fbpx

Μύλος με τα εισιτήρια του Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Μύλος με τα εισιτήρια του Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Οργανο της ΕΠΟ αποφάσισε ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε στα χαρτιά με 0-3 το φαληρικό ντέρμπι, ενώ επέβαλε ποινή -1 βαθμού στον Ολυμπιακό, χρηματικό πρόστιμο, αλλά και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Παρόλα αυτά η Πειραϊκή ΠΑΕ κυκλοφόρησε κανονικά τα εισιτήρια του ντέρμπι της με τον ΠΑΟΚ κι αυτό, γιατί όπως λέγεται από «ερυθρόλευκους», το άρθρο 24 του Πειθαρχικού Κώδικα αναφέρει ότι «οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων που δικάζουν τις παραβάσεις του παρόντα κώδικα (πειθαρχικές Επιτροπές και Επιτροπή Εφέσεων) είναι άμεσα εκτελεστές, εκτός των περιπτώσεων που οι αποφάσεις ορίζουν τη διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές και την επανάληψη ή συνέχιση του αγώνα». Τι θα γίνει λοιπόν αν η ποινή παραμείνει; Οι θύρες του γηπέδου θα είναι ανοιχτές για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού;

Στο άρθρο 24 παρ. 4 του ΠΚ αναφέρεται ότι «οι αποφάσεις που αφορούν διεξαγωγή αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο και διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές εκτίονται σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα και κύπελλο) και εκτελούνται την αμέσως επόμενη από την έκδοσή τους αγωνιστική ημέρα κατά την οποία οι ομάδες είναι γηπεδούχοι, εκτός και αν μεταξύ της έκδοσης της απόφασης και της τέλεσης του αγώνα – μη συμπεριλαμβανομένης της ημέρας έκδοσης της απόφασης και ημέρα διεξαγωγής του αγώνα – μεσολαβεί διάστημα μικρότερο από πέντε (5) ημέρες, οπότε η απόφαση εκτελείται τη μεθεπόμενη αγωνιστική». Στον Ολυμπιακό ερμηνεύοντας τη συγκεκριμένη διάταξη εκτιμούν πως μπορούν να έχουν κόσμο με τον ΠΑΟΚ και θα εκτίσουν την ποινή τους στα παιχνίδια με Παναιτωλικό και ΑΕΚ. Με αυτή την εκτίμηση διαφωνεί η συντριπτική πλειονότητα των δικηγόρων που ασχολούνται με το αθλητικό δίκαιο και υποστηρίζουν ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να εκτίσει την ποινή του, εφόσον παραμείνει, στα ματς με ΠΑΟΚ και Παναιτωλικό. Μία λύση θα ήταν να αποφανθεί η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για το που θα εφαρμοστεί η ποινή της Πειραϊκής ομάδας, εφόσον δώσει δύο παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών.

Η συγκεκριμένη περίπτωση αναδεικνύει για άλλη μία φορά το… μπάχαλο των κανονισμών της ΕΠΟ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο