fbpx

Σούπερ Λίγκα: Tο πρωτάθλημα του «πάμε κι όπου βγει»…

Σούπερ Λίγκα: Tο πρωτάθλημα του «πάμε κι όπου βγει»…

Το Ολυμπιακό στάδιο έκλεισε για λόγους στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα. Μετά έκλεισε με πρόβλημα στατικότητας το γήπεδο των Σερρών.

Εσχάτως έκλεισε και το Αλκαζάρ της Λάρισας με το ίδιο πρόβλημα. Και ποιος ξέρει πόσα ακόμη γήπεδα στη χώρα δεν αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα ή άλλα προβλήματα, καθώς πολλά γήπεδα και γυμναστήρια λειτουργούν χωρίς άδεια!

Σήμερα μάθαμε ότι ο Πανσερραϊκός πήρε προσωρινή άδεια και θα επιστρέψει στο γήπεδο του για τον αγώνα με τον ΟΦΗ, λες και το πρόβλημα διορθώθηκε μόνο για την ημέρα διεξαγωγής του ματς και μετά πάλι τα ίδια!

Ένα πρωτάθλημα που θέλει να λέγεται Super (League) – εντελώς αταίριαστη ονομασία με τους όρους, τις προϋποθέσεις και την τοξικότητα που το περιβάλουν, ένα πρωτάθλημα που ξεκίνησε με την Κηφισιά να ψάχνει γήπεδο για να έχει έδρα γιατί δεν έχει δικό της, και που τη μία παίζει στη Καισαριανή και την άλλη στη Λαμία, αλλά τώρα επιστρέφει στην Καισαριανή για το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Στα ίδια και ο Πανσερραϊκός που έπαιξε με έδρα την Τούμπα γιατί το δικό του γήπεδο δεν ήταν υποτίθεται έτοιμο και μόλις γύρισε, ξεσπιτώθηκε εκ νέου λόγω… στατικότητας. Αλλά επιστρέφει τώρα στη φυσική του έδρα, έστω για ένα παιχνίδι, αυτό με τον ΟΦΗ και βλέπουμε.

Χωρίς να είναι έτοιμο το γήπεδο του, ξεκίνησε το πρωτάθλημα και ο Ατρόμητος και μάλιστα είχε ζητήσει την 2η αγωνιστική αλλαγή έδρας του αγώνα του με τον Ολυμπιακό κι έτσι οι δύο ομάδες έπαιξαν στο «Καραϊσκάκη» με γηπεδούχους τους «ερυθρόλευκους» που έπαιξαν σωρηδόν παιχνίδια στην έδρα τους και θα αναγκαστούν στον β’ γύρο να παίξουν 4-5 σερί ματς εκτός έδρας!

Εδώ ας μη σχολιάσουμε τι έγινε πέρσι με τα δοκάρια στο Περιστέρι, τις μεζούρες, τις τσάπες και άλλα γραφικά. ‘Η μη θυμηθούμε ότι τα ίδια έγιναν πέρσι με τον Λεβαδειακό που ζήτησε στο ξεκίνημα κι εκείνος αλλαγή έδρας του αγώνα του με τον Παναθηναϊκό κι έπαιξαν πρώτα στη Λεωφόρο.

Το «πάμε και όπου βγει» στο ελληνικό ποδόσφαιρο χτύπησε κόκκινο όταν ο Παναθηναϊκός που νοίκιασε το ΟΑΚΑ για τα ευρωπαϊκά του παιχνίδια, έριξε χρήμα να το φτιάξει με τις προϋποθέσεις της UEFA και τελικά αναγκάστηκε να ξαναγυρίσει στη Λεωφόρο, χάνοντας έτσι του κόσμου τα εκατομμύρια από τα εισιτήρια των τριών αγώνων του στον όμιλο του Europa League, ίσως και ακόμη πιο πολλά αν συνεχίσει στη νοκ άουτ φάση…

Κάποτε στην προκήρυξη του πρωταθλήματος ίσχυαν αυστηροί όροι και προϋποθέσεις προκειμένου μια ομάδα να μπορεί να μετάσχει στην Σούπερ Λίγκα. Να έχει δικό της γήπεδο, να έχει προπονητικές εγκαταστάσεις, να έχει ομάδες υποδομών, εγγυητικές και δεν θυμάμαι τι άλλο.

Με τα χρόνια πολλές από αυτές εξαφανίστηκαν και πλέον, ομάδες χωρίς δικά τους γήπεδα, χωρίς γηπεδικές εγκαταστάσεις, με ελλιπείς πολλές φορές φακέλους αδειοδότησης, μετέχουν κανονικά στα πρωτάθλημα και ιδού τα αποτελέσματα. Αρκεί να νοικιάσεις δύο γήπεδα, να έρθεις σε συμφωνία με τους εμπλεκόμενους φορείς και καθάρισες.

Τα βρίσκεις με το γήπεδο της Ν. Σμύρνης για παράδειγμα, νοικιάζεις και τις εγκαταστάσεις της Παιανίας και είσαι έτοιμος. Βρίσκεις να νοικιάσεις ως εναλλακτική κι ένα δεύτερο γήπεδο, πχ της Καισαριανής ή του Αιγάλεω και είσαι έτοιμος.

Για αυτό στο ελληνικό ποδόσφαιρο επιβιώνουν ομάδες χωρίς κόσμο και δίχως εισιτήρια και για αυτό ζουν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Και όλα μια χαρά. Κι έχεις και πολλούς προέδρους να το παίζουν «επενδυτές» και όλα κομπλέ…

Αλλά είπαμε, ζούμε στη χώρα του «πάμε και όπου βγει», οπότε…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο