Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα καταθέσουν υπομνήματα μέχρι την Δευτέρα στην Επιτροπή Εφέσεων, οπότε η απόφαση που θα κρίνει την τύχη του μεταξύ τους ντέρμπι θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα.
Από την υπερασπιστική γραμμή του Ολυμπιακού και πιο συγκεκριμένα ο νομικός του εκπρόσωπος Βασίλης Δημακόπουλος, αναφερόμενος στον τραυματισμό του Χουάνκαρ από ρίψη κροτίδας αναρωτήθηκε ενώπιων των τριών Δικαστών της Επιτροπής Εφέσεων: «Αν η κροτίδα απομοιώνει την ακοή από το ένα αυτί, τι τον εμποδίζει να παίξει μπάλα»; Απίστευτος ισχυρός από έναν ποινικολόγο…
Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν από την πλευρά της ερυθρόλευκης ΠΑΕ:
Βασίλης Δημακόπουλος: Το αν υπήρξε σωματική βλάβη ποιός εκ του κανονισμού το βεβαιώνει. Η ορθότερη απόφαση θα ήταν να συνεχιστεί ο αγώνας. Η έκθεση του διαιτητή είναι απορριπτέα.
Αναφέρεται στο φύλλο αγώνα ότι υπήρχε προσωρινή απώλεια διακοπής και μετά ότι υπήρχε βελτίωση αλλά δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος σύμφωνα με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Ο παίκτης του λέει αυτό.
Ο γιατρός του αγώνα βεβαιώνει αρχικά προσωρινή απώλεια ακοής και δεν βεβαιώνει ότι δεν είναι ικανός να αγωνιστεί. Δεν το βεβαιώνει ο γιατρός και φτάνει ο διαιτητής να λέει ότι οι δύο ομάδες πίεζαν τον γιατρό να γράψει. Απόφαση δεν υπάρχει, την διάγνωση λέει».
-Πρόεδρος: Εγω συμπεραίνω ότι η κάθε μία ομάδα πίεζε για απόφαση που θα ήταν προς όφελος της…
Δημακόπουλος: Ο διαιτητής λέει ότι από τη μεριά μου δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις συνέχεια του αγώνα.
Πρόεδρος. Αυτό είναι γενική έκφραση…
Δημακόπουλος: Εάν συνέτρεχε ως λόγος διακοπής του αγώνα ο τραυματισμός, γιατί ο διαιτητής δεν το κατέγραψε. Γιατί δεν το έγραψε στην συμπληρωματική του έκθεση. Ο διαιτητής ήταν Ιταλός, σύμφωνα με όσα ισχύουν στην πράξη, ο διαιτητής για να συνεννοηθεί πρέπει να έχει ένα πρόσωπο.
Ποιός είναι αυτός; Ο 4ος διαιτητής. Λέγεται Γκορτσίλας Ευστάθιος. Ο 4ος εξετάστηκε από την αστυνομία στην έρευνα για να βρεθεί αυτός που πέταξε την κροτίδα.
Ο Γκορτσίλας στην κατάθεση του στην αστυνομική αρχή που έχει προσκομιστεί αναφέρεται και λέει ότι ο διαιτητής στις 23.05 ενημέρωσε τους ιθύνοντες ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για την έναρξη του αγώνα. Τα βεβαιώνει και ο 4ος αυτά.
-Πρόεδρος. Δεν διευκρινίζει ποιες είναι οι προϋποθέσεις…
Δημακόπουλος: Γιατί δεν γράφει στο φύλλο αγώνα ότι διέκοψε τον αγώνα λόγω του τραυματισμού. Γιατί δεν το λέει ότι η προϋπόθεση είναι ο τραυματισμός του παίκτη. Ο μόνος αρμόδιος να πει ότι ο ποδοσφαιριστής μπορούσε να παίξει είναι ο γιατρός και δεν το είπε. Η προσθήκη είναι ανεπίτρεπτη.
Μελισσινός: Στα ελληνικά θα ήταν πιο καλό για εμάς. Όχι να καθόμαστε να ερμηνεύουμε τι εννοεί…
Δημακόπουλος: «Όσοι είμαστε εδώ και ζούμε στην ελληνική πραγματικότητα είτε σε πόλεις, είτε σε χωριά έχουμε βρεθεί στην Ανάσταση και έχουμε ακούσει κροτίδες κοντά μας. Αν η κροτίδα απομειώνει την ακοή του ποδοσφαιριστή από το ένα αυτί, τι τον εμποδίζει να παίξει μπάλα; Μουσική θα ακούσει.
Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός πήρε τον ποδοσφαιριστή και τον πήγε από το Φάληρο στο “Υγεία”. Δεν θα πω να τον πάει στο “Μετροπόλιταν” γιατί ας πούμε είναι νοσηλευτικό κέντρο που συνεργάζεται ο Ολυμπιακός.
Αλλά είχε το “Τζάνειο” ή κατά την άνοδο είχε τον “Ευαγγελισμό”. Το αξίωσε ο ποδοσφαιριστής και η ομάδα του Παναθηναϊκού να πάνε στο “Υγεία. Δεν το είπε ο γιατρός του αγώνα που είναι και ο μοναδικός υπεύθυνος».
Το έγγραφο που αμφισβητήθηκε
Σε αυτό το σημείο της δίκης ο Ολυμπιακός κατέθεσε ένα έγγραφο από το Υγεία που είχε στη διάθεση της η Αστυνομία για την ποινική διαδικασία, η οποία είναι σε εξέλιξη. Αυτό το έγγραφο το αμφισβήτησε ο Παναθηναϊκός γιατί δεν ήταν στον φάκελο της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό.
Δημακόπουλος: Ποιο είναι αναληθές; Να το καταγγείλετε ως πλαστό. Υπάρχει αναφορά ενεργειών νοσηλείας. Ποιά είναι τα κρίσιμα θέματα; Η ακοή του παίκτη και εάν είναι προσανατολισμένος.
Δείτε την αναφορά των ενεργειών της νοσηλείας την πρώτη ημέρα. Το εάν έχει προβλήματα ούρησης δεν θα μας ενδιαφέρει. Πρώτον πραγματοποιήθηκε ελεύθερη κινητοποίηση. Ερώτημα: ο ασθενής χρειάζεται βοήθεια. Δεν χρειάζεται βοήθεια, η απάντηση».
Οι δικηγόροι του Παναθηναϊκού λένε ότι δεν είναι ιατρικό έγγραφο και ο πρόεδρος Μελισσινός τονίζει ότι θα κριθεί η… γνησιότητα του. Ο Δημακόπουλος υποστηρίζει ότι έχει υπογραφή και από την αντίδικη πλευρά λέγεται ότι δεν υπάρχει σφραγίδα και υπογραφή.
Δημακόπουλος: Αυτά τα έχει η αστυνομία στον Πειραιά κα δεν είναι πλαστά. Είναι από το ΥΓΕΙΑ. Ο νοσηλευτής δεν μπορεί να συντάξει; Η αναφορά νοσηλείας γίνεται από τους νοσηλευτές. Αυτό το έγγραφο λοιπόν αναφέρει ότι ο ποδοσφαιριστής κινούταν και περπατούσε κανονικά στο νοσοκομείο.
Είναι τρία τα έγγραφα. Δεν γνωρίζω γιατί υπήρξε χαρτί από το ΜΗΤΕΡΑ. Το πρώτο γράφει ότι ο ασθενής είναι περίπου κωφός. Έχει και έναν πίνακα.
Δείτε και το επόμενο ακουόγραμμα: ο παίκτης είναι φυσιολογικός στην ακοή του, όπως λέει το ΜΗΤΕΡΑ, 1 παρά δέκα το πρωί. Για την ακρίβεια 00.49. Εκεί η ακοή είναι φυσιολογική.
Σας φέρνουμε γνωμάτευση ιδιώτη ΩΡΛ. Το ακουόγραμμα του Μητέρα λέει ότι υπάρχει απώλεια 30 dm. 90 dm σημαίνει ότι δεν ακούς καθόλου. Η αξιολόγηση λέει ότι είναι αδιανόητο ένας με απώλεια ακοής στο 90 db σε 1-2 ώρες να πάει στο 30db που λέει το Μητέρα».
Γιάννη; Χατζησαββάογλου: Ο γιατρός γνωρίζει όταν αναλαμβάνει αυτή τη θέση ότι έχει μόνο τα εργαλεία της κλινικής εξέτασης και τα γνωρίσει ο κανονιστικός συντάκτης όταν αναφέρεται στο γιατρό του αγώνα.
Ο γιατρός λοιπόν μπορεί να σφάλει και αυτό ο κανονιστικός συντάκτης το αποδέχεται. Συνεπώς μόνο με κλινική εξέταση κάνει λόγο για βελτίωση της ακοής. Προκύπτει σωματική βλάβη. Όχι. Δεύτερη διαπίστωση: Νευρολογικά, εντάξει. Δημιουργεί ζήτημα να αγωνιστεί; Κανένα. Τρίτο δεν διαπιστώνει νευρολογικό έλλειμμα.
Χατζησαββάογλου: Στα αγγλικά λέει ότι σύμφωνα με τον παίκτη δεν μπορεί να σηκωθεί, ο παίκτης. Εχουμε δύο παραδοχές ότι δεν μπορούσε να σηκωθεί και ήταν κατά δήλωση του παίκτη. Θα μπορούσε ο γιατρός να πει ότι τον εξέτασε και είδε σωματική βλάβη. Την έγραψε την έκθεση γιατί ο ίδιος ο γιατρός το επέλεξε.
Δεν μπορεί χρονικά να γνωρίζουμε πότε έγιναν οι αλλαγές στη γνωμάτευση, αν έγιναν αμέσως ή αργότερα. Είναι αβάσιμος ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός και αναιτιολόγητος ότι η σημείωση according to the player έγινε εξαιτίας πιέσεων από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Προκύπτει αδυναμία διαπίστωσης σωματικής βλάβης και μάλιστα βλάβης που του απαγορεύει να αγωνιστεί. Δεν προκύπτει από το φύλλο αγώνα κανένας σοβαρός τραυματισμός. Λέει ότι τον διέκοψε επειδή είχαν περάσει 2.5 ώρες και επειδή υπήρχαν πιέσεις προς τον γιατρό.
Δημήτρης Καρπετόπουλος: Ο διαιτητής αποδίδει τη διακοπή στην αναποφασιστικότητα του γιατρού.
Βαγιάκος(Παναθηναϊκός): Λέει ο γιατρός ότι έχει πρόβλημα ακοής και δεν είχε ισορροπία, αυτό είναι το βασικό που καθιστά τον παίκτη να αγωνιστεί. Με βάση αυτό πάρθηκε η απόφαση.
Στη συνέχεια, το συμπέρασμα του γιατρού δεν αλλάζει. Δεν υπήρχε μόνο η προσωρινή ακοή αλλά και και αστάθεια. Το εξιτήριο δείχνει απώλεια ακοής. Του χορηγήθηκε κορτιζόνη. Ο νυσταγμός προκύπτει και την επόμενη ημέρα».
Πρόεδρος. Από αυτά που είπε ο γιατρός και ο διαιτητή βγήκε κάποιο συμπέρασμα. Εμείς θα εξετάσουμε αν ορθά βγήκε αυτό το συμπέρασμα.