fbpx

ΟΦΗ – Ολυμπιακός 0-2: Ο Ποντένσε πήρε το όπλο του (vids)

Ολυμπιακός

Με επιβλητική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός νίκησε πολύ πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ, με 2-0 τον ΟΦΗ στην 9η αγωνιστική της Super League και έδειξε ότι η τιμωρία του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν τον επηρέασε στο ελάχιστο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν τον χώρο του κέντρου. Σταδιακά ο Ολυμπιακός πήρε την υπεροχή κι έβγαινε πολύ γρήγορα στην επίθεση με κινητήριο μοχλό τον Μαντί Καμαρά. Και κάπως έτσι στο 10ο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ. Ο Καμαρά βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Κίνι, αυτός γύρισε στον Μασούρα ο οποίος με γλυκιά σέντρα στο δεύτερο δοκάρι βρήκε ξεμαρκάριστο τον Ποντένσε που με πλασέ στη κίνηση νίκησε τον Μπάουμαν (0-1).




Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο στους γηπεδούχους που δεν μπορούσαν όμως να απειλήσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων. Αντίθετα οι Πειραιώτες ήταν κίνδυνος-θάνατος στις αντεπιθέσεις και αν ήταν πιο συγκεντρωμένοι την τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να έχουν σημειώσει κι άλλα γκολ. Εχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τους Γιόβετιτς στο 28’, Ποντένσε στο 31’ και Μασούρα στο 43’.

Στο 2ο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που μπήκε φουριόζος στο ματς με στόχο ένα δεύτερο γκολ για να καθαρίσει το παιχνίδι κι έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο 46’ και στο 47’ με τον Μασούρα. Ο ΟΦΗ με δύο αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών (Μπάκιτς, Καρώ) προσπαθούσε να βρει τα πατήματα του. Όμως η πίεση των «ερυθρόλευκων» έφερε στο 54’ και το 0-2. Ο Γιόβετιτς πίεσε κι έκλεψε τη μπάλα από τον Βούρο έστρωσε στον Ποντένσε που με ψύχραιμο πλασέ στην κενή εστία πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ.




Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και στο 58’ ο Μασούρας πέτυχε γκολ αλλά ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ. Οι Κρητικοί στο ίδιο διάστημα προσπαθούσαν να απειλήσουν μόνο με στημένες φάσεις και δημιούργησαν την πρώτη καλή φάση στο ματς στο 72’ με σουτ του Τοράλ λίγο άουτ. Οι Πειραιώτες έριξαν τον ρυθμό τους στο τελευταίο τέταρτο και ο ΟΦΗ κέρδισε μέτρα στο γήπεδο αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Πασχαλάκη.

Ο διαιτητής Διαμαντόπουλος «κιτρίνισε» τους Καμαρά, Γκλάζερ, Πορόζο, Ρέτσο.

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Καρώ (46’ Αμπάντα), Τοράρινσον, Λάρσον (79’ Μαρινάκης), Μεγιάδο, Γκλάζερ, Γκαγιέγος (68’ Τοράλ), Μπάκιτς (25’ Φελίπε), Ντίκο (68’ Ριέρα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Κίνι, Ορτέγκα, Ρέτσος, Πορόζο, Εσε, Καμαρά (83’ Καρβάλιο), Σολμπάκεν (65’ Μπιέλ), Ποντένσε (83’ Σκάρπα), Μασούρας (76’ Αλεξανδρόπουλος), Γιόβετιτς (65’ Ελ Κααμπί).




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο