν:

Δημήτρης Βαγιάκος: «Η πρωτοβάθμια ορθώς έκρινε ότι η διακοπή έγινε εξαιτίας του τραυματισμού του ποδοσφαιριστή. Μόλις έπεσε ο παίκτης κάτω, πήγαν οι γιατροί και υπάρχει μια πρώτη γνωμάτευση.

Προσωρινή απώλεια ακοής και ο παίκτης δεν μπορούσε να σταθεί. Δεν το λέει ο παίκτης αυτό, το λέει ο γιατρός με τη σύμφωνη γνώμη των γιατρών των ομάδων και στη συνέχεια ο παίκτης πηγαίνει στα αποδυτήρια. Υπάρχει τραυματισμός ατόμου που νόμιμα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο. Αυτόματα γεννάται ο λόγος προσωρινής διακοπής.

Στα αποδυτήρια πάλι υπάρχει αδυναμία να αγωνιστεί και αποφασίζεται η παράταση της προσωρινής διακοπής. Πρέπει τη στιγμή του τραυματισμού και σε ένα εύλογο διάστημα να κριθεί αν ο παίκτης μπορεί να αγωνιστεί.

Μετά από μία ώρα εξετάζεται πάλι ο παίκτης και ο γιατρός λέει ότι υπάρχει βελτίωση αλλά δεν μπορεί να σταθεί όρθιος. Τη συγκεκριμένη στιγμή δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Όταν φτάνουμε στο δίωρο κάποια στιγμή έπρεπε να λήξει όλο αυτό.

Ο γιατρός δεν λέει ούτε το ένα ούτε το άλλο, αλλά υπάρχει μια απόφαση ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί ο παίκτης και η συγκεκριμένη απόφαση δεν άλλαξε ποτέ από τον γιατρό.

Οι προϋποθέσεις που λέει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα είναι ότι δεν έχουν αλλάξει οι λόγοι της προσωρινής διακοπής. Οι προϋποθέσεις είναι ο τραυματισμός του παίκτη.

Ο διαιτητής κακώς περίμενε δύο ώρες, δεν προκύπτει από τον κανονισμό. Εκρινε έτσι, έψαχνε να βρει μια λύση, δεν μπόρεσε να βρει λύση και αποφασίζει αυτό που επί 2,5 ώρες έλεγε ο γιατρός. Ποτέ ο γιατρός δεν είπε ότι ο παίκτης μπορεί να αγωνιστεί. Ο λόγος της διακοπής είναι ο τραυματισμός και μόνο. Ο διαιτητής αποφάσισε με βάση τις συνθήκες που υπήρχαν μέχρι τότε.

Εγιναν εξετάσεις και στο Υγεία και στο Μητέρα με παρόντα τον κύριο Θέο γιατρό του Ολυμπιακού που έδειξαν τον τραυματισμό. Οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν την αδυναμία του ποδοσφαιριστή και το ορθό της απόφασης του διαιτητή να διακόψει τον αγώνα λόγω της αδυναμίας του παίκτη. Ζητάμε να απορριφθεί η έφεση του Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναϊκός ζήτησε να καταθέσει ως μάρτυρας ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, αλλά ο πρόεδρος δεν το δέχθηκε από τη στιγμή που έχει καταθέσει σε πρώτο βαθμό.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο έτερος δικηγόρος του Τριφυλλιού ο Τάκης Κέζας: Τα όσα διαπίστωσε ο γιατρός επιβεβαιώνονται από τις εξετάσεις που έγιναν μετά. Οι εξετάσεις δεν αμφισβητούνται ούτε από τον Ολυμπιακό, ούτε από κανέναν. Οι εξετάσεις έγιναν παρουσία του γιατρού του Ολυμπιακού κ. Θέου. Πέραν της διάγνωσης, ο ποδοσφαιριστής μέχρι και σήμερα δεν μπορεί να προπονηθεί».

Πρόεδρος: Τόσο κοντά έπεσε η κροτίδα;

Κέζας: Ήταν πολύ έντονος ο θόρυβος

Σε αυτό το σημείο ο πρόεδρος ζήτησε, αφού τελειώσει η διαδικασία να δουν τα βίντεο από τη στιγμή της ρίψης της κροτίδας.

Κέζας: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αμφισβήτησε τον τραυματισμό του παίκτη. Η αδυναμία του να αγωνιστεί όμως υφίσταται ακόμη και τώρα. Η ρίψη της κροτίδας προκάλεσε τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή και αυτό δεν αμφισβητείται.

Το κρίσιμο είναι η αδυναμία του ποδοσφαιριστή να ασκήσει τα καθήκοντα του τη δεδομένη χρονική στιγμή. Για την συμπληρωματική έκθεση, δεν υπάρχει συγκεκριμένος τύπος αλληλογραφίας με τον οποίο έπρεπε να απαντήσει ο διαιτητής.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός προσπαθεί να δημιουργήσει μία σύγχυση στην έννοια μεταξύ σωματικής κάκωσης και σωματικής βλάβης.

Ο 4ος διαιτητής χαρακτηρίζει τον παίκτη ως τραυματισθείς ποδοσφαιριστής. Ο Ολυμπιακός δεν άσκησε ένσταση εντός δύο ημερών από τη λήξη του αγώνα και αφού δεν την άσκησε δεν μπορεί να προσβάλει τη διακοπή του αγώνα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο