fbpx

Ο Χουάνκαρ και το σπάσιμο της εύθραυστης συμμαχίας Αλαφούζου – Μαρινάκη

Παναθηναϊκός Ολυμπιακός

Εδώ και αρκετούς μήνες Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είχαν μία κοινή συμπόρευση στα μεγάλα και κρίσιμα ποδοσφαιρικά ζητήματα. Ο Γιάννης Αλαφούζος είχε καλές σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και όσα είχαν συμβεί στο παρελθόν ήταν «περασμένα – ξεχασμένα». Ο πρόεδρος του Τριφυλλιού είχε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον «αιώνιο» αντίπαλο του για έναν και μόνο λόγο: Επειδή ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είχαν τον έλεγχο της ΕΠΟ και κατ’ επέκταση της διαιτησίας, παρότι έχουν περιοριστεί σημαντικά τα διαιτητικά εγκλήματα. Για τον λόγο αυτό άλλωστε από το 2017 το πρωτάθλημα έχουν κατακτήσει τρεις ομάδες, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, ενώ πέρυσι έφτασε μία ανάσα και ο Παναθηναϊκός.

Αλαφούζος και Μαρινάκης έχουν και οι δύο εξαιρετικές σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου και προσπάθησαν με τη βοήθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσουν πλήγματα στη διοίκηση της ΕΠΟ. Δεν τα κατάφεραν κυρίως λόγω των λανθασμένων κινήσεων και της αναποτελεσματικότητας του πρώην υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Η συμμαχία Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού ήταν εύθραυστη για χίλιους δύο λόγους και πλέον οι «αιώνιοι» βρίσκονται απέναντι, μετά τα όσα έγιναν στο μεταξύ τους ντέρμπι το οποίο διακόπηκε λόγω του τραυματισμού του Χουάνκαρ από ρίψη κροτίδας. Ο Γ. Αλαφούζος, αν και τα αποδυτήρια στο φαληρικό στάδιο ήταν… εκκλησία, εξοργίστηκε από το γεγονός ότι η πλευρά του Ολυμπιακού ήθελε να περάσει ότι ο Ισπανός μπακ δεν τραυματίστηκε. Και η οργή του ήταν τέτοια που ξεκίνησε ένα μπαράζ δηλώσεων σε διεθνή ΜΜΕ κατά του Ολυμπιακού.

Το γυαλί (ξανα)ράγισε και οι πράσινοι θα έχουν διαφορετική ρότα από τους ερυθρόλευκους σε Λίγκα και ΕΠΟ. Αλλωστε, ο Παναθηναϊκός και πέρυσι βγήκε χαμένος και με την ήττα του στο «Γ. Καραϊσκάκης» απώλεσε τον τίτλο. Ηταν δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός ως μεγάλη ομάδα θα «χτυπούσε» το παιχνίδι, όμως προέκυψε θέμα κορονοϊού στον Παναθηναϊκό. Το ντέρμπι μετατέθηκε την επομένη μέρα που είχε αρχικά οριστεί και οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αγωνίστηκαν με ελλιπή προετοιμασία…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο